GIF

1. Vad f*n ska vi göra? Paniken över vad vi ska göra på midsommar startar redan efter nyår. Allt måste planeras och vara perfekt inför den viktigaste högtiden på året. Trots detta uppstår det alltid panik dagarna innan för att alla saker inte är EXAKT som vi vill att de ska vara.GIPHY

2. VÄDRET. Regn, regn, regn?! Nej sol! Nej regn! Vi uppdaterar våra väder-appar VARJE DAG i flera veckor innan den stora dagen för att veta exakt vilket väder det ska vara på midsommar. Trots alla våra försök att ändra vädergudarna verkar det alltid sluta med 10 grader och regn. Kan någon svara på vad det är för förbannelse under midsommar?

Advertisement - Continue Reading Below

GIPHY

3. Klädpaniken. När du förstår att midsommarklänningen du köpte för flera månader sen kommer att vara alldeles för kall för det kommande midsommarvädret.

4. Systembolagets öppettider (och köer). Hur kan man varje år glömma vilket helvete det är att handla alkoholen inför midsommar? Hur kan systembolaget vara stängt på årets viktigaste högtid? Varför befinner sig HELA Sveriges befolkning på systemet på torsdagseftermiddagen? Är bara några av alla de frågor som flyger igenom våra huvuden dagen innan midsommar. 

Most Popular

5. Maten. Vem står för vad? Hur mycket sill behöver vi? Är det egentligen någon som äter kokt potatis nuförtiden? Frågorna är oändliga och allt behöver förberedas i minsta detalj.

GIPHY

6. Hur får man kransen att hålla hela dagen? Ja, min krans såg helt perfekt ut när jag postade en bild på den på morgonen. Men hur kommer det sig att två timmar senare ser den ALLTID ut som något som katten har släpat in. 

7. Sovplatser. Vi är 40 pers som ska få plats i ett hus med 6 sovplatser, hur gör vi? Dags att trycka in sovsäckar, madrasser, tält med mera så alla gäster i alla fall har en cm2 att disponera. 

8. Midsommar-flingen. Du går maniskt igenom listan med alla personer som ska medverka på midsommar för att hitta din potentiella fling. Du checkar även med alla kompisar vem som är singel och inte. ALLT måste ju vara perfekt denna dag.

Vad tycker du?