De bästa metoderna för att uppnå dina mål och skapa ditt drömliv

Lyckoexperten Alina Nordling ger sina tips!

Mest läst

Vad är meningen med livet? Hur får man sitt drömliv? Hur blir man lycklig? Dessa frågor tampas många med dagligen, utan att riktigt ha ett klockrent svar på dem. Man vill ha den perfekta balansen med ett stimulerande jobb med karriärmöjligheter, ett socialt liv, en hälsosam kropp och ett snyggt yttre. Man vill bo på ett ställe man trivs med en familj eller en partner som gör en hel och samtidigt ha pengar att lägga på sig själv, resande och sitt boende. När man tänker på alla krav samhället ställer på en och vad man egentligen måste ha kan det ses som en omöjlighet att uppnå ett drömliv. Men måste man alltid kompromissa? Går det inte att få alla faktorer att klaffa?

Advertisement - Continue Reading Below

I veckan intervjuade jag bloggerskan Michaela Forni och vi pratade om strävan efter perfektion och hennes nya bok "Jag är inte perfekt, tyvärr". I förbifarten nämnde hon avundsjuka och hur avundsjuk man kan bli när man ser saker som andra har som man själv kanske också vill ha. För mig var detta något nytt. Jag känner i princip aldrig avundsjuka på andra människor. För allt jag vill ha kan jag få, eller hur? Bara jag arbetar tillräckligt hårt och mot ett mål kommer jag att nå dit till sist. Avundsjuka ska bara ses som en drivkraft och en måttstock på vad man prioriterar i livet. Är du tillexempel avundsjuk på en kompis perfekta förhållande? Lägg mer fokus på att bygga din egen drömrelation! Är du avundsjuk på din kompis nya handväska? Jobba hårt, spara och köp din egen väska! Är du avundsjuk på din bästis nya drömjobb? Skriv ned vad som är ditt drömjobb och arbeta för att få det! Det är inte svårare en så.

Mest läst

Förra året handlade mina mål mycket om att komma i balans i mitt liv i Amsterdam och göra staden till en lika självklar plats som Stockholm. Förutom många mindre delmål så var det detta jag ville uppnå under 2016:

  • Kunna leva på mitt eget företag.
  • Hitta ett hem jag trivs i.
  • Bygga upp ett nätverk i staden - privat och professionellt

Allt detta lyckades jag uppnå och nu till hösten är det dags att sätta nya mål för det nästkommande arbetsåret. Dessa är mina mål för 2017:

  • Skriva och publicera min första bok. Jag vet att detta är något jag MÅSTE göra för att uppnå min maximala lyckonivå. Därför har jag bestämt att jag ska tillägna varje söndag till att skriva den.
  • Köpa lägenhet i Amsterdam. För att uppnå detta måste jag först och främst sälja min lägenhet i Stockholm och börja spara lite.

Mina tips för att uppnå sina mål:

Var tydlig. Sätt konkreta mål som är lätta att mäta, samt sätt delmål som gör det lättare att nå det stora målet.

Skriv ner de. Du MÅSTE skriva ner dina mål – och allra helst dela de med andra. Om du inte gör det kommer det bli svårare och nå de och att följa upp resultaten. Fördelen med att öppet dela med sig av sina mål är att du kommer att vara mer motiverad att verkligen jobba för de – för vem vill misslyckas.

Ha en målgrupp. Sätt upp en målgrupp med vänner eller kollegor. I målgruppen kan ni varje månad stötta varandra och hjälpa varandra att uppnå målen.

Var inte rädd för att misslyckas. Alla kommer någon gång att misslyckas och det är helt naturligt. Men rädslan för att misslyckas kan göra att du blir begränsad i vilka risker du tar vilket kan göra att du har svårare att uppnå dina mål. Go all in! Du har inget att förlora på att göra saker helhjärtat.

Utvärdera målen regelbundet. Hur ligger du till? Börjar du närma dig dina mål? Sätt av tid för att följa upp målen varje månad! Det kommer att hålla dig på banan.

"Believe you deserve it and the universe will serve it". Tro på dig själv och din egen förmåga. Tankens kraft är det starkaste du har.

Alina Nordling arbetar som konstnär och inspiratör i Amsterdam. Se hennes konst här och glöm inte att följa henne på Instagram.

Vad tycker du?

Aktuellt
Dela
Årets julklapp stickar du själv — på 3 minuter!
Med detta tempot blir du klar med alla årets julklappar innan december!
Aktuellt
Dela
Här är jobben där kvinnor tjänar mer än män
och de yrken som måste gå längst för att nå jämställda löner.
Aktuellt
Dela
Matilda Lindegren: "Jag ångrar hellre det jag gjorde än det jag aldrig gjort"
Cosmopolitan pratar med årets Paradise Hotel deltagare om saker tittare inte får se i tv-rutan, ambitioner, kärlek och guilty pleasures.
Aktuellt
Dela
Det här ska du ALDRIG äta eller dricka på en roadtrip
Vill du ha en så smidig resa som möjligt, då ska du undvika dessa!
Aktuellt
Dela
Vad din drinkbeställning säger om dig
Så om din dejt beställer en G&T, springer du åt andra hållet då?
Aktuellt
Dela
Anisa Sojka: "Det krävs en hunger för att lyckas"
Cosmopolitan pratar med Londonbaserade modebloggaren Anisa Sojka om livet med heltidsjobb, blogg och vänner.
Aktuellt
Dela
Hur ingenting blir som man tror - men ibland bättre
Läs Susannes personliga berättelse om att få hela livet vänt upp och ned, gång på gång, och vart det kan ta dig
vilken sida av sängen
Aktuellt
Dela
Vilken sida av sängen du sover på kan ha mer betydelse än du tror...
Det här förklarar SÅ mycket!
​Läskiga och roliga snacks till halloween
Aktuellt
Dela
Läskiga och roliga snacks till halloween
Våra favoriter för att pimpa halloweenpartyt
Aktuellt
Dela
Vad stjärnorna på Netflix FAKTISKT betyder
Så mycket smartare än vi anat!