Michaela Forni – "Strunta i vad alla andra tycker och skapa ett liv du själv trivs med"

Cosmopolitan pratar med högaktuella bloggerskan Michaela Forni om hennes nya bok "Jag är inte perfekt, tyvärr".

Mest läst

Michaela Forni (27) började blogga som fjortonåring och har sedan dess byggt upp en av Sveriges största bloggar. Hon har varit chefredaktör för bloggportalen Devote, Vice VD på Stampen Fashion Media, Profile Manager på Modern Women Media, DJ, skribent, reality-stjärna i tv-serien Glamorama och så mycket mer. Michaela har tidigare släppt två böcker om kärlek och är nu aktuell med sin tredje bok "Jag är inte perfekt, tyvärr" vilket är en handbok i ångest där hon skriver om sin egen ångest samt ger hanterbara tips för att linda ångesten när den uppkommer. När jag ringer upp Michaela pratar vi om perfektionism, personlig utveckling och de ständiga jämförelserna i sociala medier.

Advertisement - Continue Reading Below

Cosmopolitan: I din bok beskriver du alla krav som ställs på unga kvinnor i dagens samhälle och strävan efter att var perfekt. Vad är det perfekta livet för dig?

Michaela: Jag skulle säga att det perfekta livet för mig är att vara i harmoni. Att leva ett liv där jag känner att jag är harmonisk, till freds, trygg i mig själv och nöjd med det livet jag har skapat mig. Sen jag började lyssna mer på mig själv och vad som är viktigt för mig så känner jag att jag har kommit en bra bit på vägen för att nå mitt drömliv.

Mest läst

C: Har du alltid vetat vad du vill göra i livet eller har det växt fram med tiden?

M: Jag har alltid vetat att jag vill skriva i någon form eftersom skrivande alltid har fått mig att må bra, dock har det känts som en otänkbar dröm att kunna leva på bloggen. Att jag nu kan göra det känns verkligen fantastiskt roligt!

C: I din bok skriver du att du är en prestationsprinsessa. Hur tror du att sociala medier och bloggar och har påverkat folks prestationsångest och strävan efter perfektion?

M: Jag tror att sociala medierna har påverkat prestationsångesten och strävan efter perfektion väldigt mycket. Det sociala medier har gjort är framförallt att de har boostat jämförelserna. Innan sociala medier fanns kunde man spekulera mycket i hur andra människors liv var men det fanns inte lika många platser där de gick att jämföra. Idag när man kan följa alla på Instagram, Snapchat, Facebook och bloggar är det mycket lättare att hela tiden jämföra sitt eget liv med andras. I idévärlden tänker många nog "jag är inte en avundsjuk människa" och "jag jämför mig inte" men när allt kommer omkring så kanske man ändå ligger och skrollar igenom sitt Instagram-flöde och tänker "fan va hon har en snygg kropp – tänk om jag hade en sån" eller "oj, vad dom ser ut att ha en trevlig fredagsmiddag, vi som äter rester ikväll". Dessa ständiga jämförelser leder till orimliga krav och att man kan komma på sig själv att tycka att sitt eget liv är lite sämre för att man började jämföra sig.

Stockholm Fashion Week starts now 💥 #fashionweekstockholm

A photo posted by Michaela Forni (@michaelaforni) on

C: Tror du att dessa jämförelser beror lite på den branschen du är i eller att alla jämför sig lika mycket?

M: Jag tror faktiskt inte alls att det har något att göra med att jag arbetar i bloggbranschen utan att folk med vanliga jobb som inte har bloggar jämför sig precis lika mycket. I dagens samhälle använder i princip alla sociala medier för att försköna sina liv.

C: Just det skriver du om i in bok, hur bilder retuscheras och redigeras för att de ska se perfekta ut i folks flöden. Hur mycket är egentligen redigerat?

M: Mycket är redigerat - hos många stora sociala media profiler men även hos många i ens närhet. Om jag tillexempel går in och kollar på någon gammal klasskompis så ser jag härliga semestrar, något barn som är jätteglatt och hummer på en fredagsmiddag, men det lär ju vara långt ifrån hela hennes liv. Jag tror att det är viktigt att påminna sig själv om att man inte ska döma en bok efter dess omslag och att en person är så mycket mer än vad de visar upp i ett Instagram-flöde. Därför är det väldigt viktigt för mig att försöka visa upp alla sidor av Michaela i min blogg. Att mixa bilder där jag är superfixad med bilder då jag är helt osminkad samt att vara öppen med mina känslor och skriva när jag går igenom något jobbigt.

☺️

A photo posted by Michaela Forni (@michaelaforni) on

C: Sist, vad är ditt tips till alla unga tjejer och killar där ute som strävar efter perfektion och har ångest?

M: Mitt absolut bästa tips är att alltid lyssna inåt. Istället för att leva på och lyssna på vad alla utifrån tycker och tänker så ska du skapa ett liv du själv trivs med. Då gör man sina egna val istället för att låta andra göra valen åt en – vilket jag tror kommer göra alla lyckligare i längden!

Gillade du artikeln? Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Aktuellt
Dela
Till mitt 15-åriga jag: "Du kära som dagligen lever i en stress av att du inte duger - Du är bra"
Casandra och Sophie, tjejerna bakom företaget IAMPROUD tar kampen för kroppspositivitet
Aktuellt
Dela
Minska din arbetstid och öka ditt resultat - bli produktivare nu!
Bästa tipsen på hur du maxar din produktivitet
Aktuellt
Dela
Cosmopolitan letar efter ambassadörer!
Älskar du att skriva och inspirera? Då kanske du är den vi söker!
Aktuellt
Dela
6 enkla inredningsidéer för att få det höstfint hemma
Så enkelt är det att få det mysigt till hösten!
Aktuellt
Dela
Få ditt billiga vin smaka dyrt med det här enkla tricket
Och det tar bara 30 sekunder.
Aktuellt
Dela
Norska succéserien SKAM kommer äntligen till Sverige
Serien som har fått barn, tonåringar och vuxna att drömma på norska.
Aktuellt
Dela
Årets julklapp stickar du själv — på 3 minuter!
Med detta tempot blir du klar med alla årets julklappar innan december!
Aktuellt
Dela
Här är jobben där kvinnor tjänar mer än män
och de yrken som måste gå längst för att nå jämställda löner.
Aktuellt
Dela
Matilda Lindegren: "Jag ångrar hellre det jag gjorde än det jag aldrig gjort"
Cosmopolitan pratar med årets Paradise Hotel deltagare om saker tittare inte får se i tv-rutan, ambitioner, kärlek och guilty pleasures.
Aktuellt
Dela
Det här ska du ALDRIG äta eller dricka på en roadtrip
Vill du ha en så smidig resa som möjligt, då ska du undvika dessa!