Stäng av. Nej, du behöver inte ständigt vara påkopplad på Snapchat, Instagram, Whatsapp och Facebook. Ta tid av från sociala medier och smartphonen. Ett tips är att sätta telefonen på flygplansläge och endast spana in dina sociala kanaler på bestämda tider – detta kommer helt klart att få dig själv att känna dig lugnare.

Läs. Det finns inget skönare än att tillåta sig själv att läsa böcker. Istället för att konsumera tv-serier och mobilnyheter ska du lägga dig i gräset eller vid stranden med en riktigt bra bok. I min resväska finns i sommar "En enda hemlighet" av Simona Ahrnstedt och "Arvet efter dig" av Jojo Moyes.

Advertisement - Continue Reading Below

Lägg jobbet åt sidan. I nuläget när vi tar med oss jobbet överallt och är ständigt uppkopplade på jobbmejlen, men det är viktigt att lägga jobbet åt sidan, stänga av jobbmejlen och faktiskt tillåta dig själv att ta semester.

Prioritera. När man äntligen är ledig och det är härligt väder kan man vilja göra ALLTING samtidigt men det är viktigt att prioritera vad man verkligen vill göra. Vill du åka på partyresa till Ibiza eller bara ligga på landet och läsa en bok? Fokusera och prioritera vad du själv vill göra!

Most Popular

Träna. På sommaren har man verkligen chansen att ta tag i träningen. Yoga på stranden eller en lång löptur i solnedgången är bara några av många och härliga aktiviteter man kan göra under semestern.

Utforska. Även om du bara är hemma i din egna stad under sommaren finns det massor av tid att se nya platser. Gå till nya ställen, ta tåget eller bussen till en annan stadsdel eller närliggande stad och utforska nya platser. Att resa behöver inte kosta skjortan!

Dra ner på alkohol . Juli kan vara en bra månad att totalt dra ner på alkoholen och fokusera på ditt välmående. Hur underbart är det inte att komma tillbaks efter semestern uppvilad och fräsch?

Lyssna på podcasts. Podcasts är det bästa som finns när man är ute på powerwalks eller när man ligger och slappar. Här tipsar Cosmopolitan av om de bästa poddarna i sommar!

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?