Hej Sara! Härligt att du ville prata lite med oss på Cosmo! Svenska folket har framförallt fått lära känna dig genom programmet "Svenska Hollywoodfruar", där din kära mamma Maria är med. Vi tittare har därmed även kunnat få se en del ljusglimtar av ditt liv, och hur du är som person. Hur är det egentligen att vara med i det där programmet?

– Vi har varit en del av "Svenska Hollywoodfruar" sedan programmet började att sändas 2009. Kan ni förstå att det redan gått så många år?! När programmet ska börja filmas, så måste jag erkänna att jag alltid blir lika nervös att vara framför kameran, och har varit det under varje säsong. Men så fort vi har filmat i några dagar så brukar jag känna mig mer bekväm igen. Jag älskar verkligen att spela in SHF, och jag hoppas att vi får vara med och filma in mer säsonger i flera år till!

Advertisement - Continue Reading Below

Kul, vi hoppas för din skull! Men Sara, har programmet gett dig några fördelar i livet? Det måste det väl trots allt ha gjort?

– Ja, tack vare att vi får vara med i den här serien så har det absolut öppnats fler dörrar med mer möjligheter att kunna göra sådant som vi aldrig skulle haft en tanke på att få göra annars. Så serien har verkligen förändrat hela min familjs liv. Till exempel så har ju bloggning blivit en stor del av mitt liv, något som jag hållit på med i fem år nu! Min mamma har designat väskor, kommit ut med två böcker och en vin-och vinglas kollektion. Nu håller jag, mamma och min syster Hanna på att lansera vårt egna klädesmärke som kommer att heta "Montazami brand". Vi lanserar det väldigt snart!!!

Most Popular

Vilka härliga nyheter för alla Montazami-älskare! Lycka till! Men hur var ditt liv innan du medverkade i serien?

– Innan allting startade så var jag precis likadan som jag är nu, förutom att jag var yngre, omognare och en fotbollsfantast! Jag spelade alltid fotboll på helgerna eller direkt efter skolan. SHF började spelas in precis när jag hade avslutat min fotbollskarriär och skulle börja på college i San Diego. Därför blev det en stor förändring för mig på många olika sätt. Allt kom på en och samma gång, haha.

Många drömmer om att få leva det liv du gör i soliga Kalifornien. Ändå överväger du nu att kanske flytta till Sverige (Kul!). Många skulle nog däremot säga att du är ganska galen som ens har de där tankarna, då folk hellre vill bo där du bor. Varför vill du hit så mycket?

– Att få leva och bo i vackra soliga Kalifornien är härligt, och det finns egentligen inte mycket att klaga på. Här finns massor av saker att göra, och det är nästan alltid strandväder… Så jag vet att jag är lyckligt lottad. Men hur som helst, när jag åker till ställen som Europa och Stockholm i Sverige, så blir jag kär direkt när jag stigit av planet. Naturen, arkitekturen, modet och nattklubbarna är så olikt det som jag är van vid hemma. Jag verkligen älskar det! Jag tycker nämligen att det är väldigt bra med lite förändring i livet, man måste göra livet intressant!

Verkligen! Du nämnde nyss Stockholm. Den staden står dig väldigt nära, och du hälsar gärna på där. Vad får man inte missa om man har vägarna förbi våran huvudstad tycker du?

– Åh, jag berättar alltid för alla att man måste besöka Stockholm på sommaren! Jag fullkomligt älskar atmosfären där med alla uteserveringar och människor som går på stan. Är det första gången som man besöker Stockholm så skulle jag rekommendera att bo någonstans i närheten av Stureplan, och sedan bara gå omkring i stan och upptäcka allting. Det gör alltid jag när jag är där. Det är inte helt omöjligt att ni stöter på mig på stan när jag shoppar eller är med mina vänner!

Sara på besök i Stockholm förra vintern. Hon riktigt strålar på Stockholms gator.

Alright! Och vilka är dina favoritplatser/ställen där? För några måste du säkert ha?

