Det är de första veckorna på universitetet, och du kämpar på med att undvika att begå misstag, att göra bort dig eller att hamna fel. Här är listan på sakerna som du bara inte får missa (eller glömma) under de första veckorna på universitetet.

Saker du inte får missa första veckorna på universitetet

1. Bokbytardagarna. Vid många universitet anordnas det bokbytardagar, där du kan byta ut alla böker du inte längre behöver (eller har tröttnat på), och fylla bokhyllan i studentrummet med ny fräsch litteratur.

Advertisement - Continue Reading Below

Läs också: Hur du skaffar (och behåller) nya vänner

2. Pubrundor. Det perfekta sättet att lära känna alla och att skapa nya vänner (och fiender) under de första veckorna på universitetet. Dags att bygga upp ditt crew!

Red Bull 80s retro swag bike

3. Det första obligatoriska seminariet. Det säger sig självt. Det är faktiskt obligatoriskt. Däremot behööööver du nog inte läsa de där 1000 sidorna som det står att du ska ha läst. Bra att veta är också att en universitetsstudie faktiskt kommit fram till att killar är mer intresserade av de tjejer som är närvarande på lektionerna - det gäller att synas, tjejer!

Most Popular

Läs också: Misstagen vi alla gör första veckorna av universitetet

4. Nollningen. 1. Nya vänner och 2. fun, fun, FUN! Plus att det är ju exakt de här upplevelserna som du kommer att ÄLSKA att berätta (skrämma?) dina barn med i framtiden.

5. Studentrabatterna. Lycka! Rabatter på typ ALLT. Ta med ditt kort ÖVERALLT.

mean girls shopping rachel mcadams bitch mean

6. Hör av dig till killen. Om du flyttat till en ny stad för att plugga och lämnat din pojkvän där hemma - hör av dig. Han är såklart glad att du har roligt, men han vill gärna veta vad som händer på alla pubrundor, nollningar och fester...

7. Att kolla upp och anmäla dig till aktiviteter. Det finns en hel del roliga grupper, aktiviteter och andra saker som du inte vill missa att signa upp dig för under de första veckorna på univeristetet. För vem vill sitta hemma och äta snabbmakaroner medan alla polarna drar på fieldtrips?

8. Att lägga din mat på rätt hylla. Vanligt hyfs gäller inte när det kommer till maten i studentkylen. Om din mat inte är märkt, eller ligger på fel hylla, förvänta dig INTE att den är kvar när du kommer dit nästa gång.

phoebe buffay

9. Boka tvättid. Du vill inte stå i tvättstugan efter de första veckorna på universitetet (läs: veckor av fester och kladdiga nollningar) och upptäcka att alla tvättider är slut, för typ alltid. Precis som dina rena kläder.

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?