Alina Nordling : Hur du får drömlivet på ett år

​Konstnären och Cosmopolitans redaktör berättar ​sin historia hur hon gjorde en 180-graders vändning i karriären för att maximera sitt eget liv.

Mest läst

Min mamma har alltid tjatat på mig att allting händer av en anledning.

Anledningar är en så pass abstrakt term att det troligtvis inte är något att förlita sig på. Ödet, slumpen, irrvägar och virrvägar är det som styr våra liv. Ibland landar det i något väldigt bra och ibland hamnar man helt fel. Det viktigaste är att veta hur man ska reda ut trasslet och hamna på fötterna igen. Att trampa snett och försöka hamna på rätt väg igen är något jag har gjort hundratals gånger i livet. Att trampa snett var också något jag bokstavligen gjorde för ett år sedan, men att detta snedsteg skulle ha så stor påverkan på mitt liv var något jag sent hade kunnat ana.

Advertisement - Continue Reading Below

Nosh & Chow - Bernies - 5/9/2015 - kl 02-03

Minne: Blankt

Återberättelse: Så full så att jag inte kan stå, trampar snett, håller på att ramla och istället för att acceptera fallet försöker häva mig själv upp på den vridna foten.

Resultat: Bruten fot och gips i 1,5 månad.

Mest läst

När den värsta fyllan hade gått över försökte jag landa i vad som precis hade hänt. För en person som knappt kan sitta still en sekund var det otänkbart att ligga i sängen i 6 veckor. Eftersom jag dagen innan jag bröt foten hade sagt upp mig från mitt jobb på en startup i Stockholm var jag nu både arbetslös och utan möjlighet att gå. Jippi!

Två dagar senare hade jag en Skype-intervju för ett företag i Amsterdam – jag fick jobbet och bestämde mig att flytta samma dag som jag tar bort gipset från foten. Men hur tusan skulle jag fördriva dessa veckor?

Efter 5 tråkiga dagar och lite pepp från en vän var det dags att börja göra något åt saken. Jag skulle börja sälja tavlor. Något jag verkligen aldrig hade haft en tanke på att göra förut. Jag drog ut ett inlägg på Instagram och helt plötsligt hade jag ett heltidjobb. Första beställningarna kom samma dag, intervjun om mig och min konst i DesignWorld kom efter en vecka och jag spenderade 12-16 timmar om dagen med mitt drömjobb. Jag kämpade som attan för att komma tillbaks på banan och rehabilitera min fot så snabbt som möjligt för att kunna flytta till Amsterdam den 19 oktober. Jag körde 5 kilometers pass med kryckorna innan jag kunde stödja foten, enbenshopprep i Vasaparken och lyckades gå upp till en mil med gipsad fot efter bara några veckor.

Resultat: Den 19 oktober hade jag felfri fot, ett företag jag kunde leva på, flera intervjuer i rockärmen, supernöjda kunder och mitt plan till Amsterdam avgick samma kväll.

Marknadsföringsjobbet i Amsterdam sa jag upp mig från efter 1,5 månad och jag bestämde mig för att satsa på min konst - vilket visade sig vara det bästa jag gjort. Sedan december driver jag det lönsamma konstföretaget A. NORDLING ART på heltid och har jag gjort projekt för stora företag som Hjärt- lungfonden, sålt flera hundratals tavlor, haft två Pop-Up Stores i Amsterdam, gjort en tavla till ett kändisbröllop och så mycket mer. Jag har även ett kontor på #workmode – ett tjejkontor i Amsterdam med sjukt ambitiösa tjejer inom kreativa yrken som designers, bloggare, fotografer, tidningsredaktörer etc.

I juni började jag som redaktör och strateg på Cosmopolitan.se – ett jobb som mitt 14-åriga jag skulle kunnat döda för - jag började heltid för att kickstarta igång tidningen från Amsterdam-kontoret för att idag arbeta 50/50 med mitt egna företag. På ett år har jag gjort en 180-graders vändning och skapat mig mitt eget drömliv på alla möjliga sätt. Inte bara karriärsmässigt utan även lyckats bygga upp en ny tillvaro i en av världens härligaste städer.

Tänk er det, inget av detta skulle hänt om det inte vore för det där snedsteget. Möjligheten finns där för alla - man måste bara tro på sig själv och ge f*n på att man klarar det!

Alina Nordling är 24 år från Stockholm och har studerat Business & Economics på Handelshögskolan i Stockholm. I nuläget bor och arbetar hon i Amsterdam där hon arbetar som konstnär och redaktör.

Cosmopolitan letar just nu efter kvinnor med starka personliga berättelser. Har du kommit över en ätstörning, tagit dig ur ett destruktivt förhållande, vunnit ett marathon, varit ute och rest helt själv eller kanske övervunnit din största rädsla? Vad du än varit med om och som du vill dela med dig av, så vill vi gärna lyssna till just din historia och berätta den vidare.

Dela med dig av din berättelse genom att skicka ett mail till fanny.bergstrom@hearst.nl med rubrik `Din berättelse´ så kanske just dina upplevelser är de som kommer att inspirerar tjejer och kvinnor över hela Sverige.

Vad tycker du?

Aktuellt
Dela
6 enkla inredningsidéer för att få det höstfint hemma
Så enkelt är det att få det mysigt till hösten!
Aktuellt
Dela
Få ditt billiga vin smaka dyrt med det här enkla tricket
Och det tar bara 30 sekunder.
Aktuellt
Dela
Norska succéserien SKAM kommer äntligen till Sverige
Serien som har fått barn, tonåringar och vuxna att drömma på norska.
Aktuellt
Dela
Årets julklapp stickar du själv — på 3 minuter!
Med detta tempot blir du klar med alla årets julklappar innan december!
Aktuellt
Dela
Här är jobben där kvinnor tjänar mer än män
och de yrken som måste gå längst för att nå jämställda löner.
Aktuellt
Dela
Matilda Lindegren: "Jag ångrar hellre det jag gjorde än det jag aldrig gjort"
Cosmopolitan pratar med årets Paradise Hotel deltagare om saker tittare inte får se i tv-rutan, ambitioner, kärlek och guilty pleasures.
Aktuellt
Dela
Det här ska du ALDRIG äta eller dricka på en roadtrip
Vill du ha en så smidig resa som möjligt, då ska du undvika dessa!
Aktuellt
Dela
Vad din drinkbeställning säger om dig
Så om din dejt beställer en G&T, springer du åt andra hållet då?
Aktuellt
Dela
Anisa Sojka: "Det krävs en hunger för att lyckas"
Cosmopolitan pratar med Londonbaserade modebloggaren Anisa Sojka om livet med heltidsjobb, blogg och vänner.
Aktuellt
Dela
Hur ingenting blir som man tror - men ibland bättre
Läs Susannes personliga berättelse om att få hela livet vänt upp och ned, gång på gång, och vart det kan ta dig