Hej Carly! Vad roligt att få prata just med dig! Först måste vi ju börja med att gratulera till alla dina framgångar. Vi här i Sverige gillar verkligen din musik!

– Hej! Åh, detsamma! Tack vad snällt av dig, det betyder mycket för mig att få höra det. Det har varit några galna år, och jag är så glad att äntligen kunna släppa mitt album nu! 

Kul! Stort grattis! Vi hörde att du befann dig i Europa förra veckan, i Barcelona. Vad gjorde du där? 

– Ja, det stämmer haha! Jag hade den bästa semestern ever. Eller ja, semester som inkluderade jobb. Det var verkligen en perfekt kombo av jobb och nöjen, haha. Jag var i Barcelona just för att uppträda på en av världens största hästtävlingar "Furusiyya FEI Nations Cup Final". Det var en helt otrolig resa som jag fick vara med om där.

Advertisement - Continue Reading Below

Jaha, vad trevligt! Du, när du släppte din hitlåt "Call Me Maybe" för några år sedan så blev det ju genast en hit här i Sverige, precis som i resten av världen. Vad för känslor hade du efter att du själv förstod hur pass stor den låten faktiskt blev? Och hur glad var du?

– Alltså, jag var helt tagen av det. Det var precis som i en saga, min dröm gick i uppfyllelse och gjorde även så att dörrarna öppnades för mig över hela världen. Det har varit ett otroligt äventyr sedan dess!

Most Popular

Ja, och äventyret verkar ju fortsätta. På din nya platta "Emotion" så har du arbetat med flera musikproducenter från Sverige, och du har även varit här flera gånger. Vad skulle du säga är det du gillar med vårt land?

– Ja, det har jag! Sverige är en jätteviktig plats för mig. Jag har lärt känna fantastiska människor där och om det är någonstans jag älskar att vara när jag besöker Europa så är det just Sverige! Det är också en plats där jag verkligen kan se mig själv bo en dag. Jag bara älskar folket där, och sedan tycker jag om att alla är så stylade, haha. Det är nästan pinsamt att komma dit för alla är verkligen så stylade och snygga!

Haha, tycker du? Vad roligt, då får vi tacka för detta. Carly, om vi pratar lite om ditt senaste album "Emotion" som släpptes nu i september, vad kan du säga om det?

– Åh, det här albumet har verkligen varit ett projekt som jag lagt ner mycket tid på. Det är någonting som jag aldrig riktigt gjort förut. Först hade jag runt tvåhundra låtar till plattan, men sedan slutade det med sjutton stycken. Jag ville verkligen få fram någonting som andades 80-tal men med poplåtar i min egna stil. Och såklart ville jag ha känslosamma låtar också! Det var därför vi tillslut kallade albumet just "Emotion", haha. 

Carly frontar sitt nya album med fantastiska recensioner.

Då förstår vi! Är du nöjd med resultatet av albumet?

– Ja, det är jag verkligen. Vi har fått så mycket fina recensioner och de har verkligen varit bättre än vad jag trodde. Det här albumet är en blandning mellan indie- och riktig popmusik, därför är jag också väldigt stolt över det.

Härligt. Vilken låt på plattan gillar du extra mycket, och varför?

– Det är ganska svårt för mig att svara på, men jag skulle nog säga en låt som heter "All That" i så fall. Den älskar jag! Den betyder mycket för mig på många olika vis.

Ok! Du Carly, vi vet ju att du är en singer-songwriter men hur svårt är det egentligen för dig att skriva en låt? Var hittar du all din inspiration till låtarna till exempel?

–  Haha, jag skriver låtar ganska så snabbt och det är säkert en av anledningarna till att jag råkade få fram hela tvåhundra låtar till mitt senaste album! Men för att man skriver låtar snabbt så behöver det inte betyda att alla är bra. Inspiration kan jag hitta på olika vis. Jag gillar till exempel att samarbeta med andra människor i och med att jag då får utmana mig själv på ett annat sätt. 

Ah, förstår. Hur är du som person? Hur skulle du själv beskriva dig?

– Åh, jag är absolut väldigt kreativ och jag värdesätter glädje och livserfarenheter! Det var precis de sakerna som jag ville få fram med mitt album nu.

Det har du ju verkligen fått! Du har sålt över 20 miljoner album världen över och tagit emot många eftertraktade priser. Det måste såklart vara helt underbart! Känner du att du själv "living the dream" just nu? Är du stolt över dig själv och ditt arbete?

– Haha, det är ganska komiskt för man pushar alltid sig själv så mycket att man inte alltid hinner stanna upp och reflektera över sitt arbete. Man hinner inte alltid uppskatta det liksom, men just nu är jag väldigt nöjd över hur mitt liv ser ut med både karriär och att jag faktiskt har möjligheten att resa runt och upptäcka nya saker, och skapa nya minnen. Nu när det här albumet väl är ute så börjar ju ett nytt kapitel i mitt liv, och det ser jag fram emot.

Advertisement - Continue Reading Below

Du har varit i musikbranschen ett bra tag nu. Gillar du det? Och vad tycker du är det jobbigaste med just den branschen?

– Jag tror att alla jobb har olika utmaningar, men just med det här jobbet så är man alltid på gång någonstans, och det är inte så lätt att få in sina rutiner. Som tur är så fungerar det bra ihop med min livsstil, men jag vet att det här jobbet inte är för alla, och det finns alltid saker att lära sig. Men en av de absolut jobbigaste sakerna med att vara artist är att jag alltid saknar min familj när jag är ute och turnerar. 

