Detta är nog världens enklaste, snabbaste och nyttigaste frukost! Allt du behöver är färska bär och en skål.

Advertisement - Continue Reading Below

Happy Berry Bowl

Ingredienser (för 1 person):

125g hallon

100g blåbär

125g björnbär

250g jordgubbar

1. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna på fyra

2. Lägg ner jordgubbarna tillsammans med hallonen, blåbären och björnbären

3. Voilá!

Varför just dessa bär?

- Hallon: Hallon innehåller väldigt mycket C-vitamin, kalcium, järn, folsyra och kalium. Dessutom är de fiberrika vilket hjälper till att reglera kolesterolhalten. Ytterligare är denna frukt (ja det är faktiskt inte ett bär) slemlösande, avgiftande och kan lindra menstruationssmärtor. Vi får heller inte glömma att hallon är extremt kalorisnåla, bestoende av 85 procent vatten och endast 42 kalorier per portion.

- Blåbär: Mirakelbäret! Blåbär gör mirakel för ditt hjärta, dina blodkärl, din syn, mage, tarmar och mera. Antosyanin-flavonoider motverkar högt blodtryck och ökar cirkulationen. De har också extremt mycket antioxidanter. De reducerar inflamation, åldrandeprocessen och hjälper till att skydda mot en rad sjukdomar, bland andra Alzheimers, Parkinson och diabetes.

- Björnbär: Björnbär har det bästa av båda världar: antioxidanter, så som vitamin A och vitamin X och antosyaniner. De skyddar dig från UV-strålning och minskar risken för cancer.

- Jordgubbar: Jordgubbar innehåller extremt lite kalorier (60 kalorier/portion) och är väldigt c-vitaminrika. Åtta jordgubbar innehåller mer c-vitamin än en fullmogen apelsin. De stärker immunförsvaret, sänker kolesterolvärdet och kan motverka vissa cancerformer. Det beror på den höga halten av nyttiga antioxidanter. Den är upp till tio gånger högre än i äpplen.

Tänk att dessa små goda saker kan också vara så bra för oss! Smaklig måltid!

#MERFITÄNNÅGONSIN

Önskar du att du kunde komma i bättre form och leva ett hälsosammare liv som du faktiskt kunde upprätthålla? Joina Cosmpolitans resa mot en starkare, sundare och mer "fit" livsstil. De kommande fyra veckorna kommer vi dela råd om mat, fitness och hälsa. Varje vardag, kl. 16:00, inspirerar vi dig med härliga och viktiga tips på vår Facebooksida och på vår hemsida. Låt detta bli starten till en hälsosammare livsstil!

Vad tycker du?