Det är inget snack om saken att det kan vara svårt att träffa nytt folk, få vänner i Sverige och faktiskt hitta människor som man vill vara kompis med resten av livet.

Har du någon gång känt att det har varit lättare att träffa människor utomlands än vad det är hemma i Sverige? Om du har det, så är det med all sannolikhet inte något fel med dig utan, enligt en ny studie, det är svårare att få vänner i Sverige i jämförelse med många andra länder.

Advertisement - Continue Reading Below

Hur enkelt är det egentligen att få vänner i Sverige?

Expat Insider genomförde en undersökning med 14 000 deltagare i 67 olika länder. Undersökningen hade i syfte att ta reda på hur personer som flyttat till ett annat land trivs i det nya landet. De ställde ett antal olika frågor i flera kategorier, av vilka Sverige fick en rejäl sänkning i kategorin "Hitta vänner".

Sverige hamnade på plats nummer 62. Det var endast fem länder som var sämre än Sverige, vilket inkluderade Norge på plats nummer 63.

Most Popular

Taiwan, Uganda och Costa Rica var de mest välkomnande länderna, medan Kuwait, Saudiarabien och Tjeckiska Republiken var de minst välkomnande länderna.

Enligt undersökningen kan Sverige däremot erbjuda en bra trygghet för familjer. Dock spelar detta inte lika mycket roll för familjens allmänna trivsel då vänner anses vara viktigare, skriver Independent.

Länderna där det är lättast att få vänner:

1. Taiwan

2. Uganda

3. Costa Rica

4. Mexiko

5. Colombia

6. Oman

7. Filipinerna

9. Nya Zeeland

10. Vietnam

11. Portugal

12. Brasilien

13. Spanien

14. Ecuador

15. Kanada

16. Rumänien

Länderna där det är svårast att få vänner:

60. Danmark

61. Qatar

62. Sverige

63. Norge

64. Schweiz

65. Tjeckiska republiken

66. Saudiarabien

67. Kuwait

Att få vänner i Sverige är kanske inte lika lätt som vi tidigare trott. Kanske dags att börja jobba på detta? Vi vill väl ändå inte va det avlånga landet där folk är elaka.

Dags att börja sprida kärlek!

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?