Ångestpodden är Sveriges största podcast om psykisk ohälsa och görs av Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand. Podden har närmare 300 000 lyssnare i månaden och lyfter allt ifrån ätstörningsproblematik till borderline syndrom. Cosmopolitan pratar med tjejerna om alkoholism.

"Det var en självklarhet för oss att lyfta alkoholism i Ångestpodden. Vi pratar om allt som många går runt och bär på helt själva utan att berätta för någon och alkoholism är ju absolut inget undantag. Vi tycker det är viktigt att upplysa alla, både gamla som unga, att alkoholism inte bara handlar om starksprit på en parkbänk utan också om gömda vinflaskor i garderoben hos barnfamiljen i den fina centrala lägenheten och släppte därför tre avsnitt om alkoholism till våra 300 000 lyssnare per månad. Det är också viktigt att komma ihåg att det inte bara är alkoholisten själv som blir drabbad utan också alla runt omkring och att man som anhörig och medberoende aldrig heller ska skämmas eller känna skuld. Alkoholism är ingens fel men allas ansvar och det är viktigt att alla hjälps åt för att bryta tabun kring detta ämne" berättar Ida och Sofie från Ångestpodden för Cosmopolitan. För att citera en av våra gäster Cecilia Svensson "det spelar ingen roll om man tagit vägen via plast eller kristallglas"

Advertisement - Continue Reading Below

Lyssna på avsnitten med Cecilia Svensson om alkoholism här. Lyssna även på Johannas avsnitt om medberoende och att växa upp med en alkoholiserad förälder här.

Vi uppmuntrar alla att dela med sig av och vara mer öppnare om sina alkoholvanor under hashtaggen #nykterseptember och följer med på vår resa till en vit september och deltar i vår anonyma alkoholundersökning för att hjälpa oss dyka djupare i alkoholens påverkan.

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?