Saade: Det Är En Sjuk Komplimang Att Bli Jämförd Med Justin Bieber

Eric Saade har länge gått hem hos tjejerna, samtidigt som han levererat hitlåtar efter varandra. Senast såg vi honom i Melodifestivalen, men nu är han redan tillbaka med sin nya singel "Girl From Sweden" - En hyllning till alla snygga svenska tjejer! Cosmo mötte upp Eric för en intervju där han både berättar om sin musik, karriär, och hur han ser på framtiden. Dessutom tog vi reda på vad för tjejer han gillar och mycket mer..!

Mest läst

Hej Eric! Grattis till alla dina framgångar och härligt ha dig med på Cosmo! Sist vi såg dig på scen var i Melodifestivalen med låten "Sting". Var du nöjd med din insats då?

— Absolut, det var ett av de roligaste framträdanden som jag gjort i mitt liv. Jag var tokpeppad! När man gör något av en "comeback", som man skulle kunna säga att jag gjorde då, vill man främst att låten bara ska bli stor. Och det blev den ju så det var skönt!

Advertisement - Continue Reading Below

Vi tittare har förstått att det är mycket press på er som deltar i "Mello". Hur hanterar du press och stress bäst?

— Om jag ska vara ärlig så är jag nog en av de lugnaste när det gäller det. Jag fokuserar bara på musiken och på att göra min grej. När det gäller en sådan tävling, så får det alltid gå som det går, för det kan man ändå inte påverka. Huvudsaken är att låten ger resultat, att den blir stor, och allt annat är bara en bonus! Jag är aldrig nervös inför ett sådant framträdande, för den delen kan jag ju, i och med att det är mitt jobb. Framträdandet är ganska lätt lixom, men man är snarare nervös för resten av momentet, som röstningen. Det är alltid jobbigt.

Mest läst

Förstår! Vi har även under våren kunnat se dig som en av kommentatorerna på SVT inför Eurovision och på TV3 i Parneviks. När ser vi dig i ett tv-program nästa gång? Finns det något tv-program du verkligen skulle vilja vara med i?

— Att var med i Parneviks var jättekul, det var ett av mina softaste jobb som jag gjort. Jag menar, åka på semester med lite kameror dör man ju inte av. Den familjen har nu blivit vänner för livet för mig. Så länge det handlar om musik så kan jag tänka mig vara med i tv-program! Det är sällan jag hoppar på något som inte har med musik att göra. Men i sommar blir det en del tv-framträdanden för att framföra min nya singel.

Ja, exakt. I fredags så släpptes din nya singel "Girl From Sweden", kul! Varför blev det just den låttiteln, och vad handlar den om? Hur skiljer den sig jämfört med dina tidigare låtar?

— Jag var i London och skrev låten tillsammans med en kille som heter Michael Angelo, en väldigt duktig musikproducent. Det var faktiskt hans idé om att vi borde skriva en låt som handlar om svenska folket, för det är aldrig riktigt någon som gjort det innan. Svenska folket är trots allt väldigt kända i världen för att vara snygga, så vi ville göra en hyllning till dem helt enkelt. Den handlar ju framförallt om tjejerna här, och det ligger ju mig varmast om hjärtat att sjunga om. Så vi skrev låten i London, som blev en ganska urban, funky pop-låt typ.

Och musikvideon?

— Haha, den är jätterolig. Den handlar om att jag tar mig genom Sveriges landskap och hittar lite tjejer i till exempel folkdräkter, haha! Så videon är ganska komisk. Vi driver lixom lite med Sveriges historia, samtidigt som vi gör det till något väldigt fint. Jag hoppas det blir en sommarhit!

Eric ger sig snart ut på sommarturné i Sverige.

Ja, på tal om sommaren. Blir det någon turné för dig eller hur ser dina sommarplaner ut?

— Ja, jag kommer börja turnera den 12 juni i Sverige. Jag kommer fortsätta att skriva musik, och sedan får vi se när jag antingen kan släppa en EP eller ett album. Nu är det är bara full fokus på turnén och musiken!

Härligt! Vi på Cosmo tokdiggar låten "Imagine" som du gjorde tillsammans med Tone Damli 2012. Det kändes som att allt klickade i den låten! Dessutom var det många tjejer som nog gärna hade velat byta plats med just Tone i den musikvideon. Hur nöjd var du med den låten då? Vilken låt är du mest nöjd med som du skrivit genom tiderna?

— Tack så mycket! Ja, allt klickade verkligen i den låten med Tone. Jag tycker det är en av de bästa som jag gjort. Det började faktiskt med att jag skulle skriva en låt till henne, så då skrev jag Imagine-låten tillsammans med mina boys. Sedan slutade det bara med att jag även sjöng på den lite av en slump! Men jag tror att min nya singel kommer bli en av de bästa jag gjort, för den känns väldigt stark.

