Bli smal med champagne

Champagne är en dryck som ofta dricks när det ska firas men champagne kan över hjälpa dig att bli smal och hålla vikten. Så istället för att undvika den goda drycken kan du istället unna dig ett glas eller två och fortfarande gå ner i vikt.

Här är anledningarna till att champagne hjälper dig att blu smal:

1. Innehåller få kalorier

Om du vill dricka alkohol till maten är champagne det bästa alternativet. Ett glas champagne innehåller runt 80 kalorier medan ett glas vin innehåller runt 120 kalorier per glas.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Portionerna är mindre

Ett glas champagne är mindre än ett glas vin eller en öl vilket gör att du troligtvis dricker mindre under en kväll.

3. Bubblorna mättar

En annan sak som är bra med champagne är att det innehåller kolsyra som gör att vi dricker långsammare och känner oss mättare snabbare än andra alkoholhaltiga drycker. Kombinerat med att champagne är en lågkalori dryck gör det att vi kan dricka mer champagne utan att behöva oroa oss för energiintaget.

Most Popular

4. Champagne är dyrt

Eftersom champagne är en relativ dyr dryck är det inte så sannolikt att du köper in 10 glas under en kväll – plånboken gör att det är svårt att överkonsumera.

5. Champagne innehåller få kolhydrater

Kolhydrater omvandlas till socker som sedan lagras som fett. En 50 cl öl innehåller cirka 20g kolhydrater, en gin och tonic 16 gram kolhydrater medan ett glas champagne bara innehåller 2,5 gram kolhydrater. För att bli smal med champagne är det bättre att satsa på en dryck med låg kolhydratinnehåll. Söta drinkar ökar även hungern och aptiten vilket kan vara en nackdel när du vill bli smal.

Vad tycker du?