Är choklad bra för hälsan? Nu har forskare äntligen tagit reda på hur det faktiskt ligger till - till alla chocoholicars fördel.

Choklad bra för hälsan - nu är det bevisat

Tack vare en undersökning av American Heart Association, har vi som älskar choklad fått ännu en anledning att rättfärdiga vårt guilty pleasure, då de äntligen gett svar på frågan med ett JA, visst är choklad bra för hälsan!

Advertisement - Continue Reading Below

Så vad är det som gör choklad hälsosamt? Enligt studien ska ett dagligt intag av choklad vara bra för hjärtat, då det motverkar insulinresistens och på så sätt minskar risken för ett flertal sjukdomar, som diabetes och hjärt- och kärlsjukdomar.

chocolate sexy cute girl beautiful

Chokladälskare kan även gotta sig i det faktum att de har högre sannorlikhet att verka yngre, vara mer fysiskt aktiva och ha färre kroniska hälsoproblem än de som inte inkluderar choklad i sin diet. Enligt allas är andra fördelar saker som mindre stress, färre förkylningar, tjockare hår och finare tänder. Fortfarande inte övertygad? Ytterligare en studie har visat att ett regelbundet intag av choklad kan göra dig smartare.

Most Popular

Enligt Woman's Day sägs de positiva effekterna komma från kakaots fabulous flavanols, som bidrar med en hel drös positiva egenskaper. Ju mörkare choklad, ju bättre.

Så, vad säger du, är choklad bra för hälsan? Vi tycker att det är bevisat nog! Mot chokladhyllan!!

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?