Är du en person som ofta klagar och ser hinder istället för möjligheter? Då kan det vara en idé att ändra ditt tankesätt. Negativt tänkande är en stor blockad för att uppnå lycka och kan totalt krossa ditt välmående. Stora delar av mitt liv har jag alltid känt mig som ett "offer" i mina egna tankar och mitt liv. Det har alltid varit något jag har varit missnöjd över och gräset har alltid varit grönare på andra sidan. Jag har haft svårt att inse att det är jag som styr mitt välmående och mina tankar – bara jag.

Advertisement - Continue Reading Below

Jag läste ett citat för ett tag sen som löd: "happiness is a choice". Jag tror verkligen att lycka är ett val och att det går att förbättra vardagen och lyckonivån genom att ändra sitt negativa tänkande till positivt tänkande. Du behöver inte göra radikala förändringar i livet som att flytta utomlands, göra slut med partnern, hoppa av skolan eller sluta på jobbet. Genom små medel kan du skapa en mycket bättre vardag genom att se glaset som halvfullt istället för halvtomt. Sen jag började arbeta med mindfullness och vara mer medveten om mina tankar och mitt liv har min lyckonivå höjts enormt. Igår var jag tillexempel på stranden med två kollegor för och vi kom in på hur bra vädret var. Jag sa: "det är ju helt fantastiskt hur bra vädret har varit hela sommaren – det har ju varit varmt och soligt varje dag". Mina kollegor var helt förvirrade: "Det har ju regnat och varit kallt hela sommaren, den kallaste på länge". Jag vet inte exakt hur vädret har varit (troligtvis rätt "normal" temperatur) men i min verklighet hade det varit superväder – vilket är det viktigaste för att min lyckonivå ska höjas.

Most Popular

Här är mina bästa tips för att ändra ditt tankesätt och skapa för att skapa en lyckligare vardag.

Prova 21 dagar utan att klaga. Den amerikanska pastorn Will Bowen har skrivit boken "En klagofri värld" där han beskriver sin metod för att bli en gladare, mer harmonisk och friskare människa. Metoden går ut på att undvika gnäll och klagande i 21 dagar. Denna teknik kommer få dig att öppna ögonen för hur mycket du egentligen klagar och skapa en illusion om att ditt liv är mer fantastik.


Skriv ner tre saker du är tacksam för varje kväll. Genom att varje kväll skriva ner tre saker som du är tacksam för som har hänt under dagen kommer du lura in dina tankar i ett positivt mindset. Att göra detta innan du ska somna kommer få dig att inse hur bra ditt liv egentligen är och få dig att drömma positivt istället för negativt.


Låt inte dig påverkas av negativa omständigheter du inte kan rå för. Gör ditt bästa hela tiden för att skapa ett lyckligare liv och få bra karma. Det kommer dock hända saker som du inte kan rå för. Det kan vara en olycka, sjukdom, en kollega som är irriterande etc. Låt inte dessa saker att trycka ner dig och få dig att må dåligt - Sätt dig över dessa saker och tänk att allting som är dåligt alltid kommer att föra med sig något gott i slutändan.

Du är vad du skickar ut. Tänker du att du är lycklig, ler mycket och försöker leva ditt drömliv, kommer du skicka ut dessa signaler till omvärlden om att du är en härlig person som mår bra – vilket i sin tur kommer att attrahera fler bra saker och positiva människor i ditt liv. Attraktionslagen är ett faktum som är svårt att inte tro på om man testar att byta sitt tankesätt - du kommer se en skillnad!

Alina Nordling arbetar som konstnär och inspiratör i Amsterdam. Se hennes konst här och glöm inte att följa henne på Instagram.

Vad tycker du?