Let's Dance-Sigrid: Jag Kan Förstå Att Tjejer Blir Lite Avis!

Förra året vann hon Let's Dance med Benjamin Ingrosso, och har genom åren blivit en riktig tittarfavorit! Nu är hon återigen aktuell som en av danstränarna i programmet - den här gången med fotbollshunken Anton Hysén! Cosmo fick ett snack med härliga Sigrid Bernson om livet, träningen och dansen!

Mest läst

Hej Sigrid! Vi på Cosmo har följt dina framgångar i Sveriges motsvarighet till "Dancing With The Stars", Let's Dance genom åren. I fredags körde ni igång tioårsjubileumet! Hur känner du inför det?

– Att få vara med i jubileumsprogrammet är otroligt roligt och det känns verkligen som en ära att få vara ett av de åtta utvalda dansparen! Men roligast av allt är faktiskt att det är just Anton Hysén som jag får dansa med. Vi blev riktigt nära vänner när vi tillsammans kammade hem den åtråvärda glasskon 2012, så att få komma tillbaka och dansa ihop igen är magiskt!

Advertisement - Continue Reading Below

Kul! Har du några särskilda knep till att alltid vara så glad som du verkar vara? We totally love you girl!

– Haha tack! Jag får ganska ofta frågor och kommentarer om att jag är glad, och om jag överhuvudtaget kan vara arg eller ledsen, vilket jag självklart kan vara. Jag tror kanske bara att jag är en person som uppskattar livet väldigt mycket! Jag trivs väldigt bra i Stockholm och jag älskar de människor som jag har runtomkring mig. Det tror jag är nyckeln till det som gör mig glad! Sedan hjälper det såklart också att jag även älskar mitt jobb och branschen som jag är i. Men jag har lärt mig av egna erfarenheter att karriären må vara viktig, men det viktigaste är att man mår bra och att man är lycklig!

Mest läst

Så sant! Du. Dansvärlden är en tuff värld, och många tampas med sitt självförtroende gällande vikt och att se bra ut framför kamerorna. Du verkar ha sunda ideal, men hur ser du själv på den branschen du är i? Påverkas du något?

– Självklart blir man påverkad av att man visar sig inför så stor publik så ofta. Let's Dance har ungefär två miljoner tittare varje vecka, så självklart vill man känna sig bekväm i de kläder man ska ha på sig. Jag är väldigt intresserad av kost och träning och tränar med Mårten Nylén som är en fantastisk PT. Det är inte bara för utseendet som jag tränar, utan mycket för att kroppen ska orka och hålla i längden. Jag har överrörliga leder så för mig är det viktigt att stärka upp muskler i ryggen och i knäna.

Förstår! Men hur jobbar du på ditt självförtroende och självkänsla?

– Jag har haft turen att få ha två föräldrar som alltid sagt till mig att "Du kan bli precis vad du vill". De orden sitter kvar i mig och är som mitt bränsle. Jag försöker också tänka på att det är viktigt att våga vara den man är, för det finns ingen annan som är som man själv och att det är den största fördelen vi alla har.

Härliga Sigrid njuter av utsikten vid Runyon Canyon i West Hollywood.

Du berättade att du tränade med PT. I dagens samhälle är det fokus på träning och det har nästan blivit som ett tvång att träna. Hetsen har aldrig varit större än vad den är just nu. Hur ser du på din egen träning?

– Jag tränar väldigt mycket! Men det har jag alltid gjort. Träning och dans har alltid varit mitt sätt att hantera stress och så har det varit ända sedan jag var tonåring. Är jag stressad, eller om jag har mycket i huvudet, så hjälper det för mig att gå till gymmet eller att bara ta en lång promenad. Jag tycker bara det är jättehärligt att man pratar mycket om träning! Det behövs i vårt samhälle.

Skönt att du ser det så! Om vi fortsätter snacka träning. Vad fick dig att börja med dans egentligen?

– Jag har dansat balett sedan jag var tre år gammal. Det var min mamma som anmälde mig i dansskolan. När jag var tonåring bytte jag över till tävlingsdans istället, och jag blev helt förtrollad av dansvärlden! Sedan dess dansade jag sju dagar i veckan.

Måste vara roligt med ett sådant intresse! Har du några tips till de tjejer som skulle vilja gå samma väg som du har gjort?

– Att alltid tro på sig själva. Ingenting är omöjligt och det viktigaste är att aldrig ge upp sina drömmar.

Förra året vann du Let's Dance med Benjamin Wahlgren Ingrosso. I år dansar du med fotbollshunken Anton Hysén. Många tjejer hade drömt om att få vara i dina dansskor och dansa loss med de killarna! Blir du aldrig nervös att dansa med just killar?

– Haha nej verkligen inte. Att dansa nära killar har jag ju gjort så länge, och det blir en naturlig del av ens jobb. Däremot har jag ju haft turen att dansa med fantastiska killar i programmet, och jag kan förstå att tjejer blir lite avis! Jag tror det är bra för unga att dansa pardans. Det är nog bra för både killar och tjejer att lära sig att ta i varandra och att samarbeta som man måste göra i dans. Det avdramatiserar hela grejen och kan nog vara hjälpsamt i längden!

Nu när vi gått igenom både träning och hälsa så måste vi ju ställa en sista fråga om vad du helst unnar dig för gott. Så till sist Sigrid. Vilken maträtt och vilket godis skulle du aldrig klara dig utan?!

– Jag skulle aldrig klara mig utan mörk choklad! Jag är totalt beroende! Och den mat jag älskar att äta är skaldjur. Jag kommer ju från västkusten så det är det bästa jag vet!

Vi på Cosmo önskar självklart Sigrid och danspartnern Anton ett varmt lycka till i säsongens Let's Dance! Heja heja!

Vad tycker du?

Aktuellt
Dela
Norska succéserien SKAM kommer äntligen till Sverige
Serien som har fått barn, tonåringar och vuxna att drömma på norska.
Aktuellt
Dela
Årets julklapp stickar du själv — på 3 minuter!
Med detta tempot blir du klar med alla årets julklappar innan december!
Aktuellt
Dela
Här är jobben där kvinnor tjänar mer än män
och de yrken som måste gå längst för att nå jämställda löner.
Aktuellt
Dela
Matilda Lindegren: "Jag ångrar hellre det jag gjorde än det jag aldrig gjort"
Cosmopolitan pratar med årets Paradise Hotel deltagare om saker tittare inte får se i tv-rutan, ambitioner, kärlek och guilty pleasures.
Aktuellt
Dela
Det här ska du ALDRIG äta eller dricka på en roadtrip
Vill du ha en så smidig resa som möjligt, då ska du undvika dessa!
Aktuellt
Dela
Vad din drinkbeställning säger om dig
Så om din dejt beställer en G&T, springer du åt andra hållet då?
Aktuellt
Dela
Anisa Sojka: "Det krävs en hunger för att lyckas"
Cosmopolitan pratar med Londonbaserade modebloggaren Anisa Sojka om livet med heltidsjobb, blogg och vänner.
Aktuellt
Dela
Hur ingenting blir som man tror - men ibland bättre
Läs Susannes personliga berättelse om att få hela livet vänt upp och ned, gång på gång, och vart det kan ta dig
vilken sida av sängen
Aktuellt
Dela
Vilken sida av sängen du sover på kan ha mer betydelse än du tror...
Det här förklarar SÅ mycket!
​Läskiga och roliga snacks till halloween
Aktuellt
Dela
Läskiga och roliga snacks till halloween
Våra favoriter för att pimpa halloweenpartyt