Soul Cycle är en av de hetaste trenderna i New York och Hollywood just nu. Det innebär spinning under partyliknande omständigheter med pumpande musik, styrkeövningar och nedsläckt lokal. Cosmopolitan testar konceptet på nyöppnade Rocycle i Amsterdam.

Soul Cycle är träningsformatet som grundades i New York 2005 och finns nu på många platser i USA. Kändisar som David Beckham, Lady Gaga och Oprah är bara några som ses på klasserna. I våras kom konceptet till Stockholm i under namnet Urban Ride och har snabbt blivit en favorit till många bloggare och kändisar.

Advertisement - Continue Reading Below

Så vad är Soul Cycle? Passen pågår i 45 minuter och består av en uppvärmning, väldigt högintensiva intervaller, en styrkedel med hantlar och sist en nedvarvning. Allt sker i ett nedsläckt rum med pumpande diskomusik.

Innan. Jag hade haft en tuff dag med intensivt jobb och var uppe i varv men ändå helt slut. Kan ni känna igen känslan? Egentligen ville jag bara lägga mig i sängen, slökolla på Paradise Hotel och slänga i mig en påse godis. Men nej, nu skulle jag till Soul Cycle-studion Rocycle och testa mitt första pass disko-spinning.

Most Popular

På plats. Jag slogs snabbt av hur otroligt fräsch lokalen var. Wow, här vill jag stanna var den första tanken som slog mig. Förutom den vita, stora entrén så hade det även en juice och smoothiebar intill receptionen som höjde den lyxiga känslan. Jag fick ett par cykelskor, en handduk och en flaska iskallt vatten. So far, so good tänkte jag. Nu var det bara att överleva detta träningspass.

RO'RIDE + The Power Breaky + girls chat = the perfect Sunday morning 🎶🔥👯 #partyonabike #ROCYCLE

A photo posted by Rocycle (@rocyclestudios) on

Under. Snygga människor, nedsläckt lokal, värmeljus, glödhet stämning och pumpande musik. Jag hade ingen tid att tänka på att jag var trött utan det intensiva passet sattes igång innan jag hann blinka. Det fanns ingen klocka på väggen (som jag annars brukar stirra mig blind på under träningen) utan istället var det en upplyst skyld där det stod "The only time is now". Jag kände mig hög av lycka under hela passet för jag fick otroligt mycket energi av musiken och stämningen – passet rusade iväg.

We rode of the energy of the sky, the wind, the river and the sun. 🔥👯🎶 #partyonabike #ROCYCLE

A photo posted by Rocycle (@rocyclestudios) on

Efter. Efteråt kände jag mig helt seriös som en ny människa. Vilken kick! Jag var full av energi och min negativa energi vad som bortblåst. Jag var skönt trött i kroppen och hade fått en adrenalinkick som jag kunde leva på i flera dagar.

Cancel your therapy session and book that weekend RO'RIDE 🔥🎶👯 #partyonabike #ROCYCLE #therapysession

A photo posted by Rocycle (@rocyclestudios) on

Jag rekommenderar alla som har chansen att testa Soul Cycle-träning. Om ni befinner er i Amsterdam måste ni gå till Rocycle och i Stockholm finns disko-spinningen Urban Ride.

Gillade du artikeln? Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?