När du verkligen vill ha en god kall öl men inte har en flasköppnare till hands, kanske du tror att du är helt out of luck och att du bara nu kan dregla över den där iskalla vattenbelagda flaskan istället för att dricka ur den... Men vi har goda nyheter! Liksom många tips som har öppnat otaliga vinflaskors korkskruv, så finns det gott om knep för att få upp en ölkapsyl när du inte har en flasköppnare. Allt du behöver är lite hävstångseffekt… 😄

Advertisement - Continue Reading Below

1. Nycklar. Använd din dominanta hand för att skjuta den långa sidan av din nyckel under kapsylen. Vrid sedan nyckeln uppåt för att lossa kapsylen. Du kanske måste vrida flaskan lite och upprepa tills den slutligen kommer av.

2. En annan öl. Vi har sett detta fler gånger än vad vi kan räkna. Och även om det verkar vara en gammal historia, så fungerar det faktiskt - det tar bara en liten finjustering: Vänd en flaska upp och ned och använda ryggen av kapsylen för att dra av den andra kapsylen, håll dem starkt och stabilt.

Most Popular

3. Metall-sked eller gaffel. Stoppa in kanten av en sked eller ett gaffel stift under kapsylen tills den lyfter sig och flaskan öppnas! Alternativt kan du använda bara handtaget för att bända bort den.

4. Saxar. Det finns faktiskt två taktiker här. Den första är att öppna dem och placera kapsylen mellan två blad, lyft tills det "poppar upp". Den andra är att skära igenom varje bit av kasylen tills den släpper.

5. Tändare. Håll flaskan på övre delen av halsen, lämna bara tillräckligt med utrymme för tändaren att passa mellan pekfingret och underdelen av kapsylen. Tryck ner på andra änden av tändaren med den lediga handen tills kapsylen flyger av. Tadaaa!

6. Läppstift. Se instruktionerna ovan för användning av en tändare. Vad som helst med lite tyngd, och ett stavliknande föremål kommer att fungera här! 🙋

7. Dörrkarm. Du måste luta flaskan lite på sidan för att detta ska fungera: Passa in kanten av kapsylen med dörrkarmen eller t.o.m låset på spärren. Applicera, sedan tryck vid en vinkel och kapsylen bör lossna.

8. Skruvmejsel. Lägg kanten av en plattskruvmejsel under kanten av kapsylen och använd resten som en hävstång för att lyfta bort det.

9. Pengarsedlar. Detta trick är lite svårare att tro, men det fungerar verkligen! Genom att vika sedeln (eller till och med en bit papper) tillräckligt många gånger, så blir den robust nog för att ta loss en flaskkapsyl.

10. Trädgren. Om du kan hitta en med en böjning eller knöl, har du tur. Manövrera flaskan tills kapsylen fångas och luta sakta men kraftfullt tills den lossnar.

11. Arbetsbänk. Eller tegel. Eller någon annan yta med en definierad kant. Placera kanten av bänken under locket och snipsa av locket med handen eller hårt föremål i en nedåtgående rörelse så att kapsylen lyfts av!

12. Ringen. Placera handen över flaskan och sätt den på undersidan av ringfingret under kapsylen. Luta flaskan till ca 45 grader, ta sedan tag i toppen och dra tillbaka! Det kan vara bäst att hålla sig till kraftiga metaller, titan eller guld för vem vill böja en delikat silverring ur form för att smutta på en öl? Åh just det, typ alla… NOT!

13. Skärpspännet. Detta kräver att du tar av dig skärpet, men spriten är helt värt det extra steget. Placera en kant av spännet under kapsylen och använda tummen för att trycka ner på andra sidan av kapsylen.

Vågar du testa det här ikväll? 😜

Vad tycker du?