Förstår. När vi ändå är inne på branschen. Har du några tips för våra läsare om hur man bör göra om man vill lyckas såsom du har gjort?

– Jag skulle föreslå att man alltid ska testa olika saker! Testa ett instrument till exempel eller försök att skaffa dig nya vänner. När jag bodde i Canada för flera år sedan gick en stor del av mitt liv ut på att skaffa mig många vänner som jag kunde "jamma" med, och på så vis lärde jag känna olika musiker. Ibland kan nya erfarenheter leda till någonting väldigt bra liksom, så jag tycker att man ska omfamna sin egna livsstil och samtidigt pröva på olika saker. Det är mitt råd!

Tack Carly! I somras släppte du ännu en hitlåt, nämligen "I Really Like You". Vi fullständigt älskade den låten, det var mycket glädje i den. I musikvideon till den låten medverkade den kända skådespelaren Tom Hanks. Hur var det egentligen?! Varför hade du honom i videon?

– Men tack! Haha, ja det gjorde han. Det var verkligen surrealistiskt. Jag var verkligen "over the moon" över det hela! Jag kunde inte förstå att han ville vara med i videon, som blev ganska annorlunda, men rolig. Jag är väldigt nöjd över det, och så tacksam att Tom ställde upp. Jag trodde verkligen att han skulle vara svår att få med, men han gick med på det och jag själv bara tänkte "Julafton kom tidigt i år", haha.

Den omtalade videon till I Really Like You med Tom Hanks, Carly och Bieber.

Haha, underbart ju. Någon annan som också var med i den musikvideon var Justin Bieber. När du släppte låten "Call Me Maybe" var det Justin som bidrog till att du hamnade på hans managers skivbolag väl? För han twittrade om dig? Det måste varit kul!

– Ja, ibland känner jag mig bara så välsignad över att få ha sådana fina människor i mitt liv. Vi har en jättefin vänskap som jag är väldigt glad över, och oerhört tacksam över vad Justin och Scooter gjorde för mig. Att jag fick möjlighet att få syssla med det som jag älskar, musik!

Underbart. På tal om Justin. Ni har väl varit ute på turné tillsammans? Hur nära vänner är ni idag? Han verkar väldigt trevlig.

– Ja precis, det var vi! Tyvärr hinner vi inte ses så mycket men vi supportar absolut varandra. Vi är goda vänner!

Carly och Justin tillsammans på Röda Mattan.
Most Popular

Du har gästat stora liveprogram såsom "Ellen DeGeneres-show" och "Saturday Night Live". Blir du aldrig nervös inför ett sådant framträdande, eller på scen inför alla dessa människor?

– Det är inte alls lika nervöst att stå på scen jämfört med att vara med i ett tv-program, för när det gäller tv så har man inte samma kontroll över saker. Därför är det lite mer läskigt! På senare tid har jag däremot blivit mer bekväm med det, som när vi till exempel gjorde "Staurday Night Live". Även om jag var nervös så var jag väldigt taggad på att få vara med där! Jag gillade verkligen det då.

OK! Till någonting helt annat. Vad för relation hade du till Cosmopolitan när du växte upp?

– Jag hade en jättebra relation till Cosmo! När jag skulle iväg och kampa med min familj så köpte alltid mina föräldrar godis och olika magasin. Cosmo var självklart en av dem då! Jag har fått väldigt goda råd från er tidning, haha!

Vad härligt!! Carly, du har en väldigt annorlunda, cool stil. Stylar du dig själv inför dina framträdanden? 

– Det är både och! Ibland så stylar jag mig själv men när jag ska uppträda så arbetar jag ofta tillsammans med en stylist. 

Carly stylad och klar för framträdandet på Saturday Night Live för några veckor sedan.

Och vilka skönhetsknep har du?

– Haha, jag känner att du tog mig på bar gärning den här veckan, för det enda jag typ har gjort är att dricka vin på semestern, så jag har inte direkt haft tid för skönhet! Men jag skulle väl säga att det generellt är bra att försöka ta hand om sig själv. När jag är ute på turné så har jag mina skönhetsrutiner. Jag brukar då ofta ut och springa med min livvakt! Vi brukar utmana varandra. 

 Och gillar du att shoppa?

– Ja, jag älskar att shoppa! Faktum är att jag var lite nervös över att jag inte skulle få hem alla mina kläder som jag shoppat i Spanien. Jag behövde köpa en ny resväska, haha! 

En glad Carly i Barcelona som hoppades kunna få mig sig sina shoppingkassar i resväskan.

Haha, classic. Till sist Carly! Vad för framtidsplaner har du nu?

– Vi har faktiskt ett litet tillkännagivande den här veckan… Jag önskar verkligen att jag fick berätta för er, men jag får inte dela med mig av det riktigt ännu. Men det kommer vara som ett litet sidoprojekt som jag kommer att ha nu i några månader framöver! Annars blir det mest till att förbereda sig inför de kommande showerna och turnéerna. Jag ser verkligen fram emot det!

Kommer vi att få se dig på turné i Sverige också?

– Åh, om jag får min vilja igenom så kommer jag absolut att komma dit! Jag kan knappast vänta på att få komma till er igen. Som jag sa, Sverige är verkligen en av mina absoluta favoritländer i hela världen! 

Tack snälla Carly för att du ville prata med oss, och lycka till med ditt nya album!

– Tack själv, du är så himla snäll! Ha en underbar dag! Vi hörs snart igen!  

Har ni inte kollat in Carly's grymma, roliga (och galet omtalade) video med Tom Hanks och Justin så gör ni det här nedan: 

Vad tycker du?