Advertisement - Continue Reading Below

Alright. Många skulle nog vilja påstå att du är Sveriges motsvarighet till Justin Bieber. Hur ser du på det?

— Jag skulle se det som en sjuk komplimang, om man tittar på hur stor han är idag. Så om jag är hans motsvarighet här, då har jag ju verkligen lyckats med någonting. Men stilmässigt så är vi nog inte ens nära. Det är alltid så att om du är en ung kille som sjunger och dansar, då jämförs du med de som gör samma sak. Men Justin är jätteduktig!

Vilka artister är det som du inspireras av?

Justin Timberlake, för han är enligt mig en av världens mest begåvade artister. Jag lyssnar på all sorts musik, men framförallt soul, funk och RnB. Stevie Wonder är också en artist jag gillar.

Mest läst

Du har levt ett offentligt liv ett bra tag nu Eric. Är det något du känner för att fortsätta med länge till, för det måste ju ta på krafterna? Gillar du rampljuset?

— I början var det såklart konstigt att bli känd, men sedan så lär man sig ganska fort hur man ska hantera det. Man får ju anpassa livet lite efter det, men det finns alldeles för många positiva sidor som väger upp allt det negativa. För mig handlar det inte om att vara offentlig, utan om jag är offentlig eller inte det skiter jag i om jag ska vara ärlig. Det viktigaste är att jag får hålla på med musik livet ut, för det vill jag.

Vad skiljer dig från andra manliga popartister i Sverige? Som Danny Saucedo och Anton Ewald till exempel?

— Vi är olika artister och gör olika musik framförallt. Musikmässigt så är vi inte så lika varandra egentligen utan vi går åt olika håll. Mitt nya sound är väldigt olikt något av det som de har gjort tidigare. Sedan är väl helheten med mig min grej, att både kunna dansa, sjunga och göra show ut av det. Det är min styrka, och det är väl det som funkat när det gäller mig. Jag kan fatta att folk jämför oss, det blir ju ofta så om du är en kille som sjunger och dansar...

OK! Från det ena till det andra. Du har ju i princip hela din karriär gått hem hos tjejerna. Varför tror du att du gjort det?

— Haha, återigen, för jag är en ung kille som sjunger och dansar, haha! Man får ofta höra att det är tjejer som gillar mig, men det vore ju konstigt om det inte var så, för det hade bara varit sjukt konstigt om mina fans var 45-åriga killar! Så jag tror det bara är naturligt att jag gått hem hos tjejerna.

Nyligen kunde man läsa om din "nya kärlek", bloggerskan Nicole Falciani i media, är det något som du själv vill kommentera? Det är många tjejer som undrar.

— Haha... Folk får skriva vad de vill, men när det kommer till mitt privatliv så har jag bara valt är inte kommentera det. Det är inte det som jag vill ha fokus på, utan på min musik!

Men hur ska den perfekta drömtjejen vara Eric? Vilka egenskaper söker du hos en tjej?

— Det viktiga är att man känner att tjejen är sig själv, hur det är spelar ingen roll för mig. Det kan man vara på tusen olika vis! Man känner oftast när man träffar en människa om hon är genuin eller inte. Så, att vara sig själv är nummer ett! Sedan gillar jag när tjejer skrattar och har humor.

Och utseende?

— Jag kan inte riktigt säga det, för det känns så ytligt då. För mig spelar det ingen roll om man är man blond eller brunett, man dras ju till det som man tycker är vackert. Det är klart att det finns en dragningskraft till det man tycker är vackert, så är det ju.

Är du en förhållandekille eller trivs du som singel också?

— Helt klart en förhållandekille! Jag vet inte riktigt varför, men jag antar att jag har bevisat för mig själv att det är så. Jag har ju varit väldigt lite singel i mitt liv, utan varit i förhållande nästan hela tiden. Så jag antar jag är sällskapssjuk.

Du har aldrig testat på Tinder, som exempelvis Måns Zelmerlöw?

— Haha nej det har jag inte. Jag kanske borde testa det? Där kanske man hittar "the one" haha.

Advertisement - Continue Reading Below

Du, många tjejer undrar ju också hur man charmar dig bäst. Vad skulle du säga då?

— Oj… Men det är väl ännu en gång att man är sig själv, att man är utåtriktad, undrar saker och tar för sig. Det finns så mycket tjejer som spelar svåra, inte tar för sig och håller tillbaka för att de tror det ska vara bättre, men det gillar jag inte. Jag är tvärtom!

