Träna med Jonathan Fagerlund: Bringing sexy back

Cosmopolitans personliga tränare hjälper dig att verkligen bring sexy back - idag tränar vi rygg och överkropp!

Mest läst

Du har väl inte missat våra träningspass och tips med Jonathan Fagerlund, exklusiv PT och kostrådgivare? Hittills har han hjälpt oss tona våra ben, träna magen och fixa en riktigt snygg rumpa. Idag är det dags att träna överkroppen och ryggen - time to really bring sexy BACK!

Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund delar med sig av sina bästa tips för rumpa, mage, ben och rygg
Related Article
Advertisement - Continue Reading Below

Träna rygg och överkropp med Jonathan

Hörrni, vårt sista träningspass är på ingång. Vi har pratat om uppvärmning och motivation, och hittat mängder av övningar att jobba med, så frågan som kvartstår nu är - hur ofta ska man träna?

Det här blir lätt lite av en "hur långt är ett snöre"-fråga, om man ställer den rent allmänt - det beror helt på individen. Börja med att kika på hur dina veckor normalt sett ser ut. När du väl hittat luckorna i kalendern är det absolut bästa att faktiskt boka in träningspasset, precis som vi gör med allt annat vi har för oss. Det blir så mycket lättare att glömma eller avboka passet om vi inte lovat vår kalender (telefonkalendern fungerar lite som en gratis-PT här!).

More From Träna med Cosmos PT
6 articles
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Jonathan Fagerlund om mirakeldieter och att hitta...
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Träna benen med vår heta PT
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Träna med Jonathan Fagerlund: Abs Galore
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Träna med Jonathan Fagerlund: Work that ass
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund delar med sig av sina bästa tips för rumpa, mage, ben och rygg
Cosmo presenterar: Träna med Jonathan Fagerlund

Har du tid med ett lite längre pass kan du lägga ihop dina favoritövningar från alla pass vi gått igenom, alternativt snurra passen efter varandra. Se bara till att låta det gå minst en dag mellan träning av samma muskler. Och vet du? Det är inte farligt att träna med träningsvärk om den sitter i längre än så! Bra va? Lycka till!

Dips Without The Chips! (Triceps Dips)

Ni vet området på baksidan av överarmarna som det konstant pratas om? Det är våra triceps som sitter där innanför, och hemligheten bakom att undvika gäddhäng bygger bland annat på att fylla upp detta utrymme med muskler. Den bra saken är att detta går att göra med enkla övningar, och den bra saken är att det är jobbiga övningar (see what I did there!? Ingen dålig sak!).

Sätt dig på en kant. Det kan vara en stol, en soffa, en mur eller valfri annan form av stabil upphöjning. Därefter försöker du att jobba in handryggarna någon centimeter in under rumpan, så att armarna går rakt ner från axlarna. Ta ett kliv ut med raka ben (böjda om det blir för jobbigt) och - samtidigt som du böjer armarna och låter rumpan närma sig golvet - strävar du efter att jobba in höften strax under stolen/bänken. Pressa upp igen när överarmarna blivit parallella med golvet och upprepa.

Precis som i de tidigare passen rekommenderar jag inte ett exakt antal repetitioner av övningarna, utan att du istället kör så många som just DU orkar. Andas sedan ut i 30-60 sekunder, innan du upprepar övningen tre gånger.

Smell The Floor (Smala Armhävningar)

Det är något fascinerande med armhävningar. De flesta jag nämner ordet för har ett starkt minne av senaste gången de genomförde några. Kanske var det på gympan i gymnasiet, kanske "under den där perioden jag tränade så mycket", eller som "dare" på någon förfest (för visst är det väl den typen av dares som alla kör på förfester?!).

Advertisement - Continue Reading Below

Här jobbar vi med en smal version för att få ännu större aktivitet i triceps. Jag vet, har du inte pressat armhävningar på ett tag är det lätt att ungefär nu tänka att, "jo tjena, ska vi inte stå på händer också?" - och det ska vi, men inte än! Lita dock på mig; det är stora muskler vi kickar igång nu, och på bara ett par veckor kommer du ha nått fantastiska resultat om du är fokuserad.

