10 instagramkonton för matälskaren

Inspirerande matbilder är ett exceptionellt bra tidsfördriv.

Mest läst

Vi som älskar att experimentera i köket vet hur förlösande det kan vara att ägna timmar åt att scrolla spännande matbilder. Som idétörstande vargar plöjer vi igenom samtliga Pinterest-listor och matkonton på Instagram innan vi ställer oss i köket för att försöka tillreda något visuellt (och smakmässigt) tilltalande.

Om du, tvärt om, inte har så extremt höga krav på din matlagning och heller inte känner ett behov av att ständigt testa nya grejer, kanske det finns en möjlighet att du ändrar dig efter att ha gjort entré i Instagrams aldrig sinande matflöde. Här följer 10 inspirerande favoriter utan inbördes ordning.

Advertisement - Continue Reading Below

1. MunchiesVice: En matserie producerad av Vice, men här i Instagram-form. Först och främst borde man se programmen där Munchies besöker restauranger och länder för att provsmaka, provlaga och ja, äta sig igenom hela världen. Vi älskar den här transparenta, ofiltrade och lite slafsiga men ack så spännande och aptitretande matkulturen. The real deal, helt enkelt.

Mest läst

2. Utosh: Gillar du frukost men tenderar känna dig begränsad i din frukostkreativitet? Frukost är ju som den är, eller? Om du känner att du skulle vilja lägga lika mycket experimenterande på frukosttallriken som du gör på middagen är Utosh, den japanska grafiska designern som kommer få din lyxiga helgfrukost att framstå lika torr och trist som en torr skiva bröd, kontot att följa.

3. Eggslutla: Älskar du ägg? Well, välkommen till ägghimlen. Restaurangen Eggslut i LA bjuder på hundra procent ägg-inspiration i form av läskande smörgåsar i alla tänkbara och otänkbara konstellationer.

4. BehindFoodCarts: Ett snabbmatsmecka som ger dig en insikt om hur mycket fantastisk fast food som finns att upptäckta ute i världen. En matkulturresa som dessutom skänker mycket inspiration till nya rätter på hemmaplan. När du väl börjat följa dessa genier kommer du antagligen inte få nog – men det gör inget får då finns även deras prisbelönta blogg Behind The Food Carts till ditt förfogande.

Advertisement - Continue Reading Below

5. Hanna_HurBraSomHelst:Det finns ju en risk att ramla lite åt det onyttiga hållet när man väljermatbilder att drägla över. Därför är det kanske på sin plats med ett lite mernyttigt alternativ. Hanna bjuder på fantastiskt läskande bilder och lär osshur vi kan laga gluten-, laktos- och sockerfritt utan att tumma på smak ochkreativitet.

Mest läst

6. BonAppetitMag:USA:s största mat-tidning på Instagram. Behöver vi säga så värst mycket mer?Obegränsat med matinspo från alla världens kök.

7. BestOfVegan:Vegetarian? Grattis! Här är den ultimata samlingen med det bästa från andraflitiga vego-instagrammare. Förutom jättebra bildinspiration får du även receptenlevererade direkt i bildtexen. Gott och praktiskt!

8. BromaBakery:Älskar du desserter? I så fall är det Sarah Fennel som bjuder på de mest läskandedessert- och bakverksbilderna, vilka får hela munnen att vattnas. Perfektsöndagsnöje – när man kanske tillåter sig själv att svulla i det söta.

9. BurgerSpotting:Till den sanne hamburgerfantasten rekommenderar vi ingen mindre än MAX:s (hamburgerrestaurangens)VD, Richard Bergfors, som reser jorden runt i jakten på den ultimata burgaren.Ryktet säger att han äter minst en hamburgare om dagen!

10. SliceofPie:Joann Pai är mat- och resefotograf. En extremt bra kombination eftersom detgenererar ett instagramkonto med estetiskt tilltalande bilder på fantastisk matfrån olika delar av världen.

Vad tycker du?

Hälsa
Dela
Detta säger din ögonfärg om din hälsa
Forskning: Din iris vet allt!
Hälsa
Dela
Fördubbla din produktivitet och inkomst med denna morgonrutin
Prova morgonrutinen som redan har förändrat hundratusentals människors liv
Hälsa
Dela
Du ANAR INTE vad som händer om du slutar att duscha i två dagar
Vi trodde inte att så mycket kunde hända på BARA två dagar...
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Hälsa
Dela
Träna med Jonathan Fagerlund: Bringing sexy back
Cosmopolitans personliga tränare hjälper dig att verkligen bring sexy back - idag tränar vi rygg och överkropp!
Hälsa
Dela
Andrea (31) tog bort brösten för att förhindra ärftlig bröstcancer
— Det gav en känsla av kontroll, säger Andrea, som bär den ärftliga genen för bröstcancer.
Hälsa
Dela
Fitnessbloggaren visar hur lågkaloridieter kan förstöra ens fitness-mål
Madalin berättar:"Slösa inte tid på att äta sallad när du kan äta sötpotatis och bananpankakor"
Birth control
Hälsa
Dela
Stor studie avslöjar ny risk med preventivmedel
Den nya seriösa risken med att använda hormonella preventivmedel
Hälsa
Dela
"Jag trodde att mitt liv var över"
Lisa fick MS när hon var 16
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Hälsa
Dela
Träna benen med vår heta PT
Jonathan Fagerlund hjälper dig att träna benen på rätt sätt
Hälsa
Dela
Formen på din vagina kan påverka din förmåga för att få orgasm
Det behöver inte vara ditt eller din partners fel