Igår skrev vi om Therese Lindgren och Ellen Bergströms alkoholproblematik under Cosmopolitans projekt #nykterseptember där vi uppmuntrar alla att se över sin alkoholkonsumtion och ta en månad utan alkohol.

I dagarna gick även mediaprofilen Alex Schulman ut med att han ska sluta dricka i och med att han är en beroendeperson. Det var i podcasten Fyllepodden där Alex Schulman är gästade som han berättade för Sanna Lundell och Anitha Schulman att han måste sluta med alkohol.

Advertisement - Continue Reading Below

Alex Schulman är nu aktuell med en bok om sin mamma som var alkoholist. I samband med det har han funderat mycket på sitt eget drickande igen. Efter en sommar med en hel del alkohol bestämde han sig för att göra en förändring.

– Jag är besatt av alkohol och att tänka på mitt drickande. Jag tänker på det minst 10 gånger om dagen berättar Schulman i podden.

– Att ligga i sängen och sortera dagen, något jag inte kunnat göra på 20 dagar var ändå avgörande för det beslut jag tog: att sluta dricka alkohol.

Han förklarar att eftersom han är en beroendeperson och hans mamma var alkoholist så är det viktig att vara väldigt försiktig och vaksam.

Lyssna på hela Fyllepodden här. Alex Schulmans bok Glöm mig går att förbeställa.

Vad tycker du?