Efter releasen av Kanye Wests musikvideo för låten "Famous" - där vi ser nakna, vax versioner av Taylor Swift, Rihanna och 11 andra kändisar i samma säng - har skaparen av serien Girls, Lena Dunham, rytit tillbaka på Facebook om varför videons syn på kvinnor är så fruktansvärd.

 

Lena Dunham är själv inte porträtterad i videon men reagerar starkt då hennes nära vän Taylor Swift var med. 

Advertisement - Continue Reading Below

          Jag har inte en hipp och cool reaktion, eftersom att se en kvinna jag älskar, som Taylor Swift (           Fuck vad ont det gör att se, jag kunde knappt titta), en kvinna som jag beundrar som Rihanna           eller Anna, förminskas till ett par vaxbröst gjorda av en kille i The Valley gör mig ledsen och               orolig för tonårsflickor som tittar på detta.

Most Popular

Hon lyfter fram hela problematiken med videon och drar kopplingar till det uppmärksammade våltäktsfallet med universitet studenten Brock Turner och Bill Cosbys brott. Hon fortsätter sedan meda att skriva "...Och nu måste jag se sluttande, medvetslösa, vaxkroppar som ser ut som kända kvinnor, tvinnande som att de har blivit drogade och kastade åt sidan? Det ger mig en sådan kväljande känsla och gör mig illamående" 

Läs hela Lena Dunhams inlägg här: 

Från: ELLE

Vad tycker du?