Vi är långa och blonda, och... vad? Vad är det egentligen som folk tror om svenskar och om vårt land?

Vad folk tror om svenskar & Sverige

Det finns mycket som folk tror om svenskar, förutom de där vanliga stereotypiska sakerna, som att vi är frisläppta, dricker mycket och alla är långa och blonda (vilket ju inte alls alltid stämmer). Här är några andra saker som folk tror om svenskar och om Sverige:

Advertisement - Continue Reading Below

1. Att Sverige är säkert. Säkert och säkert... ibland tror jag mer det är andra som inte är det. Hur kan man cykla utan cykelhjälm? Eller ännu värre: låta sina BARN cykla utan hjälm?

2. Att vår sommar knappt existerar.

summer sweden

3. Att vi är bruna. Ja, det händer att folk undrar hur vi ALLA kan vara så bruna, trots att det folk tror om svenskar är att vi ALLA är blonda och blåögda? De har nog aldrig besökt Sverige under vinterhalvåret...

Most Popular

4. Att vi hatar norrmän. Inga kommentarer.

5. Att vi är blyga och reserverade. Riktigt så reserverade som många verkar tro är vi nog inte, dock krävs det ofta en hel del för att vi ska tala med främlingar, eller sitta bredvid dem på bussen...

6. Att vi spenderar våra arbetsliv i möten. Lite speciellt, med tanke på ovan nämnda punkt. Dock blir det ju en del möten... eller? Dags för en fika?

7. Att:

cooking chef swedish chef

8. Att alla kör Volvo. Det ingår ju till och med i vår "svenska dröm" (Villa, vovve, Volvo)?

9. Att vi är roliga. Om inte för humor, varför skulle vi annars välja att döpa grejer till saker som "Slutstation" och "Fartkontroll"?

10. Att hela Sverige består av snö.

snow snow dive

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?