– Ja, jag brukar försöka gå till RicheBirger Jarlsgatan. Där äter jag gärna svenska köttbullar med potatismos. Det är verkligen så gott! Jag har alltid en sådan craving för det där, vilket gör det oerhört frustrerande när jag bor elva timmar ifrån restaurangen, haha! Sedan gillar jag även Berns, La Boqueria och Grand Escalier. När det gäller nattklubbar så älskar jag Café Opera, Wall/V och typ alla andra klubbar i Stockholm, haha!

Haha, låter bra! På din blogg har man nyligen kunnat läsa att du vill lära dig prata flytande svenska (även om vi tycker du är jätteduktig redan!). Att din mamma är svensk, det vet vi ju. Men varför känns det så viktigt för dig att lära dig just det svenska språket?

– När jag kommer till Sverige, så försöker jag att prata så mycket svenska som jag bara kan. När jag gör det, så blir jag ju också bättre på språket för varje dag som går. Jag brukar aldrig känna mig särskilt obekväm med det, men om jag till exempel är med ett gäng svenskar, och jag inte har pratat det språket på länge, så känner jag mig dålig och inte alls som mig själv. Alla vet ju att övning ger färdighet, och jag vill verkligen bli ännu bättre att kunna prata lika bra svenska som jag pratar engelska. Jag kommer att ta mig dit, sakta men säkert, haha!

Advertisement - Continue Reading Below

Klart att du kommer! Vad skulle du säga är det bästa med USA jämfört med Sverige, och tvärtom?

– Något som jag älskar med USA är hur mycket som det finns att göra här. Jag har stranden endast tio minuter hemifrån, och till snowboarding två timmar. Vi har grym shopping, mat och coola träningsaktiviteter som ofta blir till trender runt om i världen. Men när det gäller Sverige, så betyder det mycket för mig. Jag får aldrig nog av att berätta för alla hur mycket jag älskar människorna där!

Hur kommer det sig?

– Jo, för min mamma var en del av Let's Dance för två år sedan, och då bodde jag i Sverige med henne i elva veckor. Då fick jag möta de mest fantastiska människorna som finns, som jag fortfarande är väldigt god vän med idag. Jag känner mig så lyckligt lottad som har fått lära känna allihopa.

Most Popular

Vilka tips har du till de tjejer som funderar på att flytta dit? Vad bör de tänka på och vad bör de upptäcka för roliga saker på plats?

– Om man har tankar på att flytta till LA, så skulle jag bara säga att man ska göra det! Studera eller jobba någonstans nära Santa Monica beach eller West Hollywood. Då garanterar jag att man kommer ha jättekul! Är man flera stycken tjejkompisar så har jag ett litet tips. Då ska de hyra en bil för att lokaltrafiken här är jättedålig! Sedan är det bra om man har sparat mycket pengar så att man kan få ut så mycket som möjligt av sin vistelse här och på så vis kunna pricka av saker på sin "bucketlist".

Ok, bra tips Sara! Hur skulle du säga att en typisk dag ser ut för dig i Kalifornien?

– Varje dag skiljer sig från den andra, men en typisk dag skulle väl vara att jag vaknar, äter frukost, går till gymmet, svarar på mail och får lite jobb gjort. Sedan tar jag bilder till bloggen, möter upp vänner som jag lunchar med, shoppar med mamma, går hem, gör mat och dricker ett glas vin samtidigt som jag kollar på "The Bachelor" med härligt sällskap. Kan knappast klaga.

Du det förstår vi! Till något helt annat. Vilken är den roligaste festen som du någonsin varit på?

– Ahh bästa festen?! Det var en jättesvår fråga, haha. Jag tror nog att jag säger den gången då min tjejkompis hade hyrt en stor gammal skola i Palm Springs. Jag var där tillsammans med mina bästa vänner, och där fanns poolsaker, margaritas, spel och grym musik! Behöver jag ens säga mer än så? Haha!

