Alla har väl hört talas om knasiga cat ladies? Nu för tiden finns det ju till och med vin för katter, så att dessa damer inte ska behöva dricka ensamma. Och hunden ska ju vara människans bästa vän. Men är det verkligen så att kattägare = ensamhet?

cats cat lady i love cats

I en studie baserad på 160 000 Facebookstatusar, har det visat sig att det är så. Medan hundägare är glada, utåtriktade och sociala, ska kattägare istället vara mer ledsna och ensamma. Enligt studien uppdaterar kattägare ofta sin status med trötta och irriterade meddelanden, medan de med hund visar mer glädje och stolthet.

Advertisement - Continue Reading Below
man friend

Men vänta, det finns mer! Om du med katt börjar känna dig lite ledsen (eller vänta, det gjorde du nog redan..?), så finns det en ljuspunkt. Trots att kattägare i genomsnitt har färre vänner på Facebook än vad hundägare har, så blir de oftare inbjudna till event och vännerna ska vara mer insiktsfulla. Kvalitet över kvantitet!

nickelodeon  friends yes high five fistbump

Resultatet återspeglas också i våra kukturella intressen. Baserat på vilka filmer och böcker som katt- respektive hundälskare gillat på Facebook, har det visat sig att medan en kattägare gillar riktiga klassikers och gärna reflerkterar över meningen i 'A clockwork orange' eller en sience fiction-roman, föredrar hundägaren lättsmält underhållning som 'Marley & Me' (Nähä!?) eller 'Fifty Shades of Grey', skriver The Next Web.

marley and me

Huruvida studieresultatet är någonting som ger vikt nästa gång du diskuterar frågan med dina vänner, får du själv fundera över. Själv blir jag rätt glad av att få gosa med en hårboll vare sig den säger voff eller meow.

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!