1. Banan

Varför bananer är så goda och bra för dig? För att de nästa bara består av (naturligt!) socker och fibrer. På grund av denna härliga kombination ger en banan dig garanterat en energikick. Vår favoritbooster gjord på banan är en riskaka med jordnötssmör, banan och marmelad. Så amerikanskt, men så gott!

2. Honung

Visste du att en matsked honung motsvarar en burk energidryck? Och är en mycket hälsosammare variant, såklart! Det här naturliga sötningsmedlet ger dig en söt shot av energi, men håller ditt glycerinindex lågt. Så, att ta en sked honung innan träningen ger energi och en till efteråt sätter fart på reparationen av dina muskler. Wow! En bra anledning att inte snåla på denna gyllene goodie nästa gång du sätter dig ned med en kopp te.

Advertisement - Continue Reading Below
Related Article

3. Spenat

Karl-Alfred var inte oskiljaktig från sin burk spenat utan anledning. Faktum är att denna gröna grönsak utgör en utmärkt källa för järnintag. Har du ofta en dipp på jobbet runt 16-tiden? Ät en spenatsallad till lunch. Järnet i spenaten ger en snabb energiboost som varar länge, så att du orkar lite längre. Funkar perfekt på jobbet, eller inför gymmet!

4. Sjögräs

Superhippt just nu är att äta sjögräs, som spirulina och chlorella. I smoothies, i sushi (duh!), i salladen - till och med sjögräs-paste är en grej. Somliga rynkar på näsan, men det är inte för inte som denna slimiga sjöväxt blivit så populär. Den gröna goodien är full av mineraler, och mineraler kan du aldrig få för mycket av! Speciellt inte om du lätt blir trött.

Related Article

5. Te

Behöver du en koffeinkick? Drick då hellre te än kaffe. Forskning visar att du är mer fokuserad och alert om du dricker te hela dagen. Dessutom är te fullt av antioxidanter (hallå, vacker hud), avkopplande (zen mode: on) och innehåller inga kalorier (om du inte lägger till socker, såklart). Så - en kopp te, anyone?

6. Tuggummi

Detta alternativ är kanske inte lika effektivt som de andra, men om du ofta slumrar in på tåget på väg till gymmet, kan ett tuggummi göra underverk. Kombinationen av den fräscha pepparmintsmaken, lukten och det faktiskta tuggandet ger dig en instant (mini) power boost.

#MERFITÄNNÅGONSIN

Önskar du att du kunde komma i bättre form och leva ett hälsosammare liv som du faktiskt kunde upprätthålla? Joina Cosmpolitans resa mot en starkare, sundare och mer "fit" livsstil. De kommande fyra veckorna kommer vi dela råd om mat, fitness och hälsa. Varje vardag, kl. 07:30, inspirerar vi dig med härliga och viktiga tips på vår Facebooksida och på vår hemsida. Låt detta bli starten till en hälsosammare livsstil!

Vad tycker du?