Molly Sandén: Jag är så otroligt lyckligt lottad som har Danny!

22-åriga Molly Sandén är idag en av Sveriges största sångerskor. Hon har en röst som ingen annan, och ofta uppmärksammats för sina personliga låttexter. Resan till framgången har varit tuff för Molly som handskats med både mobbning och trakasserier i tidig ålder. Men vändningen kom, och idag är hon lyckligare än någonsin! Cosmo fick ett snack med Molly, som i veckan både sjöng på Prinsbröllopet och släppte sin nya EP. För oss berättar hon om sitt liv, feminism och sin musik. Och om pojkvännen Danny Saucedo förstås..!

Mest läst

Hej Molly, vad roligt med ett nytt singel-släpp och en ny utgiven EP! Hur nöjd skulle du säga att du är med ditt arbete kring detta? Hur är känslan idag?

– Det nya materialet känns precis som jag mår just nu - så himla pepp! Den senaste tiden har det ju varit lite min grej att skriva "låtar som man gråter till". Men samtidigt har det varit otroligt viktigt för mig att få göra det, eftersom musik är den bästa terapin som man kan ha när man går igenom något jobbigt i livet. Men idag kan jag faktiskt säga att jag aldrig mått bättre och det speglar sig även i min musik. Så, därför känns det superkul att få släppa lite gladare, mer upptempolåtar som folk kan få dansa till i sommar!

Advertisement - Continue Reading Below

Gud så härligt, det gillar vi! Din nya singel "Like no one's watching" är verkligen fantastisk fin, och vi på Cosmo tokälskar den. Din röst kommer verkligen till sin rätt i låten. Vad är det som du vill få fram med den?

– Tack snälla! Vad glad jag blir! "Like no one's watching" är en feel-good låt handlar om att våga släppa alla hämningar som man har, dansa och älska som att ingen tittar på eller dömer dig. För mig så är den ju lite riktad till en väldigt viktig person i mitt liv som fått mig att känna mig trygg i mig själv, så att jag tillslut kan göra allt det där som låten handlar om!

Mest läst

Vad skönt. Du har ju genom åren fått mycket uppmärksamhet just för dina personliga låtar som "Why am I crying" i Melodifestivalen 2012 och låten "Freak" som du släppte förra sommaren. Hur hanterar du sådant? Är det alltid ett mål för dig att få människor att uppmärksamma dina låtar?

– Jag har ju valt att vara väldigt personlig i mitt artisteri och med min musik, eftersom jag tycker att det ger så mycket mer för den som lyssnar när de känner till bakgrunden till låtarna. Jag själv tycker att det är lättare att relatera till dem då i alla fall, och även att få fram känslorna! Så när jag skriver om sådant som verkligen betyder något för mig, så tas det oftast också emot bäst. Sedan att jag engagerar mig i frågor som ligger mig varmt om hjärtat ser jag bara som en förmån, då jag har chansen att kunna påverka mina följare och de fans som lyssnar på mig. Jag hade inte mått bra av att bara göra musik för att "boosta mitt ego". Kan jag göra den här världen pyttelite bättre så tar jag gärna den chansen!

Molly gillar att skriva om sådant som betyder något för henne.

Något som vi alla vet vid det här laget, är att du bland annat blivit utsatt för trakasserier och mobbning under dina år i skolan, vilket vi på Cosmo tycker är fruktansvärt. Blev musiken din räddning? Var det genom den du kunde känna glädje igen?

– Ja, musiken var det som höll mig ovanför ytan under den där tuffa tiden. När jag sjöng så befriades jag ifrån att tänka jobbiga tankar och jag fick känna att jag dög till någonting i alla fall…

Och det har du verkligen bevisat att du gjort nu! På tal om skolan Molly. I "Hallå P3" fick du nyligen frågan om du var duktig med dina studier, vilket du svarade att du var. Men vilka ämnen gillade du bäst?

– Förutom musik och de lite mer "kreativa" ämnena, så gillade jag verkligen språk! Både spanska, engelska och svenska. För det var något som jag kände direkt att jag skulle kunna ha användning för oavsett vad jag skulle välja att göra efter skoltiden.

