Prins Daniel Fellowship och Entreprenörskapsprogram gör idag uppskattade besök på skolor och universitet runt om i Sverige för att kunna inspirera unga människor till entreprenörskap. Prins Daniel själv har nämligen alltid varit en duktig entreprenör och startade en gång i tiden ett gym, (som idag vuxit och blivit ett av Sveriges bästa och populäraste, beläget i Stockholm).  

Vi på Cosmo fick äran att personligen träffa Prinsen i tisdags, och även vara med under Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens seminarium; Vägar till ökat entreprenörskap. Det Prinsen sa, var mycket tänkvärt och något vi alla bör ta till oss:

Advertisement - Continue Reading Below

– Det här samarbetet med IVA syftar kring att alla unga ska kunna starta företag. Tänk bort 'Jantelagen' och satsa! Vi måste våga påverka kulturen, för det är något som vi inte direkt har modet till i Sverige. Vi är ofta ängsliga om vi jämför med andra länder. Vi vill uppmuntra till att plugga vidare men samtidigt våga starta företag, för få i Sverige tar det steget. Däremot har vi blivit bättre på det, men vi kan mer än så!

Most Popular

Prinsen berörde också några svenska offentliga personer som idag blivit inspiratörer:

– Idag är till exempel Zlatan Ibrahimovic en stor inspiratör för många barn och ungdomar, och innan dess var det Björn Borg och Ingemar Stenmark.    

Och visst har han rätt, Prinsen. Det är så viktigt att vi idag har förebilder att se upp till, och se att ingenting är omöjligt, om man bara väljer att tro på sig själv, sin dröm eller sina idéer. Och nog hade Prinsen ett gott tips för alla som vill satsa på något här i livet:

– Sluta fokusera på själva idéen, bara gör!  

Vi på Cosmo låter detta bli slutorden och hoppas att ni ALLA där ute vågar satsa, och kanske kan Prins Daniel's ord inspirera er till detta - något han i alla fall gjorde med oss! För hey, nog har vi allt en motiverande, duktig och entusiastisk Prins! För att inte tala om hans hustru, Kronprinsessan Victoria. 

En stor eloge till Prinsen som vågar få oss alla att tro på oss själva, och "bara göra!". HEJA!  

Så… Vem känner sig manad att ut och starta företag redan idag?! WE CAN DO IT! 🙋

Vad tycker du?