Eric Saade om nya musiken: Det är en naturlig utveckling för mig och inte något konstigt

Det finns inte många som undgått att vår svenska artist Eric Saade sadlat om och bytt musikstil på sistone. Vi på Cosmopolitan Sverige fick ett snack med killen i början av veckan där vi bland annat tog reda på hur det egentligen känns nu efter släppet av nya låten "Colors", hur han handskas med kommentarer på nätet och varför han på senare tid valde att klippa sig en ny frisyr - något som fansen reagerade på. Dessutom berättade stjärnan om sina bästa modetips, hur han lyxar till sin vardag och vad han gör när han ska vara romantisk hemma med tjejen..! 😏

Mest läst

Hej Eric, hur är läget? Nu är det ju ett år sedan vi gjorde en intervju med dig senast. Då var du aktuell med singeln "Girl from Sweden", men nu är du aktuell med låten "Colors" istället som släpptes förra fredagen! Hur känns det so far?

– Det känns bra och kul med ny respons i och med det är lite annorlunda från vad jag tidigare gjort, men det känns bra att folk tycker att det är en rolig utveckling. 

Advertisement - Continue Reading Below

Ja, i och med att det är ett helt nytt sound, var du mer nervös inför just det här släppet om du jämför med dina tidigare låtar?

– Ja, det är alltid nervöst och läskigt att släppa ny musik men jag har mest haft förhoppningar inför det här släppet. Men visst, jag har varit lite nervös i och med att jag gått utanför min "comfortzone". Jag drog ett väldigt tydligt sträck förra året att jag inte ville fortsätta med det som jag hade gjort i musikväg, utan ville göra något helt nytt, och med den här låten så hör man tydligt att det är det.

Mest läst

Känner du dig nöjd med resultatet?

– Ja absolut. Vi har jobbat med detta sedan i september och har därmed också verkligen haft tid att få till något nytt och coolt med grabbarna. Jag har hittat mig själv och det som jag personligen skulle lyssna på om jag lyssnade på musik liksom...

Hur tycker du att "Colors" mottagits so far, även bland dina närmsta?

– Den har mottagits bra. Jag tror snarare att alla tycker att det är en naturlig utveckling för mig än något konstigt och jag själv kan tänka lite att fan, jag skulle gjort det här lite tidigare men det kommer nu.

Ja, bättre sent än aldrig som det heter! Kan du beskriva låten för våra läsare, för de som inte hört den ännu?

– Den enda beskrivningen jag kan ge era läsare är att de ska gå in och lyssna på den för det är så svårt att beskriva musik med ord. Det är väl mitt tips till alla som vill veta hur den faktiskt låter!

Perfekt! Vad kan vi förvänta oss mer från dig det här året?

– Ny musik i den här andan och med det projektet som jag gjort med bröderna Norén från Mando Diao och Joakim Andrén. Det är de grabbarna som hjälpt mig med min grej där jag fått tid att hitta mig själv. Det ska bli riktigt kul att få släppa mer av den musiken som vi jobbat med, och det kommer ut mer av det i maj helt enkelt. Så, jag vill mest fokusera på att släppa musiken och låta den stå i centrum. Jag kommer inte att giga live förrän tidigast till hösten!

Jaha, det är ju ett tag tills dess då med andra ord. Sist vi pratade med dig Eric så hade du en önskan om att en dag få spela en filmroll. Är den önskan kvar? 

– Allt kan alltid hända, med rätt filmmanus och rätt grej så är allt sådant där kul! Jag tror att om man är konstnär så tycker man att det där är roligt liksom. Man gillar ju att utmana sig själv... Så ja, absolut är jag fortfarande på en filmroll om det skulle dyka upp något bra och som passar mig.

Alright! Du har i princip alltid varit stylad på scen, och du verkar tycka om mode. Hur skulle du själv beskriva din stil och vad gillar du helst för outfits?

– Ja jag tycker om mode till en viss del. Jag tycker att man ska bära kläder som man känner sig bekväm i för då blir de också snygga, även om kanske inte kläderna är det om du förstår vad jag menar? Man bär upp det bättre då! Det är väl en stor del som jag även känt och upptäckt under det senaste halvåret när jag försökt att hitta mig själv… Jag har slutat anpassa mig till sådant som folk vill att jag ska ha på mig. Man ska köra på det som man själv vill bära! Jag gillar mycket oversized, och gärna lite nerdressat. Allt ska vara bekvämt, det gillar jag bäst.

Nämn två märken som du gillar!

– Jag gillar Acne och Our Legacy.

När du i år besökte Grammisgalan var det många som påpekade din frisyr, som blivit lite kortare än vad vi vanligtvis kunnat se dig i. Vissa tyckte att du såg mer manlig ut, medan andra inte var helt ok med frillan. Hur tacklar du alla sådana kommentarer idag?

– Nej vad fan jag känner bara, varför ska folk ens diskutera mitt hår? Det är ju ett skämt egentligen. Kommentarer går in och ut, så det där bryr jag mig inte alls om. Jag ville bara klippa av mig håret, känna mig bekväm, och då gjorde jag det och tre veckor senare hade det växt ut igen, haha. Det var inte direkt som att jag hade gått och kapat hela håret…

Resting 💂🏽 Face.

A photo posted by ERIC SAADE (@ericsaadeofficial) on

Advertisement - Continue Reading Below

Men hur kom det sig att du klippte dig så? 