Smart. Vad skulle du säga till de ungdomar som inte direkt tar skolan på allvar idag?

– Mitt bästa råd är att om du inte riktigt vet vad du vill jobba med, skaffa då en bra grund att stå på! Om du ändå ska sitta där på lektionerna, så kasta inte bort tiden genom att bara klottra på bänken! Ett annat tips är att lägga extra mycket fokus på det som du verkligen tycker är kul, och som du känner att du brinner för, så det tråkiga inte tar över. Jag tycker liksom att livet är för kort för att man ska behöva sitta och traggla Matte D om man ändå är säker på att man inte vill jobba med något där man behöver den kunskapen!

På tal om kunskap! I år är du jurysidekick i Idol 2015 där du får använda dig av dina egna musikskills – kul! Varför tackade du ja till det, och vad kommer du att bidra med till programmet tror du?

– Jag älskar utmaningar och att få testa nya saker, men jag förstod nog inte riktigt hur jobbigt det faktiskt skulle vara att få sitta i juryn och behöva säga nej till folk... Det går liksom inte riktigt ihop med allt annat som jag står för! Så jag fick helt enkelt vara ärlig, men på ett snällt sätt ge konstruktiv kritik på vad de sökande kunde förbättra. Jag tror att jag bidrog med alla de tankar som man har utifrån en artists perspektiv, för jag vet ju hur tuff den här branschen är. Jag ifrågasatte ofta varför personerna hade bestämt sig för att söka. Det gjorde jag främst för att få reda på om de gjorde det av rätt anledning, och om de då skulle kunna klara av den hårda pressen som de kommer utsättas för.

Molly kommer vara jurysidekick med Anders Bagge i årets Idol-upplaga.
Advertisement - Continue Reading Below

Idol är en rolig grej att få vara med om, men du har fått göra väldigt mycket roligt i din karriär - som många bara skulle drömma om att få uppleva! Ändå är du bara 22 år. Vad har varit roligast hittills och vad skulle du vilja göra i framtiden? Vad drömmer du om?

– Åh. Det är så svårt att bara välja en rolig sak, men jag måste nog ändå säga att hela resan med låten "Freak". Kampanjen och debatten som togs upp känns som något av det viktigaste som jag gjort. Det är det jag är mest stolt över! Att folk tycker att man sjunger fint är ju självklart jättekul, men när folk säger att man fått dem att må bättre genom musiken blir jag ju helt varm inombords. Det är ju det finaste man kan få göra! I framtiden drömmer jag om att få turnera utanför Sverige (kanske i Europa). Sedan vore det roligt att göra något ihop med mina systrar, och sedan så småningom göra musikaler!

Mest läst

Kul! Du Molly. Vanligtvis är vi vana att se dig i rött hår, men för några veckor sedan överraskade du fansen och färgade håret lila! Gillar du experimentera med ditt utseende?

– Nja, egentligen inte! Inte när det gäller mitt hår, där är jag ganska enformig, haha. Men jag blev bara så trött på den andra färgen som jag haft i nästan fem år, så jag behövde en förändring. Det var liksom ett litet test för mig själv, "att jag vågar".

Molly i sin nya hårfärg. En hårfärg fansen uppskattade.

Det är ingen hemlighet att din pojkvän, artisten Danny Saucedo, varit ett enormt stöd för dig och även fått dig att tro på dig själv, och på just ditt utseende. Hur viktigt är det att ha Danny vid din sida?

– Han får mig att känna mig fin oavsett vad. Jag är så otroligt lyckligt lottad som har honom!

Som person verkar du alltid vara glad, omtänksam och trevlig. Ja, en riktig helhylle-tjej! Men finns det något som folk inte vet om dig? När hade du till exempel en dålig dag senast eller när kan du bli riktigt arg?

