Sedan jag var en liten flicka har jag alltid haft en stor rumpa och kan inte minnas att jag någon gång under min uppväxt varit stolt över den. Att shoppa jeans var helt omöjligt, men tack och lov lärde jag mig ganska snabbt att bältet skulle bli min bästa kompis. På gymnastiktävlingar skämdes jag då halva rumpan skumpade utanför dräkten och det kändes som att ingen annan blond svensk liten tjej i hela världen hade fått samma rumpa som jag. Det blev heller inte bättre när jag flyttade utomlands och de amerikanska barnen kallade mig för "Fanny with the big fanny".

Advertisement - Continue Reading Below

Som tur var kom Kardashian-vågen och jag förstod mer och mer att min rumpa kanske inte var så farlig ändå, snarare tvärtom. Inte bara för att den ger karaktär, utan för att det visar sig att det finns väldigt många fördelar med att ha en större rumpa.

Working knickers and pulling knickers on line
Related Article
Most Popular

Studier från University of Oxford och Churchill Hospital i England menar att kvinnor med större rumpa och lår har extra skydd mot hjärtsjukdom, diabetes och andra kroniska besvär. Vidare visar även studierna att kvinnor med större rumpor oftast är intelligentare än de med mindre rumpa.

– Om du har överskott av fett är det definitivt en fördel om du har det på underkroppen. För kvinnor med päronform hjälper fettet till att vara en viktig komponent för en friskare hälsa, säger Michael Jensen, chef för endokrinforskning vid Mayo Clinic i Rochester, som studerat kroppsfettets placering.

Hur gick studien till?

De kvinnor som medverkade i studien analyserades och forskarna jämförde kvinnornas magfett med deras fett på höfter, lår och rumpa. Resultatet visade att fettet på underkroppen innehöll goda hormoner som hjälpte till att motverka utvecklingen av olika kroniska sjukdomar.

Related Article

Om du fortfarande inte är övertygad om varför det är bra att ha en stor rumpa, läs vidare.

Här är 5 fördelar med att ha en rundare rumpa

1. Lägre kolesterolvärden, vilket minskar risk för ålderförkalkning och risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

2. Motverkar sjukdomar som diabetes. Kvinnor med bredare rumpor har en högre produktion av hormoner, vilket hjälper till att bryta ner sockerarter.

3. Högre nivåer av omega-3, vilket gynnar hjärnkapaciteten.

4. Fettsyrorna i omega-3 gör inte bara underverk för kvinnan, utan också för hennes framtida barn (under graviditeten). Forskning visar att detta bland annat bidrar till att barnets neurologiska och kognitiva förmågor ökar. Alltså, omega 3 + gravid mamma med stor rumpa = smart barn.

5. Kvinnor med stora rumpor betraktas som mer attraktiva. Forskarna menar att detta kan finna sin förklaring i evolutionen, då kvinnor med större rumpor anses bättre på att föda barn.

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Related Article
UNSPECIFIED - CIRCA 1900: Greek civilization, 3rd century b.C. Marble Aphrodite Kallipygos or Callipygian Venus statue. Roman copy of a Hellenistic original. (Photo By DEA / PEDICINI/De Agostini/Getty Images)
Related Article

Vad tycker du?