– Jag ville ha det mer bekvämt för jag har alltid haft väldigt mycket frisyr, och det är faktiskt riktigt skönt att inte behöva ha det jämnt. Det var bara jävligt skönt att klippa av det för ett tag!

Förstår! Vi kunde höra dig premiärspela din nya låt i P3, där du även var gästredaktör och bjöd på härlig 90-tals nostalgi. Vi på Cosmo har ju alltid vetat att Justin Timberlake är någon som du inspirerats av, men det var först nu när du spelade "back in the days-låtar" av honom och N*Sync som man kunde höra att du har lite av hans sound i rösten. Har du tänkt på det tidigare eller fått den sorten av kommentarer?

– Haha, men tack! Nej jag har inte fått den kommentaren förrän nu, men däremot läste jag en recension av "Colors" i Sydsvenskan där de hade beskrivit mig som en futuristisk Justin Timberlake, och det var ju kul eftersom Justin alltid varit någon som jag inspirerats av. Det är ju ingenting som jag själv tänker på när jag gör musik, då vill man ju hitta något eget och inte låta som någon annan! 

Såklart! Du Eric, de som följer dig på Instagram ser att du reser en hel del. Var åker du helst? Förra året sa du att du diggade Dubai...

– Ja det gör jag väl fortfarande, haha. Jag ska faktiskt dit på torsdag igen! Jag var på Maldiverna före nyår och det var riktigt nice och det finaste stället jag varit på i hela mitt liv. 

✋🏾 I'm high #inspiration

A photo posted by ERIC SAADE (@ericsaadeofficial) on

Härligt! Och om man även spanat in din Instagram noga, så har man lagt märke till att du har tv i badrummet. Hur lyxig vardag har Eric Saade egentligen? 

– Hahaha! Det lyxigaste jag har i min vardag är att få arbeta med det som jag älskar, nämligen musiken. Det skulle jag väl kalla det absolut lyxigaste av allt men ännu en gång, jag har tv:n för bekvämlighetens skull. Du vet, det är jävligt bekvämt att ha en tv i badrummet när du chillar i badkaret, haha...

Haha, bekvämt och lyxigt du. Om vi återgår lite till musiken igen och du skulle få välja en av alla dina låtar – vilken framför du helst på scen då?

– Nu vore det egentligen bara sjukt fel att säga någon annan än "Colors" eftersom att jag är så jäkla taggad på att få spela den, men "Hotter than Fire" kan jag nog ändå säga där.

Och vilken är den fetaste spelningen som du gjort?

– Oj, spelningar kan vara feta på olika vis men jag hade min egna konsert i Annexet i Stockholm 2012 och det har alltid varit en speciell spelning för mig och den sändes även på SVT. Det är en av de roligaste i alla fall...

Kul! Cosmo är ju en tjejtidning som du vet och du har ju tjej sedan ett tag tillbaka. Förra året nämnde du för oss att du helst är en förhållandekille, och därefter dröjde det inte särskilt länge förrän du blev tillsammans med bloggerskan Nicole Falciani. Vad gör du när du är som MEST romantisk, Eric?

– Jag tror att jag lagar mycket mat, för jag gillar det och tycker att det är nice. Det är ganska ofta som jag har lagat mat när Nicole kommit hem. Jag brukar hålla mig till nyttiga saker men det brukar vara mindre populärt här hemma dock, haha... 

Mest läst

Haha! Till sist. Vad för planer har du nu framöver? 

– Bara fullt fokus på musiken! 

Not long until a new beginning.

A photo posted by ERIC SAADE (@ericsaadeofficial) on

Vi tackade Eric för en härlig intervju – alltid lika trevlig att catcha upp med den där killen! Glöm nu inte att lyssna in Saade's senaste, (och omtalade) låt som självklart finns ute på Spotify! Känner ni ÄVEN för att spana in hans lyric video till "Colors" ser ni den nedan. ENJOY!😎

Vad tycker du?

brangelina
Kändis
Dela
Slutet på Brangelina
Droger, alkohol, ilska, otro och prostituerade - nu har Jolie fått nog
Kändis
Dela
Se hur Game of Thrones-stjärnorna ser ut i verkligheten
Vi kunde knappt tro våra ögon när stjärnorna från Game of Thrones fotades på röda mattan.
My Sundberg från Hela Sverige Bakar
Kändis
Dela
My Sundberg – "Det kändes som att jag vunnit hela programmet bara genom att bli utvald"
ÄR magen verkligen vägen till en mans hjärta?
Kändis
Dela
Paradise Hotel-deltagarna avslöjar deras värsta sexminnen
​Spyor, sperma och sönderslagna trumhinnor...
Kändis
Dela
21 kändispar och deras extremt stora längdskillnader
Faller du för den långa eller korta killen?
De bäst betalda modellerna 2016
Kändis
Dela
Här är världens bäst betalda modeller
Vill du vara i toppen?
Kändis
Dela
Kändisarna du måste följa på Instagram
Så mycket snygga sommarbilder!​​​
Kändis
Dela
Hemligheten bakom Alicia Vikanders vackra hy
Det är SÅ mycket enklare och billigare än du tror!
Kändis
Dela
Kändisarnas bikinibilder som kommer att få dig att vilja gå till gymmet i sommar
Blake Livelys bild är bara för bra ​
Kändis
Dela
Här är kändisparens stora ålderskillnader
They found love in an ageless place...♫​