Fett hår är något vi alla har kämpat med någon gång i våra liv och det extremt jobbiga med att behöva tvätta håret varje dag. Nu en gång för alla tänkte jag att det var dags att gå till botten med problemet och lista sakerna som skulle kunna vara boven till ditt fettiga hår.

Här är listan på fällorna som gör att du får fett hår

1. Du tvättar det för ofta. Yes, det är faktiskt sant. När du tvättar håret för ofta, tvättar du bort talgen, vilket gör att din hårbotten tror att den är torr och börjar därför producera mer talg. Undvik att tvätta håret varje dag och försök istället att tvätta varannan dag eller 2-3 gånger i veckan. Ditt hår kommer tacka dig senare!

Advertisement - Continue Reading Below
girls hair shower

2. Du tvättar det för sällan. Om du tvättar håret för sällan så kommer du också få fett hår. Detta händer för att oljor, döda hudceller och smuts byggs upp i hårbotten och i sin tur väger ner håret, vilket resulterar i att det ser fettigt ut.

3. Du använder fel produkter. Anpassa produkterna efter din hårkvalitet. Tjockt hår behöver ofta mycket fukt och oljigare produkter medan tunt hår behöver ett milt schampo som lyfter håret.

Most Popular

4. Du borstar det för ofta. Har du naturligt fint och fett hår kan det upplevas som ännu fetare ju mer du fixar med det. Att borsta håret för ofta kan stimulera en ökad oljeproduktion.

disney ariel the little mermaid clueless little mermaid

5. Din borste är full med hår. Det kan finnas alla sorters äckliga saker på din hårborste, så som damm och rester av hårprodukter. Om du har mycket hår på borsten kan detta överföras till håret och göra att det känns smutsigt. Alltså, se till att tömma borsten varje gång du använder den.

6. Torrschampoo. Tyvärr kan överandvändning av torrschampoo också orsaka extra fett hår. Denna produkt har en tendens att suga upp för mycket olja, så pass att den torkar ut hårbotten, vilket resulterar i en överproduktion av olja. Användning lite då och då funkar så klart men se också till att tvätta håret ordentligt. Ett tips är att istället för att spraya rakt ner i din hårbotten, spraya lite på fingrarna och gnugga in det i rötterna.

Tips för att slippa fett hår

1. Transparent puder kan ta bort det fettiga. Om du är ute och käkar med en dejt eller festar med ett gäng kompisar och ditt hår börjar se fettigt ut, då kan ett vanligt transparent sminkpuder hjälpa att ta bort det värsta.

2. Skölj ordentligt med kallt vatten. Duscha inte för varmt, skölj egenom håret ordentligt och se till att alltid sluta med riktigt kallt vatten. Det är inte så skönt men det stänger porerna och hjälper att hålla håret fräscht lite längre.

orange is the new black oitnb piper chapman taylor schilling showering

3. Lockar. Ju rakare och plattare ditt hår är desto mer kontakt har det med hårbotten och dess oljor. Istället, locka håret lite lätt så kommer det lyftas från hårbotten och minska chansen för att håret blir fett snabbt.

hair lauren conrad curl

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?