Träna med Jonathan Fagerlund: Leg day

Vår exklusiva PT hjälper dig att träna benen på rätt sätt

Mest läst

De senaste veckorna har vår heta PT Jonathan Fagerlund delat med sig av exklusiva tips för att träna magen och rumpan. Idag har turen kommit till benen - äntligen dags för leg day! Kom ihåg att då alla tränar med olika förutsättningar, rekommenderar Jonathan inte ett fast antal upprepningar per övning - utan snarare att du gör så många repetitioner som du orkar med kontrollerad teknik. Ta sedan 30-60 sekunders paus och upprepa tre gånger.

Advertisement - Continue Reading Below
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund delar med sig av sina bästa tips för rumpa, mage, ben och rygg
Related Article

Uppvärmning

Så var vi redan inne på tredje omgången av träningspass. Men innan vi sätter igång att jobba med benen så tänkte jag prata om den där saken som vi alla vet att vi ska göra, men som är så otroligt lätt att hoppa över, nämligen tandtråd... och uppvärming.

More From Träna med Cosmos PT
6 articles
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Jonathan Fagerlund om mirakeldieter och att hitta...
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Träna med Jonathan Fagerlund: Bringing sexy back
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Träna med Jonathan Fagerlund: Abs Galore
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Träna med Jonathan Fagerlund: Work that ass
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund delar med sig av sina bästa tips för rumpa, mage, ben och rygg
Cosmo presenterar: Träna med Jonathan Fagerlund

Man kan lätt tro att det är tio bortkastade minuter, men faktum är att kroppen inte kan jobba varken maximalt eller säkert innan den är varm, så skippar vi uppvärmingen snor vi bara effekt från den första övningen, och det vill vi ju inte!

Så, hur värmer man upp på bästa sätt? Well, det enda fel sättet att bli varm på är genom nåt man tycker är tråkigt, så satsa på nåt du gillar! Hoppa hopprep, jogga lugnt till stället du älskar att träna på eller släng på Fergies "M.I.L.F $" och kör lite extra inlevelsefullt under rappen. Så blir i alla fall jag varm. Nu kör vi!

Jonathans bästa övningar för benen

Get On The Invisible Horse (Squat And Tuck Jumps)

Nej, detta är ingen mysövning som får en att vilja stå på Santa Monica Beach och bli smygfotad i solnedgången, utan får en snarare att tänka på stunden när instruktören skriker "It's not supposed to be nice, it's supposed to be f*cking disgusting" (ja, jag har verkligen varit med om det). När du börjar fundera på om du kommer att tuppa av, då har du tio kvar.

MEN - du kommer lära dig att älska det. Tro mig. Börja i en squat något smalare än den vi gick igenom i första passet, tänk dig att du sitter ner och laddar, för att samla all kraft du möjligtvis kan. Bakom dig kommer nämligen en... osynlig häst. Du måste därför flyga upp och få med dig benen under dig, för att inte bli omkullvällt. Väl i luften försöker du hålla dig där så länge du kan, och när du faller ner är det bara att försöka igen... och igen... och igen!

Läs också: Träna med Jonathan Fagerlund: Abs Galore

The Crippled Flamingo (Stepups)

Det finns en typ av PT som gör sjukt coola övningar, vilka även hade kunnat fungera som partytrick på vilken fest som helst. Men jag är inte riktigt en av dem (även om jag önskar att jag kunde stå på händer... på en balansbräda... medan jag kastar en medicinboll i väggen... med fötterna...). Det jag däremot ÄR bra på, är att framkalla känslan av att "en repetition till faktiskt finns där inne" och att pusha det där lilla extra. Vilket nog ändå är en bra sak, för det är bara vi själva som kan ta reda på hur mycket vi faktiskt klarar av. Vilket ofta är mer än vi tror!

Advertisement - Continue Reading Below

Den här övningen kommer garanterat få dig att kvida innan den är över. Inte? Då slutade du för tidigt. Få upp ena benet på en höjd framför dig och sjunk ner tills båda benen har en 90-gradig vinkel vid knäna (ta fram det mentala vinkelpasset nu!). Lägg så mycket vikt du kan i det främre benet och försök se till att höften håller sig rakt bakom det knät - det är lätt hänt att den smiter iväg. Samtidigt som du trycker ifrån och ställer dig upp, drar du fram och upp det bakre benet.

