TV-personligheten Daniel Paris spår 2016 års framtid på sociala medier

Om du trodde att det var 'tack och hej' till sociala medier efter nyår, så bör du verkligen tänka om! Det kommer nämligen att bli bli större än någonsin. Vi på Cosmo fick ett snack med Daniel Paris expert på just dessa medier. Han berättar ALLT vi bör veta och tänka på om vi vill fortsätta hänga på nätet, på Instagram eller Snapchat. Snacka om att killen har koll alltså..! 😎

Mest läst

Tjena Daniel! Du syns ju ofta i sociala medier, och har därför också blivit något av en expert på just det området, (du hänger ju trots allt där nästan 24/7). Kan du berätta lite om hur du tror att 2016 kommer att bli? Är det något vi bör passa oss för? Vad kommer bli populärast? HIT US!

– Heeeej! Ja, haha precis, jag hänger ju där en del. Jo absolut! Vi börjar med följande… 

Advertisement - Continue Reading Below

Användandet av Internet kommer att öka. Vi kommer garanterat att spendera mer tid online under 2016. Det kommer att lanseras uppdateringar som man absolut inte kommer att klara sig utan, så vi kommer definitivt att ha våra telefoner fastklistrade i händerna även nästa år!

Att vara live blir STÖRRE än någonsin. Vi märker redan att de medier som är mest live också blir störst! Instagram och Snapchat dominerar just nu, men Periscope väntas få en ordentlig boost under 2016. Vi ser också att det går liiite sämre för bloggar och andra forum, men att de nya "yngre" sociala medierna går betydligt bättre och utvecklas konstant.

Mest läst

Tänk på att… Allting som du gör på Internet - stannar på Internet! Vare sig det handlar om en Facebook-status eller en bild på Instagram som endast varit uppe i några minuter, (innan den raderades). ALLT sparas och lagras, glöm inte bort det hörrni! 🙋

Och… Vi inte är så trygga som vi tror på sociala medier. Facebook kommer att jobba för detta och 2016 lansera flera funktioner som syftar till att skydda användarnas integritet och privatliv. Heja!

Apparna kommer att explodera! I syfte att bli "appen du inte kan leva utan" börjar apparna, (och människorna bakom), att leverera i rasande fart för att så småningom kunna konkurrera ut varandra, hehe. Vi fick en liten försmak under 2015, när bland annat Kim Kardashian lanserade egna emojis (!). En marknad som INGEN tidigare vågat röra liksom… Så, mer kommer garanterat under det nya året!

Hetsen om "perfektion" kommer att minska. Instagram var tidigt ett fönster för att visa vardagen precis som den är, en plats som Snapchat nu ersatt då Instagram istället gått mer åt den "inlindade verkligheten" - där människor filtrar och "förfinar" livet. Det har blivit en hets kring att få allt i perfektion. Instagram är numera som ett CV där användarna försöker visa upp det liv de vill leva, istället för det liv de lever, i jakt på likes och fler följare! Snapchats enorma framgång går att koppla till just den här typen av avsaknad av ärlighet. Med skakig kamera och avsaknad av filter tillåts människor visa sina liv precis som de är, vilket lockar människor dit. Så hetsen om perfektion kommer att minska under 2016, särskilt med tanke på att fler och fler väljer att lämna Instagram för medier som är mer "direkta".

Att sprida varandras historier. År 2016 kommer vi att bli bättre på att se och höra varandras historier (och på att sprida dem). En tjej som VERKLIGEN gjort detta just 2015 är "minstingen" i Kardashian-klanen; Kylie Jenner. Kylie med sina 46 miljoner följare är numera en riktig tungviktare i sociala medier. Hon har använt sin enorma plattform för att berätta människors historier vidare, vilket är grymt! Ofta har det handlat om folk som varit mobbade eller inte sett ut på ett sätt som är "socialt accepterat" av samhället. Genom att "låna ut sin egen plattform" har hon sett till att deras röster blivit hörda, och därmed också skapat lite mer tolerans och acceptans. Vi kommer definitivt att se mer av den här typen av engagemang från människor! Love it!

Daniel gillar själv sociala medier.

PERFEKT. Vi på Cosmo tackar Daniel för dessa grymma upplysningar! (Upplysningar som egentligen bara är en bråkdel av vad han sitter inne på egentligen, hehe). Så… VAD väntar ni på?! Nu kan ni fortsätta hänga på nätet och andra sociala medier ladies. Back to business liksom! 😉 

Och en sak till; GOTT NYTT ÅR! Vi ses på nätet 2016. 😍 

Vad tycker du?

Aktuellt
Dela
Minska din arbetstid och öka ditt resultat - bli produktivare nu!
Bästa tipsen på hur du maxar din produktivitet
Aktuellt
Dela
Cosmopolitan letar efter ambassadörer!
Älskar du att skriva och inspirera? Då kanske du är den vi söker!
Aktuellt
Dela
6 enkla inredningsidéer för att få det höstfint hemma
Så enkelt är det att få det mysigt till hösten!
Aktuellt
Dela
Få ditt billiga vin smaka dyrt med det här enkla tricket
Och det tar bara 30 sekunder.
Aktuellt
Dela
Norska succéserien SKAM kommer äntligen till Sverige
Serien som har fått barn, tonåringar och vuxna att drömma på norska.
Aktuellt
Dela
Årets julklapp stickar du själv — på 3 minuter!
Med detta tempot blir du klar med alla årets julklappar innan december!
Aktuellt
Dela
Här är jobben där kvinnor tjänar mer än män
och de yrken som måste gå längst för att nå jämställda löner.
Aktuellt
Dela
Matilda Lindegren: "Jag ångrar hellre det jag gjorde än det jag aldrig gjort"
Cosmopolitan pratar med årets Paradise Hotel deltagare om saker tittare inte får se i tv-rutan, ambitioner, kärlek och guilty pleasures.
Aktuellt
Dela
Det här ska du ALDRIG äta eller dricka på en roadtrip
Vill du ha en så smidig resa som möjligt, då ska du undvika dessa!
Aktuellt
Dela
Vad din drinkbeställning säger om dig
Så om din dejt beställer en G&T, springer du åt andra hållet då?