Malin Åkerman: Det är en helt annan värld där allting är uppblåst

Malin Åkerman är vår stora svenska stjärna som tagit Hollywood med storm de senaste åren. Vi har sett henne i filmer såsom "The Heartbreak Kid", "27 Dresses" och hyllade tv-serier såsom "Trophy Wife", och "Billions". Nu är Åkerman aktuell med thrillern Misconduct — en stjärnspäckad film med legendariska skådespelare. Vad sägs om Anthony Hopkins och Al Pacino? Vi på Cosmo fick en exklusiv intervju med fantastiska Malin för Cosmopolitan Sverige efter att ha sett filmen, och vi lovar att det är en roll vi aldrig sett henne i tidigare. Vi snackar framgångar, "Jantelag", och såklart Hollywood. Stjärnan berättar även vilken hennes favoritdesigner är, hur bra Fergies man Josh Duhamel är på att kyssas och hur det faktiskt är att ta sig an en nakenscen - men framförallt pratar vi om filmen…

Mest läst

Hej Malin! Vilken ära att få prata med dig, jättekul! Vi är verkligen superstolta över dig här i Sverige, och måste bara säga grattis till alla dina framgångar. 

— Åh tack så mycket, vad roligt att höra! Det är alltid så kul att få prata med Sverige!

Kul! Nu är du aktuell med thrillern "Misconduct", där du spelar karaktären Emily. En tuff, hård kvinna men samtidigt lite mystisk och creepy. Du var helt makalöst bra när man såg filmen så vår första fråga är hur var det att ta sig an den här rollen? Du har ju gjort flera komediroller tidigare och det skiljer sig ganska så mycket åt...

— Ja, precis men under de senaste åren har jag faktiskt letat efter att få göra något lite annorlunda som skiljer sig från komedier. Det hade absolut inte behövt vara såhär mörkt och galet som i den här filmen, men jag tycker att det är kul att gå in i roller som jag inte tidigare har gjort, både för mig själv men också för att det är kul att se en komiker gå in i en mörk thriller och något som man inte riktigt hade kunnat tänka sig att se personen i. Då blir det lite mer "Wow, ok?!". Det var verkligen spännande att gå in i den här mörkare rollen och gräva lite djupare, och dessutom skiljer den sig mycket från hur jag själv är som person, men det är det som jag gillar med skådespeleriet - man får möjlighet att passa på att vara lite galen, haha!

Vi får se en helt annan sida av Malin i 'Misconduct'.
Advertisement - Continue Reading Below

Förstår, måste vara så spännande! Var det någon scen som du gillade speciellt mycket att göra i den här filmen?

— Jag tycker att alla scenerna var roliga att göra, men speciellt den där jag fick spela mot Anthony Hopkins. Ja alltså, inte för att den scenen kanske var så stor men det var helt otroligt att få spela med och mot honom! Han är ju lite legendarisk. Jag gillade även scenen som jag hade med Josh Duhamel där vi var hemma hos min karaktär "Emily" där man inte riktigt vet vad hon håller på med och vad som ska hända… 

Mest läst

Ja den var spännande, och på tal om Josh och Anthony - det här är en otroligt stjärnspäckad film med fantastiska skådespelare som medverkar och även Al Pacino var med. Du och Josh har ju arbetat tidigare i "The Romantics", men hur var den här inspelning annars? Lär man sig något från varandra? Antohony och Al är ju till exempel riktiga legender inom filmbranschen...

— Ja definitivt, det gör man alltid oavsett vilken roll som man gör! Man växer både som skådespelare och som människa. Jag hade däremot önskat att jag hade fått lite fler scener med Anthony HopkinsAl Pacino hade jag dessvärre ingen scen med, men vi var ute hela gänget och käkade middag ihop och det var jättekul - han var dessutom väldigt trevlig! Men ja absolut att man lär sig någonting från inspelningarna, speciellt där legendariska skådespelare är med såsom nu med Anthony och Al.

Anthony Hopkins var en av Malins favoriter att få äran att spela mot i filmen.

Häftigt! Du Malin, i filmen kysser du ju snygga Josh Duhamel som är många flickors dröm. Hur bra var han egentligen på att kyssas?! Ni fick ju till en riktig het scen där!

— Haha ja, det gjorde jag! Man kan väl säga såhär att jag tror att Fergie, Josh fru, är en väldigt glad kvinna! Hennes man kysser väldigt bra. Han är ju så lång och stor och snygg och härlig, men han är också bara människa som alla andra. Vi har ju känt varandra länge så vi känner oss bekväma i varandras sällskap, men absolut är han bra på att kyssas! Han får 10 av 10 stjärnor, haha.

