Daniel Redgert – "Lyft andra till skyarna så kommer de att lyfta dig tillbaks"

Cosmopolitan pratar med Perfect Day Medias PR-chef Daniel Redgert om hur man lyckas med karriären i en av Sveriges tuffaste branscher.

Mest läst

Daniel Redgert, 25 är namnet på allas läppar i Sveriges media-elit. Han har på bara några år lyckats bli PR-chef på Hannah Widells och Amanda Schulmans företag Perfect Day Media, är bloggare på Expressen och är före detta nattklubbschef på Kåken. När jag ringer upp Daniel befinner han sig i New York för att tämja på hans gränser och bygga en karriär utanför Sveriges gränser. Vi pratar om karriären och hur man lyckas få drömjobbet i en av Sveriges tuffaste branscher.

Advertisement - Continue Reading Below

Mest läst

Cosmopolitan: I och med podcasten "Tankar med…" har du gått från en roll bakom rampljuset till en roll framför. Är drömmen att vara framför kameran eller vill du fortsätta ha den mer operativa PR-roll du har idag?

Daniel: Jag har hela livet velat ställa mig framför kameran – men det är ingen som låter någon göra det om man inte har något extra att erbjuda. Allt jag har gjort har varit en transportsträcka hit. I och med "Tankar med…" kan jag visa folk som har följt mig en faktisk prestation, vilket känns väldigt kul. Nu är det tusentals personer som i och med podden förstår att jag är något mer än en profil som syns på kändisars Instagram.

C: Du flyttade från Västerås till Stockholm och har lyckats komma in i Stockholms hetaste branscher. Hur gör man egentligen för att lyckats och komma in i en ny stad?

D: Stockholm var verkligen en mardröm att komma in i, det tog typ 2-3 års av hård arbete för att göra det. Mitt absolut bästa tips är dock att alltid visa att man är en tillgång istället för en börda – folk tycker i regel inte om människor som man hela tiden behöver hjälpa. För mig var min nyckel in att få ett bra och respekterat media-jobb. I New York är mitt tips "fake it until you make it". Krydda på vem du är lite extra så kommer du verka mer intressant i andras ögon! Om du ska skryta (speciellt i Sverige) gör det jäkligt snyggt. Poängtera att du är väldigt tacksam för det du har för att inte verka för självupptagen.

C: Vad är dina långsiktiga mål och drömmar?

D: Att ta över världen! Jag har alltid trott att jag är en person som kan gå hur långt som helst. Alla saker jag drömt om i mitt liv har alltid gått i uppfyllelse vilket gör att jag inte har några egna gränser. Sätter jag en vision för vad som kommer att ske – händer det. I Stockholm har jag i dagsläget lyckats med allt jag vill åstadkomma och drömmen är att göra en liknande resa internationellt. Sverige börjar kännas lite för litet.

C: Du syns dagligen med alla möjliga kändisar på dina och andras sociala media-kanaler. Tror du att livet blir bättre av att hänga med kändisar?

D: Det är idag väldigt "fult" att prata om kändisar. Men business-mässigt är det smart att jobba med kändisar eftersom det är det som säljer, oavsett om det handlar om att sälja sig själv eller en produkt. Ett exempel är när Anna Wintour bestämde sig för att byta från modeller till kändisar på omslaget av Vogue vilket ledde till att de säljer fler tidningar idag. Samma sak gäller i mediabranschen. Idag behöver man en personlig avsändare för att nå ut, så det handlar inte om mig själv här – utan vad som är nödvändigt för att överleva i en tid alla vill nå ut med sina budskap. Med handen på hjärtat skiter jag i rent privat om personen jag hänger med är känd eller inte. Dock lägger jag inte ut bilder på mina Västerås-vänner på Instagram med risk för att förlora följare och få färre samarbeten som i sin tur generar pengar. Pengar är alltid kul att ha - då kan jag åka på semester med alla mina Västerås-vänner.

Jag och Mandy. Och något förklätt Farstaglitter.

A photo posted by Daniel Redgert (@danielredgert) on

C: Slutligen, vad är det bästa tipset för att lyckas med karriären?

Låt folk hitta dig! Det är extremt svårt att sticka ut bland hundratals CVn, men om du istället mailar om saker som gör dig intressant och visar vad du går för så kommer folk att förstå att du är kunnig. Konkurrensen är extremt tuff i mediabranschen vilket gör det extra viktigt att vara en unik tillgång. Mitt andra tips är att lyfta folk till skyarna, till den grad att det nästan blir obehagligt. Detta kommer att generera att de runt omkring dig kommer göra allt för dig och lyfta dig tillbaks. Du kan vinna mycket på att ha humor och få folk att må bra av att ha dig i närheten.

Gillade du artikeln? Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Aktuellt
Dela
6 enkla inredningsidéer för att få det höstfint hemma
Så enkelt är det att få det mysigt till hösten!
Aktuellt
Dela
Få ditt billiga vin smaka dyrt med det här enkla tricket
Och det tar bara 30 sekunder.
Aktuellt
Dela
Norska succéserien SKAM kommer äntligen till Sverige
Serien som har fått barn, tonåringar och vuxna att drömma på norska.
Aktuellt
Dela
Årets julklapp stickar du själv — på 3 minuter!
Med detta tempot blir du klar med alla årets julklappar innan december!
Aktuellt
Dela
Här är jobben där kvinnor tjänar mer än män
och de yrken som måste gå längst för att nå jämställda löner.
Aktuellt
Dela
Matilda Lindegren: "Jag ångrar hellre det jag gjorde än det jag aldrig gjort"
Cosmopolitan pratar med årets Paradise Hotel deltagare om saker tittare inte får se i tv-rutan, ambitioner, kärlek och guilty pleasures.
Aktuellt
Dela
Det här ska du ALDRIG äta eller dricka på en roadtrip
Vill du ha en så smidig resa som möjligt, då ska du undvika dessa!
Aktuellt
Dela
Vad din drinkbeställning säger om dig
Så om din dejt beställer en G&T, springer du åt andra hållet då?
Aktuellt
Dela
Hur ingenting blir som man tror - men ibland bättre
Läs Susannes personliga berättelse om att få hela livet vänt upp och ned, gång på gång, och vart det kan ta dig
vilken sida av sängen
Aktuellt
Dela
Vilken sida av sängen du sover på kan ha mer betydelse än du tror...
Det här förklarar SÅ mycket!