Dags för skolstart, en färsk start för studenter i alla åldrar, och tiden på året då tips och tricks för studenttiden haglar från alla håll och kanter - speciellt från vuxna. Från de som 'redan varit där' och 'varit med om det' - men hur många använder sig av sina lärdomar även i det vuxna livet?

britney spears baby one more time school girl hit me baby one more time

Om man tänker på det så finns det en hel del saker från studentlivet, som även går att applicera på vardagslivet som vuxen. Här är fem saker som barn och ungdomar ofta får höra under den här tiden på året, men som också gäller senare i livet:

Advertisement - Continue Reading Below

1. Var i tid. När du går i skolan och kommer sent kanske du blir utskälld, eller så tittar läraren surt på dig. Det är möjligt att du missar någonting viktigt, men det kan din bästa vän antagligen fylla i efter lektionen... När du är vuxen däremot, kan det verkligen påverka din karriär negativt om du kommer sent till möten och inte kan hålla deadlines.

Läs också: Misstagen vi alla gör första veckorna av universitetet.

Most Popular

2. Läs på och kom förberedd. Precis som det är en pina utan dess like att komma till en lektion och inse att du har ett test som du inte läst på inför, vill du heller inte anlända till ett viktigt möte utan att veta vad du ska prata om.

3. Kunskap är makt. Det finns alltid mer att lära, och att komma med kunskap och input är alltid värdefullt och uppskattat. I skolan och på kontoret.

4. Jobba först, lek sen. "Gör klart läxan, så får du gå ut och leka sen" - någonting som barn ofta får höra och en viktig lärdom i balansen mellan business och pleasure. Detta är även någonting som är bra att ta vara på i arbetslivet. Om du jobbar klart kan du lättare koppla bort arbetet och fokusera på att ha roligt och vara helt avslappnad när du är ledig.

Läs också: Andas... det kommer lösa sig.

5. Om du inte har något snällt att säga, säg ingenting. Mobbning, elaka ord och gliringar - att vara elak mot andra är inte någonting som tar dig framåt. Och om det gör det kommer framgången antagligen inte smaka lika gott. Negativ kritik är en annan femma - men se till att också den framförs på ett professionellt och sjysst sätt.

Ha nu ett bra år i skolan (eller på jobbet)!

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Källa: Mashable

Vad tycker du?