Camille Sucasas - "Ju mer jag jobbar på mig själv - desto bättre går företaget"

Cosmopolitan pratar med superfrukt-entreprenören Camille om drivkrafter, entreprenörskap och nyckeln till att bygga ett framgångsrikt företag!

Mest läst

Camille Sucasas Gottfridson, 24 grundade år 2013 företaget Macacos som var det första företaget som importerade superfrukten acai i fryst form till Sverige. Hon startade företaget tillsammans med sin mamma Andrea Sucasas Gottfridson och bror David Sucasas Gottfridson och sedan dess har allting gått väldigt snabbt. Idag finns de på 150 foodserviceställen, mer än 200 ICA-butiker samt ett flertal e-handelsbutiker. Camille blev även listad på Veckans affärers lista på supertalanger år 2016 och fick hedersplats på NASDAQ för att främja kvinnligt entreprenörskap – vilket gör henne till en till en solklar förebild och inspiratör. När jag ringer upp Camille pratar vi om drivkrafter, entreprenörskap och nyckeln till att bygga ett framgångsrikt företag.

Advertisement - Continue Reading Below

Cosmopolitan: Hur kom ni på idén med Macacos?

Camille: Företaget är ett familjeföretag som drivs av mig, min mamma och min bror. Min mamma är från Brasilien och varje gång vi har varit där har acai varit det självklara valet att äta. Vi har även haft en väldigt entreprenör-anda i familjen och alltid bollat idéer vid middagsbordet och att ta in acai till Sverige har alltid varit en dröm men kändes omöjligt till en början. När min mamma ville starta eget var första idéen att öppna en juicebar, men eftersom det redan finns så många juicebarer i Stockholm så bestämde vi oss för satsa på vår dröm - att ta fryst acai från Amazonas till Sverige.

MACACOS
Mest läst

Co: Vad har ändras i ditt liv sen du bestämde dig för att driva ditt eget företag?

Ca: ALLT! Företaget är verkligen hela mitt liv nu och allt kretsar kring det. Alla vanor, det jag äter och min livsstil går i linje med företaget och mitt privatliv och arbetsliv har helt och hållet smält samman.

Co: Du valde att ta en paus från din utbildning på Handelshögskolan i Stockholm för att arbeta med företaget. Hur kommer det dig att du gjorde det? Skulle du rekommendera andra att göra samma sak?

Ca: När jag tog det beslutet visste jag att det skulle hämma Macacos om jag inte satsade helhjärtat på företaget och gick in för det till 110%. Jag är extremt glad att jag tog det beslutet och vem vet, jag kanske kommer att slutföra utbildningen i framtiden. Jag skulle absolut rekommendera andra att göra samma sak om man har en dröm eller idé – det är bara att se på alla framgångsrika exempel som Steve Jobs, Bill Gates och Daniel Ek. Det viktigaste är att man tror på det man gör och går in för det helhjärtat. Folk tror att det är en risk att starta eget företag men det är egentligen en större risk att jobba för någon annan eftersom det är alltid grundaren som lämnar företaget sist om folk ska avsättas.

Co: Vad är det viktigaste du har lärt dig sen du startade eget?

Ca: Att ju mer jag jobbar på mig själv, desto bättre går företaget. Om jag har bra vanor med bra mat, hälsosamma vanor och mindre festande kan man tydligt se det på företagets resultat. Samma sak gäller om jag har en svacka med lite energi och motivation så kan jag se att företaget går sämre. Jag har verkligen förstått vidden av att prioritera min hälsa och mitt välmående. En annan vana som verkligen hjälper min prestation och motivation är att varje morgon läsa igenom mina livsmål – det tar bara 10 minuter men gör stor skillnad!

#tb Gbg this wknd🙊💜

A photo posted by Camille Sucasas (@camillesucasas) on

Co: Vad är dina långsiktiga mål och drömmar?

Ca: Vi vill göra Macacos till ett världskänt varumärke! Först vill vi ta över Europa och sedan lansera i USA. När Macacos koncept är färdigt ska vi ha åtta olika superfrukter då vår logga har åtta hörn. Idag har vi Acai, acerola, Caja, Graviola och guaraná i vår portfölj. En annan dröm jag alltid har haft är att bo i Brasilien - jag vet att jag kommer att flytta till Rio någon gång under min livstid.

Co: Sist, vad är nyckeln till ett framgångsrikt företag?

Ca: Att aldrig ge upp! Jag tror på att man kan klara av allt bara man vill, om man fortsätter att kämpa även när man stöter på motgångar så kommer man lyckas, det kan jag garantera!

Vill du läsa mer artiklar om karriärstips? Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Aktuellt
Dela
6 enkla inredningsidéer för att få det höstfint hemma
Så enkelt är det att få det mysigt till hösten!
Aktuellt
Dela
Få ditt billiga vin smaka dyrt med det här enkla tricket
Och det tar bara 30 sekunder.
Aktuellt
Dela
Norska succéserien SKAM kommer äntligen till Sverige
Serien som har fått barn, tonåringar och vuxna att drömma på norska.
Aktuellt
Dela
Årets julklapp stickar du själv — på 3 minuter!
Med detta tempot blir du klar med alla årets julklappar innan december!
Aktuellt
Dela
Här är jobben där kvinnor tjänar mer än män
och de yrken som måste gå längst för att nå jämställda löner.
Aktuellt
Dela
Matilda Lindegren: "Jag ångrar hellre det jag gjorde än det jag aldrig gjort"
Cosmopolitan pratar med årets Paradise Hotel deltagare om saker tittare inte får se i tv-rutan, ambitioner, kärlek och guilty pleasures.
Aktuellt
Dela
Det här ska du ALDRIG äta eller dricka på en roadtrip
Vill du ha en så smidig resa som möjligt, då ska du undvika dessa!
Aktuellt
Dela
Vad din drinkbeställning säger om dig
Så om din dejt beställer en G&T, springer du åt andra hållet då?
Aktuellt
Dela
Anisa Sojka: "Det krävs en hunger för att lyckas"
Cosmopolitan pratar med Londonbaserade modebloggaren Anisa Sojka om livet med heltidsjobb, blogg och vänner.
Aktuellt
Dela
Hur ingenting blir som man tror - men ibland bättre
Läs Susannes personliga berättelse om att få hela livet vänt upp och ned, gång på gång, och vart det kan ta dig