Haha åh!! Men Malin, förutom att göra "kyss-scener" så skulle man kunna säga att du även gjorde en nakenscen i den här filmen, vilket du också gjort tidigare. Hur kommer det sig att du är bekväm med det?

— Jag tycker bara att det hela "make sense" i själva storyn, och då är jag bara glad om jag kan tillföra det. Jag har inga problem med min kropp och tycker bara att det är en naturlig grej. Jag brukar säga att det nog är den svenska sidan av mig, för i Sverige skäms man inte så mycket över det där. Man ser ju bröst på tv:n och så, i alla fall gjorde man det när jag växte upp och såg på filmer som "Mitt liv som en hund". I Amerika kretsar mycket kring religion och många har skuldkänslor över sin kropp, men i min familj har vi aldrig känt eller vuxit upp på det viset! Nakenhet var bara normalt och inget man skulle skämmas för! Jag tror att jag själv mer tycker att det är något naturligt med nakenhet än något sexuellt, så om det nu är att vissa saker som att vara naken "makes more sense in a movie", då har jag inga problem med det. Kanske är det tack vare Sverige!

Alright, men känner du någon gång obehag för att ta dig an en roll eller scen då?

— Ja, jag är alltid nervös när jag ska göra en scen för det är aldrig att man kommer in och bara tänker "Hey, I got this!". Man vet aldrig hur det kommer att gå till just den dagen som man är på inspelning, och det är alltid nya människor omkring en. Allt sätts på prov varenda dag man går till jobbet, men det är det som jag gillar. Man går in med lite pirr i magen och det är det som är kul och lite spännande! Ibland tycker man att man klarat det och ibland tycker man inte det alls, men i slutändan spelar det ingen roll för hela världen kommer att kunna se en ändå, haha! 

Malin under inspelningarna med snygga Josh Duhamel.
Advertisement - Continue Reading Below

Haha, sant. Vi på Cosmopolitan älskar ju fashion, och du har flera snygga outfits på dig i den här filmen. Dessutom klär du dig alltid snyggt och strålar ofta på "Röda Mattan" - även senast på Golden Globe Awards. Vilken av dessa outfits under den här filmen skulle du säga var din favorit?

— Ja men visst var det verkligen fina kläder i den här filmen?! Vet du vad? Jag tog faktiskt hem den jackan som jag har på mig i första scenen med Anthony, den där gråa långa! Jag älskade den jackan och fick köpa den av stylisten så den har jag nu hängandes i garderoben. 

Oh, perfekt. Har du någon favoritoutfit som du helst kör på när du är ledig och inte är på inspelningar? Har du någon favoritdesigner?

— Ja alltså du, som en mamma så blir det inte så mycket uppklätt här i huset, haha. Det blir mycket jeans och t-shirts! Bor man i L.A. så är det ju ganska enkelt att bara slänga på sig det också, men det är klart att jag har lite roligare grejer i garderoben när man ska ut på en kul middag och så! Jag har ett par svarta läderbyxor som jag tycker passar till allt och det känner jag mig mest sexig i när det får vara lite rock n' roll. Nuförtiden har jag verkligen börjat gilla Isabel Marant. Hon gör intressanta, coola plagg och speciellt lite coola toppar som man bara kan slänga på sig. Jag gillar mixen av kläder när det är lite soft och hårt!  

Snyggt! Behöver man vara intresserad av mode när man är känd i Hollywood? Hur viktigt är det egentligen?

— Alltså, som tur är har vi stylister när vi gör "Röda mattan", och det är ingen idé att köpa på sig fina klänningar för man kan bara ha dem på sig en gång för sedan har hela världen sett dig i dem, så därför lånar man sådana istället. Det är ganska kul faktiskt, men nej, egentligen behöver man inte kunna sådär jättemycket om mode, men man är såklart lyckligt lottad på det sättet när stylisterna kommer in och säger att "det här är den senaste trenden" och sådär…

Men gillar du mode själv?

— Ja det är klart att jag gör, jag tycker att det är en riktig konstform! De som kan mode har talang, och jag är inte alls talangfull när det kommer till det där så jag är somsagt jätteglad och tacksam över att jag har stylister som hjälper till ibland på "Röda mattan", haha! Jag är inte så jättekunnig på det ämnet, men självklart så försöker jag att ha min egna stil. 

Nog kan du visst mode Malin, du ser ofta så smashing ut! När man hör talas om dig så tänker man jordnära, härlig och easy-going. Själv så träffade jag dig som hastigast 2012 i Stockholm på "Rock of Ages-premiären", och där var du precis som när man pratar med dig idag - lika avslappnad och trevlig. Hur har du lyckats hålla fötterna på jorden när du varit i branschen i så många år? Har det inte varit svårt?

