En studie gjord av Philip Tierno, professor i patologi och mikrobiologi samt författare av boken The Secret Life of Germs, visar att en citron i drinken kanske inte är så lyxigt som vi tror.

Därför ska du ALDRIG ha citron i drinken

En citron i drinken, vattnet eller colan är något som de flesta av oss tycker känns fräscht och uppfriskande. Men Tiernos studie visar på motsatsen - i de tester han gjort på citronskivor har han varje gång fått positiva testsvar för föroreningar. Vad då för föroreningar? Jo, från hud, saliv och avföring. Ehhh, inte så fräscht!!

Advertisement - Continue Reading Below

En annan studie har visat att 70% av de skivor som vi får när vi beställer citron i drinken på restaruranger innehåller skadliga mikrober.

Läs också: Tecken på att du borde dricka mindre alkohol efter sommaren

Tierno förklarar för Elle: "Folk rör vid citronen i ditt glas, skär den, lägger den i en behållare eller ett glas - och plockar sedan upp den igen när du beställer en citron i drinken. Det är inte svårt att förstå hur de citronskivorna kan vara förorenade".

Most Popular

Vi får bara hoppas att hanteringen av de citronskivor vi serveras i barer och på restauranger hanteras bättre nu, 9 år senare... men det känns inte jättetroligt om vi ska tro på Tiernos "fräscha" studieresultat.

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?