Att dricka eller äta ingefära varje dag kommer göra mirakel till ditt hjärta, hjärna, leder och mage. Ett gammalt kinesiskt talesätt lyder: "Äter man ett stycke ingefära varje morgon får apotekaren dö av hunger". Och jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

Anledningar att äta ingefära varje dag

Örten tros ha flera positiva effekter på hälsan och detta är några av de många anledningar till varför det är så bra att dricka eller äta ingefära. Forskning visar att ingefära är bra för hjärtat, då det kan sänka kolesterolet, det är bra mot förkylningar och matsmältningen. Vidare kan det bota illamående och hjälpa mot migrän, träningsverk och mensverk. Värsta mirakel roten!

Advertisement - Continue Reading Below

När det kommer till ingefärsshots, då är detta mitt absoluta favorit recept. Börja dagen med att ta en shot (4-6 cl) så kommer du känna dig friskare, starkare och gladare på nolltid.

Ingredienser

200 g färsk ingefära

1 liter vatten

1/2 dl honung

2 st citroner

1 st chili grovt hackad

Gurkmeja, superfood
Related Article
Most Popular

Så här gör du

1. Riv ingefäran med skalet på (grovt) och lägg den i en kastrull med vattnet. Värm upp vattnet och ingefäran (nästintill sjuda) i 20 minuter. OBS! Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner.

2. Hacka chilin och lägg i vattnet (Detta kan man välja att utesluta om man inte tycker om att det blir starkt). Chili är dock väldigt bra för förbränningen.

3. Efter 20 minuter, sila av ingefäran och chilin och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet.

4. Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.

5. Förvara i kylskåpet. Håller sig i cirka en månad.

Related Article
Raspberries arranged in a 4x4 grid and photographed from a top angle against a red background
Related Article

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

    Vad tycker du?