— Nejmen gud, åh vad roligt att höra!! Grejen är att jag inte var sådär jätteung när jag flyttade till L.A. Jag var 24 år och träffade då min föredetta man som jag var tillsammans med i elva år. Jag var mer intresserad av att jobba och sedan spenderade jag mest tid med min man, vänner och familj! Har man sådana typer av människor i sitt liv, så är de ju inte med i den här branschen alls på samma sätt som en själv. Självklart måste man vara medveten om att det här är en helt annan värld där allting är uppblåst. Om man säger till sig själv "att man bara är en av många" och att "det alltid finns en annan person som snabbt kan ta din plats eller står och väntar i kön", så är det nog bara bra. Man ska inte tro att man är någon bara för att man jobbar i den här branschen! Jag själv är mest lyckligt lottad över att jag fick möjligheten till det och tar inte någonting för givet. Det är även viktigt att veta var man står. Man ska ha ett realistiskt tänk, men jag tycker såklart också det är kul att jag har en del fans!  

Och om vi snackar lite Hollywood så går det ju riktigt bra för våra svenskar där borta nu precis som för dig. Vikander, Kinnaman, Skarsgård. Vad tror du är knepet till att ni levererar så bra på film? Finns det någon skillnad på hur svenska skådisar beter sig jämfört med amerikaner i USA?

—Ja, verkligen! Jag blev så himla glad när jag såg att Alicia vann sin första Oscar. Gud så spännande det var! Jag vet inte riktigt varför vi har lyckats så bra, vi är ju i lite olika branscher... Jag började till exempel med komedi, något som inte hon gjorde, men jag tror att svenskarna kanske håller sig lite mer jordnära på grund av den där så kallade "Jantelagen" som finns i Sverige. Jag menar, i Sverige säger man inte direkt "Här är jag, jag jobbar, sliter hårt och tycker att det här är superkul", det kan jag tycka är lite trist - att man inte riktigt vågar uttrycka sig så, så när jag är i Sverige skulle jag bara vilja säga till alla "Våga lite mer, var lite galen, det spelar ingen roll!", haha.

Mest läst

Haha, det hade nog behövts fler som du här Malin! Om vi nu slutligen går tillbaka till filmen igen - en filmroll du gjorde oerhört bra och allt kändes så verkligt i hur du gestaltade din karaktär. Är "Misconduct" en av de filmer du bäst gillat att spela i?

— Ja jag tyckte den var jätterolig att göra, men det är svårt det där, att välja. Det finns många andra roller som jag också gillat att göra som till exempel serien "Billions" som nu går på tv och jag bara älskar den! Det är verkligen en roll gjord för mig, men visst gillade jag att göra Misconduct, speciellt att få spela mot Anthony Hopkins som varit en stor förebild för mig och någon som jag har inspirerats av länge. Det var superhärligt.

Och nog var det även SUPERHÄRLIGT att få ett snack med den här fantastiska skådespelerskan - wow vilken jordnära och talangfull kvinna! Vi har definitivt inte sett det sista av Malin Åkerman, det är en sak som är säkert... 

Misconduct finns nu ute på DVD från och med den 9 maj. SE DEN! 

Vad tycker du?

My Sundberg från Hela Sverige Bakar
Kändis
Dela
My Sundberg – "Det kändes som att jag vunnit hela programmet bara genom att bli utvald"
ÄR magen verkligen vägen till en mans hjärta?
Kändis
Dela
Paradise Hotel-deltagarna avslöjar deras värsta sexminnen
​Spyor, sperma och sönderslagna trumhinnor...
Kändis
Dela
21 kändispar och deras extremt stora längdskillnader
Faller du för den långa eller korta killen?
De bäst betalda modellerna 2016
Kändis
Dela
Här är världens bäst betalda modeller
Vill du vara i toppen?
Kändis
Dela
Kändisarna du måste följa på Instagram
Så mycket snygga sommarbilder!​​​
Kändis
Dela
Hemligheten bakom Alicia Vikanders vackra hy
Det är SÅ mycket enklare och billigare än du tror!
Kändis
Dela
Kändisarnas bikinibilder som kommer att få dig att vilja gå till gymmet i sommar
Blake Livelys bild är bara för bra ​
Kändis
Dela
Här är kändisparens stora ålderskillnader
They found love in an ageless place...♫​
Kändis
Dela
Alicia Vikander utmanar Jimmy Fallon i svensk dryckeslek
​"Du har en väldigt lång en, jag har en väldigt kort en"​
Kändis
Dela
Här ser du kändisarnas allra första Instagrambilder (och det är konstigare än vad man kan tro...)
Var är alla selfies?!?