Jag vill slå ett slag för att inte börja på knä, utan att våga komma upp och börja på tå direkt och hitta en rak linje från huvudet till hälarna. Armarna håller sig relativt nära bröstet under hela övningen - precis som armbågarna håller sig nära revbenen - och först när vi är ungefär en knytnäves avstånd från golvet sätter vi (vid behov) i knäna, inser att vi återigen glömt köpa såndär såpa som luktar gott, och pressar oss upp och bort från golvet. Förstå hur mycket lättare det kommer vara att ta sig upp från golvet om du hunnit träna på att faceplanta… som vi gjorde i första passet!

Mest läst

Floor Surfing (Superman)

Har du någonsin kommit ut ur duschen och sett dig i en spegel, över axeln? Här har vi nämligen en övning som kommer att ge resultat på precis ALLT du ser när du på det sättet spanar in that hot piece of dedicated Cosmo-workouter i spegeln.

Här sätter vi alltså igång hela baksidan av kroppen, så inta en raklång position på mage (tänk söndagsmorgon efter en riktigt tuff... löprunda!), sträck armarna rakt upp och lek därefter leken "alla delar som nuddar golvet blir brända".

När du nått toppen svalnar golvet av och du sänker långsamt ner dina kroppsdelar - för att sen jobba dig upp igen. När det börjar kännas som att krampen är på ingång värms golvet upp lite extra och kommer bara att svalna av tio repetitioner till... eller av faktisk kramp.

Head Under Heels (Handstand uppgång)

Ni vet i förra träningspasset, när vi pratade om dom typiskt coola övningarna som man kan imponera både sig själv och andra med när man klarar? Tro mig, jag får fortfarande ett löjligt stolt leende varenda gång jag lyckas jobba bra med handståenden (trots att mina fortfarande är ungefär lika kontrollerade som Trumps uttalanden...). Men övning ger färdighet och jag - precis som ni - blir bättre för varje gång, till skillnad från ovan nämnda herre.

Det bästa sättet att börja på, är att ställa sig en bit från väggen, kliva upp med fötterna och därefter promenera in mot väggen med händerna, samtidigt som fötterna promenerar uppåt. Det kan kännas läskigt i början, så i den mån man har kompisar tillgängliga under träningspasset kan det vara en bra idé att få lite passning.

Kommer du hela vägen in mot väggen kan du bara föreställa dig mitt mäkta imponerade ansiktsuttryck, innan du långsamt tar dig ner igen. Tänk på att spänna bålen så att du inte hänger i ryggen på upp- och nervägen. Eller varför inte ta en bild och tagga mig (@whataboutjonny) och Cosmo (@cosmopolitan.se) på Instagram och visa oss dina resultat?!

Kämpa på nu, så ses vi nästa vecka - då ska vi prata om min favorit: kost!

Gillade du artikeln? Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Hälsa
Dela
Detta säger din ögonfärg om din hälsa
Forskning: Din iris vet allt!
Hälsa
Dela
Fördubbla din produktivitet och inkomst med denna morgonrutin
Prova morgonrutinen som redan har förändrat hundratusentals människors liv
Hälsa
Dela
Du ANAR INTE vad som händer om du slutar att duscha i två dagar
Vi trodde inte att så mycket kunde hända på BARA två dagar...
Hälsa
Dela
Andrea (31) tog bort brösten för att förhindra ärftlig bröstcancer
— Det gav en känsla av kontroll, säger Andrea, som bär den ärftliga genen för bröstcancer.
Hälsa
Dela
Fitnessbloggaren visar hur lågkaloridieter kan förstöra ens fitness-mål
Madalin berättar:"Slösa inte tid på att äta sallad när du kan äta sötpotatis och bananpankakor"
Birth control
Hälsa
Dela
Stor studie avslöjar ny risk med preventivmedel
Den nya seriösa risken med att använda hormonella preventivmedel
Hälsa
Dela
"Jag trodde att mitt liv var över"
Lisa fick MS när hon var 16
Hälsa
Dela
Formen på din vagina kan påverka din förmåga för att få orgasm
Det behöver inte vara ditt eller din partners fel
Hälsa
Dela
Nyttiga kolhydrater som gör att du inte går upp i vikt
Forskning: mätt längre, mår bättre och inget sötsug.
Hälsa
Dela
Avstå alkohol en månad? Här är de häpnadsväckande resultaten!
Cosmopolitans redaktör Alina tar en vit månad och här är resultaten som kommer få dig att aldrig vilja dricka en droppe till!