Weekend med pojkvännen - de bästa tipsen

Letar du efter en perfekt weekend med pojkvännen? Vi har samlat de bästa destinationerna

Mest läst

Sommaren lider mot sitt slut och mörkare dagar är på intåg. Vill du ha något att se fram emot? Vi tycker att hösten är en av de bästa tiderna för en weekend med pojkvännen! Romantiska, murriga städer, goda viner, varma bad... det finns så mycket höstmys att göra under en weekend med pojkvännen ♥

Weekend med pojkvännen - de bästa tipsen

För den som planerar en weekend med pojkvännen, kan det ibland vara svårt att välja. Det finns ju så många mysiga destinationer! Här listar vi de bästa tipsen för en riktigt lyckad weekend med pojkvännen:

Advertisement - Continue Reading Below

Paris:

Ljusets stad, Paris, står antagligen med på alla listor över romantiska destinationer, vilket inte är svårt att förstå. Om du planerar en romantisk weekend med pojkvännen är det få städer som slår den franska huvudstaden, som attraherar kärlekspar från hela världens hörn. Vackra gatlyktor, maccarones, charmiga gatucaféer, goda viner, vindlande gator, baguetter, skivspelare och - såklart - det glittrande Eiffeltornet.

Mest läst
amelie le fabuleux destin damlie poulain

Venedig:

En annan klassiker på listan är Venedig, den flytande staden. En långsam gondoltur genom stadens många kanaler, under de vackra broarna... Lägg till en fantastisk italiensk middag på det och din romantiska weekend är fullbordad. Att staden dessutom sjunker, och kanske inte kommer att finnas kvar så mycket längre, lägger till ett ytterligare lager av romantisk mystik till denna favorit för en weekend med pojkvännen.

Rom:

Jag vet, jag vet - nu är vi i Italien igen. Men är det så konstigt? God mat, vackra städer... och inte minst - passionen. Och när vi ändå är inne på Italien, så skulle en weekend med pojkvännen garanterat kunna gå till romantiska och historiska Rom. Kasta ett mynt i Fontana di Trevi, önska er evig kärlek och promenera genom de vackra gatorna, där luften andas romantik. Tips: Besök terrassen Terrazza del Pincio, som erbjuder en av världens mest fantastiska utsikter (speciellt vid solnedgång).

Läs också: Gulliga saker din pojkvän gör som visar att han är en riktig keeper

Budapest:

En stad som absolut är vacker året om, men som på hösten kan vara en av de absolut bästa destinationerna för en romantisk weekend med pojkvännen. Varför? Tänk varma, ångande bad... De många vackra badhusen i staden erbjuder mängder av romantiska, avkopplande och uppfriskande stunder - perfekt efter en dags promenad genom den vackra staden. Tips: Köp med dig god mat eller en rykande kopp kaffe och klättra upp på kullen på Buda-sidan, där du har en makalös utsikt över Pest och några av de vackra broarna. Cooooozy!

FaraOana water spa foam jacuzzi

Instanbul:

När vi ändå talar om bad... varför inte satsa på vackra Istanbul - den magiska mötesplatsen för Öst och Väst - som erbjuder allt från vackra urbana restauranger och fyllda bazaarer till härliga lokalbor, mängder av historia och - såklart - underbara turkiska bad. Under en weekend med pojkvännen i Istanbul, får du heller inte missa ett besök till den sagolikt vackra Blå Moskén, följt av en underbar tepaus. Åh, så romantiskt!

Läs också: Tecken på att din sommarflirt är riktigt pojkvänsmaterial

Prag:

Prag har sedan Medeltiden ansets vara en av världens vackraste städer. Need I say more? Den gyllene staden, belägen mitt i hjärtat av Europa, erbjuder romantiska promenader i sitt historiska centrum, över vackra broar och genom det sagolika slottet, med sin vackra utsikt. Tips: För en extra dash av romantik under din weekend med pojkvännen, besök slottets gamla vallgrav, som numera är uttorkad och istället utgör en söt park - som få turister tar sig till.

Santorini:

Santorini är en riktig pärla för den som har tid för en lite längre weekend med pojkvännen. Få andra platser i världen erbjuder möjligheten att njuta av glasklart vatten från kanten av en gigantisk vulkan. Och om inte det är tillräckligt för att övertyga dig om romantiken som väntar på den grekiska ön, kanske faktumet att det är ett av världens meste eftertraktade destinationer för par (samt dess rykte som ett av världens bästa bröllopsdestinationer) är det?

fat

Lissabon:

"Jag har inte varit där själv, men det känns som en väldigt dejtvänlig stad", säger Cosmos redaktör Fanny. Och hon har rätt, för den portugisiska staden har satt många hjärtan i brand, inte minst genom sina sagoslott och palats, vackra monument och historiska restauranger. Faktum är att Lissabon är en av Europas mest attraktiva städer, och här finns mängder av romantik att finna!

Läs också. Se hur denna fyndiga pojkvän gjorde sin flickväns förlovningsring för hand

Fèz:

En mindre välkänd destination för en weekend med pojkvännen, men inte mindre romantisk för det! Den marockanska staden blir ofta överskuggad av Marrakech (som för den delen inte heller är en dum destination), men kan vara landets sanna själ. Vacker moasik, god mat, härliga temperaturer, varma färger, färgglada kryddor - en riktig desert getaway. Tips: Under din vistelse i Marocko får du inte inte missa att inhandla lite arganolja, även känt som "marockanskt flytande guld".

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Aktuellt
Dela
Norska succéserien SKAM kommer äntligen till Sverige
Serien som har fått barn, tonåringar och vuxna att drömma på norska.
Aktuellt
Dela
Årets julklapp stickar du själv — på 3 minuter!
Med detta tempot blir du klar med alla årets julklappar innan december!
Aktuellt
Dela
Här är jobben där kvinnor tjänar mer än män
och de yrken som måste gå längst för att nå jämställda löner.
Aktuellt
Dela
Matilda Lindegren: "Jag ångrar hellre det jag gjorde än det jag aldrig gjort"
Cosmopolitan pratar med årets Paradise Hotel deltagare om saker tittare inte får se i tv-rutan, ambitioner, kärlek och guilty pleasures.
Aktuellt
Dela
Det här ska du ALDRIG äta eller dricka på en roadtrip
Vill du ha en så smidig resa som möjligt, då ska du undvika dessa!
Aktuellt
Dela
Vad din drinkbeställning säger om dig
Så om din dejt beställer en G&T, springer du åt andra hållet då?
Aktuellt
Dela
Anisa Sojka: "Det krävs en hunger för att lyckas"
Cosmopolitan pratar med Londonbaserade modebloggaren Anisa Sojka om livet med heltidsjobb, blogg och vänner.
Aktuellt
Dela
Hur ingenting blir som man tror - men ibland bättre
Läs Susannes personliga berättelse om att få hela livet vänt upp och ned, gång på gång, och vart det kan ta dig
vilken sida av sängen
Aktuellt
Dela
Vilken sida av sängen du sover på kan ha mer betydelse än du tror...
Det här förklarar SÅ mycket!
​Läskiga och roliga snacks till halloween
Aktuellt
Dela
Läskiga och roliga snacks till halloween
Våra favoriter för att pimpa halloweenpartyt