I slutpositionen gör du din stoltaste min, bröstar upp dig, står nästan på tå med ett spikrakt ben under dig och det andra bestämt upp mot bröstet. Håll sedan emot på vägen ner och repetera. Gör klart alla repetitioner du orkar på ena sidan innan du byter till andra. Märker du av att ena sidan klarar fler än andra? Börja då med benet som klarar färre repetitioner, pusha det maximalt och gör därefter lika många på andra benet.

Mest läst

Last Friday Night (Höftlyft)

Ni vet, det är fredagkväll, man har ställt in maten i ugnen, tänt lite ljus, storstädat och laddat upp hela dagen. Snart är det dags... för ett träningspass! (Sa jag att jag är PT och singel? Det kan vara en dålig combo).

Ligg på rygg och släng upp hälarna på sängen/soffan/valfri folktom plats, flytta in rumpan så att du återigen hittar de där 90 graderna i knäleden. Jag vill att du ser till att övningen börjar med att du spänner rumpan. Osäker på om den är spänd? Klämm och känn! Skjut därefter upp höften hela vägen upp, så att du hittar en rak linje mellan knän och axlar i toppläget, stannar till en sekund, spänner rumpan ännu lite till, och håller emot på vägen ner. När du är nästan nere vid golvet är det dags att spänna och explodera uppåt igen.

PS. Från egen erfarenhet kan jag säga, att det kan vara bra att klä på sig och dra för gardinerna, innan man börjar.

Läs också: Träna med Jonathan Fagerlund: Work that ass

Look at me, I'm a T (Single Leg Dead Lift)

Last but not least. Och det är lätt hänt att detta känns som en "easy out", men då behöver du fokusera mer. En spegel är din bästa vän medan du får in den här övningen, eftersom det lätt blir mer ett S, än den önskade bokstaven T, när man i början går på feeling här.

Börja upprätt med en rak och snygg hållning, och när du sedan fäller dig själv framåt, låter du ena benet förlänga nackens och ryggens raka linje. Låt händerna hänga ner mot golvet och se till att höften inte roterar upp och bort från golvet. I slutpositionen är målet att hitta en rak linje från toppen av huvudet till hälen, innan du därefter lugnt och kontrollerat rör dig tillbaks igen.

Når du ens halvvägs till ett perfekt T de första gångerna, har du redan slagit mig med hästlängder! Och NU, får du slappna av. Bra jobbat!

ᵀᴴᴵˢ ᵛᴵᴱᵂ ᵀᴴᴼᵁᴳᴴ 😳🙏🏽 • #capri #caesaraugustus

A photo posted by Jonathan Fagerlund (@whataboutjonny) on

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Hälsa
Dela
Supermodellernas kosttips som vi faktiskt kan lära oss av
Victoria's Secret-modellerna avslöjar deras bästa kosttips.
Hälsa
Dela
Tidpunkten för din första mens har mer att säga än du tror...
Chockerande fakta om din mens
Hälsa
Dela
Forskare hittar ny positiv effekt av p-piller
Och vi gillar det!
Hälsa
Dela
Detta säger din ögonfärg om din hälsa
Forskning: Din iris vet allt!
Hälsa
Dela
Fördubbla din produktivitet och inkomst med denna morgonrutin
Prova morgonrutinen som redan har förändrat hundratusentals människors liv
Hälsa
Dela
Du ANAR INTE vad som händer om du slutar att duscha i två dagar
Vi trodde inte att så mycket kunde hända på BARA två dagar...
Hälsa
Dela
Andrea (31) tog bort brösten för att förhindra ärftlig bröstcancer
— Det gav en känsla av kontroll, säger Andrea, som bär den ärftliga genen för bröstcancer.
Hälsa
Dela
Fitnessbloggaren visar hur lågkaloridieter kan förstöra ens fitness-mål
Madalin berättar:"Slösa inte tid på att äta sallad när du kan äta sötpotatis och bananpankakor"
Birth control
Hälsa
Dela
Stor studie avslöjar ny risk med preventivmedel
Den nya seriösa risken med att använda hormonella preventivmedel
Hälsa
Dela
"Jag trodde att mitt liv var över"
Lisa fick MS när hon var 16