Träna med Jonathan Fagerlund: Work that ass

Cosmos PT Jonathan listar sina bästa övningar och tips för en snygg rumpa

Mest läst

Cosmopolitans PT, Jonathan Fagerlund, delar med sig av specialanpassade träningspass som kommer få dig att vilja springa till spegeln direkt, för att se om resultaten syns lika mycket som de känns. Idag delar han med sig av sina bästa tips för att träna rumpan.

"Då alla börjar på olika nivåer och har olika förutsättningar, känns det svårt att rekommendera ett exakt antal repetitioner per övning. Vi vill trötta ut muskeln, och jag rekommenderar därför att du kör så många repetitioner du orkar, med bra teknik, tar 30-60 sekunders paus och upprepar 3 gånger."– Jonathan

Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund delar med sig av sina bästa tips för rumpa, mage, ben och rygg
Related Article
Advertisement - Continue Reading Below

Jonathans träningspass för rumpan

The "like you're in the Call On Me-video" exercise (Single Leg-Hip Trusts)

Jag vet, vi har alla sett videon och tänkt samma sak: När kommer 90-talets träningsmode tillbaks egentligen?!

More From Träna med Cosmos PT
6 articles
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Jonathan Fagerlund om mirakeldieter och att hitta...
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Träna med Jonathan Fagerlund: Bringing sexy back
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Träna benen med vår heta PT
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund
Träna med Jonathan Fagerlund: Abs Galore
Cosmopolitans PT Jonathan Fagerlund delar med sig av sina bästa tips för rumpa, mage, ben och rygg
Cosmo presenterar: Träna med Jonathan Fagerlund

Men - med eller utan neonfärgade träningskläder - vill jag ändå dela med mig av en övning som garanterat varit anledningen till majoriteten av de gånger jag behövt hitta kreativa sätt att (på grund av träningsvärk) ta mig upp för trappor. Eller att lite snyggt trilla ner de sista centimetrarna till stolen för den delen...

Det bränner där det ska och ger resultat där man vill! Lägg dig på rygg och hitta en naturlig kurvatur i ryggen (det lättaste sättet är att placera en hand i svanken, spänna bålen så att du skapar ett tryck mot handen och ha kvar det trycket och avståndet till golvet även när du tar bort handen). Ha armarna på ett bekvämt och avslappnat sätt och böj dina ben, med fötterna placerade rakt under knäna.

Lyft upp ena benet i luften och pressa ner den andra hälen i marken, så pass mycket att du lyfter upp höften utan att rotera kroppen. När höften nått toppläge dubbelkollar du att rumpan är spänd, genom att kolla in i kamera... eller jag menar, genom att lägga en hand mot den och sedan kontrollerat hålla emot på vägen ner. Vänd precis innan du nuddar golvet och gör klart samtliga repetitioner på ena sidan innan du byter. För jobbigt? Börja med båda fötterna i marken!

Pre-twerks (Wide Squats)

Tro mig, du kommer inom kort att kolla dig i spegeln och inse varför alla pratar om knäböj.

Nu gäller det bara att flytta ut fötterna lite extra och lägga fokus på rumpan. Ställ dig med fötterna ca 1,5x bredare än axelbredd, med tårna lätt pekandes utåt (tänk klockan 10 och 14) och se till att knäna pekar åt samma håll som tårna under hela övningen. Rulla bak axlarna och lås ryggen i samma neutrala position som under förra övningen, och föreställ dig att du håller på att sätta dig på en bänk som står lite för långt bak, när du börjar jobba dig neråt.

Jag vill att du fokuserar på att ha en rak linje mellan höft, axlar och nacke, då det kanske vanligaste som händer när man börjar bli trött är att ryggen krummas. Nu är frågan: how low can you go?

Pumped Up Kicks (Peeing Dog)

Vi behöver kanske inte ens kommentera originalnamnet för den här övningen, utan istället bara fokusera på vad som händer om man gör övningen tillräckligt ofta. Oh, yeah.

Advertisement - Continue Reading Below

Placera dig på marken eller golvet och - med händerna rakt under axlarna och knäna rakt under höfterna - lyfter du ena benet uppåt åt sidan, tills dess vinkel är så parallell med golvet som du kan komma, utan att rotera kroppen. Hitta en spänning i bålen och håll benet böjt i 90 grader hela vägen upp. Kicka därefter ut åt sidan, dra tillbaka benet och upprepa så mycket du orkar innan du sänker ner. Kör därefter samma övning med andra benet.

Intentional Faceplants (Heelpress)

Vid det här laget må det vara lockande att avsluta passet (ungefär när du läst så långt som till "mage" i instruktionerna nedan), men kom igen - det är bara sista rycket nu.

Ligg på mage med benen böjda i 90 grader, knäna något bredare än höfterna. Pressa ihop hälarna, känn hur sätet aktiveras och försök därefter att pressa hälarna rakt upp i luften, tills så stor del av benen lättar från marken som möjligt.

Vi vill precis som i de tidigare övningarna jobba långsamt och känna efter, så att övningen biter där den ska. Testa att bredda eller smalna av knäna något för att hitta positionen där det känns som mest! There you go!

Jonathans topptips

Största felet som folk gör när de tränar rumpan? Jag upplever att många är rädda för att rumpan helt plötsligt skulle växa sig oproportionerligt stor, och därmed inte vågar ta i maximalt, but imma let you in on a secret - det är chips och godis som ger den effekten!

Finns det någon del som man absolut inte ska glömma? Bäckenbotten! Det är mycket tissel och tassel runt bäckenbottenträning, men ett bättre sätt att kombinerat förbättra core-stabilitet, förebygga ryggproblem och motverka inkontinens får man leta efter. Att det dessutom bidrar till bättre sex kan väl ses som en välkommen biverkning!

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Hälsa
Dela
Hur Shay Mitchell kom i den bästa formen någonsin på bara två veckor
4 enkla regler.
bli av med en urinvägsinfektion
Hälsa
Dela
Tips för att bli av med en urinvägsinfektion
Börjar du känna att det är dags igen? Ta hjälp av dessa 5 tips!
Hälsa
Dela
Det här sker i din vagina när du INTE har sex
Blir den mer stram?
varför du får urinvägsinfektioner
Hälsa
Dela
5 anledningar till varför du får urinvägsinfektioner
Varför du får urinvägsinfektioner - och hur du förhindrar det
Hälsa
Dela
6 mirakeltips till ett hälsosammare liv - du kan börja redan idag
Ditt hälsosamma liv börjar just... precis... NU
Hälsa
Dela
Höstdeppig? Här är de bästa tipsen för att må bättre
Cosmopolitan ger dig nyckeln till en lyckligare höst
Hälsa
Dela
Supermodellernas kosttips som vi faktiskt kan lära oss av
Victoria's Secret-modellerna avslöjar deras bästa kosttips.
Hälsa
Dela
Tidpunkten för din första mens har mer att säga än du tror...
Chockerande fakta om din mens
Hälsa
Dela
Forskare hittar ny positiv effekt av p-piller
Och vi gillar det!
Hälsa
Dela
Detta säger din ögonfärg om din hälsa
Forskning: Din iris vet allt!