– Jag är en riktig känslomänniska, så jag har lätt till både skratt och gråt. Jag kan till exempel börja gråta om jag bara ser någon främling stå och gråta på stan! Så känslig är jag! Sedan har jag även märkt att jag är otroligt känslig för orättvisor. Om jag känner att någon försöker "lilla-gumma" mig, eller när man märker att folk särbehandlar mig och mina vänner, då kan jag bli arg. Sådant klarar jag bara inte utan säger då iskallt ifrån.

Feminism ligger dig varmt om hjärtat och du har nämnt att du gillar girlpower. Vad skulle du säga är det bästa med det? Och att vara just tjej?

– Absolut! Självklart står jag för allas lika värde! En av de coolaste sakerna är väl att jag en dag ska få föda barn. Att få ha ett annat liv inuti sin kropp, det är en sjukt cool grej det där, haha!

Haha, så sant! Till något helt annat. Du bodde i L.A. ett bra tag men valde att flytta hem till Sverige. Vilken var den största stjärnan du träffade där borta? Har du någon gång blivit starstruck?

– Ja, jag träffade en fantastisk låtskrivare och producent som heter David Foster, många vet nog inte ens vem han är.. Men för mig var han den största stjärnan jag träffade där. Men jag får väl säga Chris Brown också.

Lite starstruck blev hon i alla fall häromdagen när hon tog en bild med fotbollslegenden Zlatan!

Alright! Och om du hade fått välja. Vilken stor känd artist skulle du helst vilja göra en duett med?

– Den jag helst hade gjort en duett med är nog Celine Dion, Beyonce eller Justin Timberlake. Shit vad svårt att välja, haha!

Haha! Till sist Molly. I lördags sjöng du på Prinsbröllopet, vilket var helt magiskt! Nu ska du ut på en härlig turné, men vilka andra sommarplaner har du?

– Jag gigar eller reser mellan mina gig nästan varje dag den här sommaren, så det blir inte mycket till semester. Men det är precis så som jag vill ha det! Jag klarar mig fint på de fem semesterdagar som jag nu har över till midsommar. De ska jag spendera på mitt landställe på Öland. De dagarna är heliga för mig!

Cosmo tackar Molly för intervjun, och önskar henne lycka till med alla framtida projekt! MEN! Ni får ju absolut inte glömma att lyssna in hennes nya EP som släpptes i fredags! Eller lyssna på den nya singeln "Like No One's Watching" här nedan om ni inte redan gjort det.

Riktigt bra jobbat Molly, den rösten slår man inte i första taget, right ladies?!

Vad tycker du?

Cornelia Gyllborg Paradise Hotel
Kändis
Dela
Paradise Hotels Cornelia Gyllborg: "Det är lätt att vara efterklok"
Cosmo pratar med årets Paradise Hotel-deltagare Cornelia om programmet, dejting och fjärilar i magen.
brangelina
Kändis
Dela
Slutet på Brangelina
Droger, alkohol, ilska, otro och prostituerade - nu har Jolie fått nog
Kändis
Dela
Se hur Game of Thrones-stjärnorna ser ut i verkligheten
Vi kunde knappt tro våra ögon när stjärnorna från Game of Thrones fotades på röda mattan.
My Sundberg från Hela Sverige Bakar
Kändis
Dela
My Sundberg – "Det kändes som att jag vunnit hela programmet bara genom att bli utvald"
ÄR magen verkligen vägen till en mans hjärta?
Kändis
Dela
Paradise Hotel-deltagarna avslöjar deras värsta sexminnen
​Spyor, sperma och sönderslagna trumhinnor...
Kändis
Dela
21 kändispar och deras extremt stora längdskillnader
Faller du för den långa eller korta killen?
De bäst betalda modellerna 2016
Kändis
Dela
Här är världens bäst betalda modeller
Vill du vara i toppen?
Kändis
Dela
Kändisarna du måste följa på Instagram
Så mycket snygga sommarbilder!​​​
Kändis
Dela
Hemligheten bakom Alicia Vikanders vackra hy
Det är SÅ mycket enklare och billigare än du tror!
Kändis
Dela
Kändisarnas bikinibilder som kommer att få dig att vilja gå till gymmet i sommar
Blake Livelys bild är bara för bra ​