Vad för typ av människor hänger du helst med?

– Jag gillar helst att ha ett gäng bra vänner, istället för att ha många vänner. Ju äldre jag blivit, så har jag insett vad som verkligen betyder något när det kommer till just vänskap. Alla de svenska och amerikanska vänner som jag har, är väldigt lika varandra till sättet. En bra vän är någon som tänker på andra, är snäll och respekterar alla, och samtidigt har ett hjärta av guld. Men de ska ha en rolig, vild sida också, haha!

Haha, då vet vi! Vi har på senare tid kunnat se dig som modell för vissa märken – både svenska och utländska. Är det en dröm att kunna få vara modell, eller hur känner du inför det?

– Ja precis, det är på senare tid som jag börjat att göra mina första modelljobb för olika klädmärken. Och en sak är klar! Det är det bästa som jag någonsin gjort! Du får både håret och make-upen fixad och du får hänga med grymt coola människor! Så ja, jag älskar verkligen detta. Jag försäkrar mig alltid om att arbeta med märken som jag själv gillar och gärna representerar. Jag signade faktiskt nyligen ett kontrakt för en modellagentur senast jag besökte Stockholm, så jag tror att det kommer att bli flera nya modelljobb för mig framöver. Bara vänta och se!

Ja, nog passar fröken Montazami som modell. Kolla bara in Sara här. WOW!

Men gud så roligt, grattis! På en skala 1-10, hur nöjd skulle du säga att du är med ditt utseende? Och vilken är den absolut bästa komplimangen du fått genom åren?

– Jag är en väldigt hälsosam och glad person, och jag har aldrig känt att jag inte gillar mig själv. Självklart så finns det väl saker som man stör sig på, men ingen är ju perfekt eller hur? Jag tror på att man ska vara sig själv, och låta den inre skönheten stråla. Så jag får säga 10, för det är mitt turnummer dessutom! De bästa komplimangerna som jag brukar få är för min härliga energi, leende och ögon.

Om vi pratar stil. Vi på Cosmo har länge diggat dig och hur du klär dig. Och din personlighet gillar vi då precis lika mycket! Var handlar du helst i för butiker? Är du ett märkes-freak?

– Åh tack snälla! Jag gillar att shoppa i små butiker där man kan hitta kläder som inte finns på andra ställen. Min stil ändras beroende på hur mitt humör är för dagen, så nej, jag är absolut inte något märkes-freak. Om ni bara skulle öppna min "walk in closet" så skulle ni förstå vad jag menar, haha! Jag har många olika stilar.

Härligt! Vilka förebilder skulle du säga att du har i livet?

– Inte för att låta som värsta fjäskaren nu, men min mamma är verkligen min största förebild i livet. Hon är den första personen som jag pratar med om allt. Hon är rolig, seriös när hon behöver, har grym arbetsmoral och älskar sin familj mer än någonting annat i världen. Jag hoppas att jag blir lika cool som henne när jag blir äldre. Vi står varandra väldigt nära och jag är oerhört tacksam för den relation som vi har och värdesätter den högt.

Vad fint. Maria verkar fantastisk. Till sist Sara! Vilka sommarplaner har du nu?

– Jag åker till Las Vegas den här helgen, sedan har vi ju "Independence Day" snart som är en galen grej här. Jag ska även åka till Bali för en fotografering i slutet på juli, Sverige i augusti och kanske till Australien efter det! Jag älskar att resa om ni kanske inte har förstått det? Haha. Och gud, förresten! Jag har blivit helt insnöad på musikfestivaler så jag tror att jag kanske ska åka till San Francisco till Outsidelands för första gången! Det kan bli kul!

Cosmo tackar Sara för intervjun, och vi hoppas ju självklart få stöta på henne i sommar! För vem vet, kanske flyttar hon hit snart? Sedan får ni ju inte missa att spana in klädkollektionen "Montazami Brand" som snart lanseras! SÅ KUL! Tack för allt Sara, you rock girl!

Vad tycker du?