Då vet vi! Att du har många fans som är engagerade i ditt liv är det inget snack om. Särskilt på Instagram där de gärna försvarar dig, och du har något av en trogen back-up-line där! MEN. Vad är det konstigaste ett fan gjort mot dig, eller gett dig?

— Haha ja, dem är ju det! De har gjort mycket konstiga saker, men överlag är det väl konstigt när folk gråter. Fast det allra konstigaste jag kan tycka är när fansen kommer fram och tittar på en, knackar på axeln och bara säger "hej" mitt på stan. Då brukar jag säga "tja!" och titta på dem, men då blir de helt tysta, haha! Det brukar bli lite awkward stämning då. Det är lite konstigt kan jag tycka. Sedan har man väl fått en dildo uppslängd på scenen, vilket också är lite awkward.

Haha, ja, vad gör man då? Tänker bara "The show must go on?".

— Haha ja exakt! The show must go on!

I år fyller du 25 år, hur ser du på din framtid?

— Det blir till att jobba med den nya musiken, men jag jag har en dröm om att få en etta i Tyskland, att slå stort där! Tyskland har alltid attraherat mig som land, där finns en stor marknad och är dessutom väldigt nära Sverige. Så det känns så dumt att inte ha en etta där, haha! Det är väl en framtidsplan men man får se. Musiken får ta den dit den tar en, men jag hoppas ju att mina nya singel kommer slå stort i Sverige nu.

Men har du några drömmar om familj? Var vill du bosätta dig i framtiden?

— Haha, det är alldeles för tidigt att börja tänka på barn och familj, det är way to early! Jag trivs bra i Stockholm, även om jag är från Helsingborg i Skåne. Så jag kan inte tänka mig att flytta härifrån. Visst, man skulle kanske vilja bo något år utomlands i något varmare land, kanske halva året där.

Om du ser tillbaka på den Eric du var när du började din karriär, och den Eric du är idag. Skånskan är kvar - Men vad har ändrats?

— Ja, skånskan är kvar haha! Jag skulle nog vilja säga att jag blivit vuxen, jag var ju tonåring när jag började karriären och nu är jag ju en man. Livet har förändrats. Jag hade inte råd med saker innan, men det har man ju nu så det är ju en förändring. Man har vuxit upp och skaffat sig erfarenheter. Men som person är jag samma Eric som förr.

Men du känner inte för att sadla om till något annat yrke i framtiden?

— Nej, snarare att göra både och i så fall. Jag skulle vilja testa lite skådespeleri. En filmroll! Det hade varit kul! Så vi får se om det blir av.

Häftigt! Till sist. Vad är det absolut bästa med att vara Eric Saade, och det sämsta?

— Att jag har så mycket underbara människor som supportar mig och det jag gör, det är en väldigt stor drivkraft för mig. Det sämsta är väl att jag kanske inte riktigt kan gå var jag vill eller när. Jag kan till exempel inte gå på Gröna Lund med mina småsyskon. Det hade inte gått. Det är väl det tråkiga i så fall.

Cosmo tackar Eric för en härlig intervju, och önskar honom lycka till med framtida projekt! MEN! Ni får ju absolut inte glömma att kolla in hans nya musikvideo, eller lyssna på den nya singeln. Så spana in "Girl From Sweden" här nedan — Bra jobbat Eric!

Vad tycker du?

brangelina
Kändis
Dela
Slutet på Brangelina
Droger, alkohol, ilska, otro och prostituerade - nu har Jolie fått nog
Kändis
Dela
Se hur Game of Thrones-stjärnorna ser ut i verkligheten
Vi kunde knappt tro våra ögon när stjärnorna från Game of Thrones fotades på röda mattan.
My Sundberg från Hela Sverige Bakar
Kändis
Dela
My Sundberg – "Det kändes som att jag vunnit hela programmet bara genom att bli utvald"
ÄR magen verkligen vägen till en mans hjärta?
Kändis
Dela
Paradise Hotel-deltagarna avslöjar deras värsta sexminnen
​Spyor, sperma och sönderslagna trumhinnor...
Kändis
Dela
21 kändispar och deras extremt stora längdskillnader
Faller du för den långa eller korta killen?
De bäst betalda modellerna 2016
Kändis
Dela
Här är världens bäst betalda modeller
Vill du vara i toppen?
Kändis
Dela
Kändisarna du måste följa på Instagram
Så mycket snygga sommarbilder!​​​
Kändis
Dela
Hemligheten bakom Alicia Vikanders vackra hy
Det är SÅ mycket enklare och billigare än du tror!
Kändis
Dela
Kändisarnas bikinibilder som kommer att få dig att vilja gå till gymmet i sommar
Blake Livelys bild är bara för bra ​
Kändis
Dela
Här är kändisparens stora ålderskillnader
They found love in an ageless place...♫​