Hej Måns! Först så måste vi ju precis som alla andra gratulera dig till vinsten i Eurovision! Det gjorde du grymt bra! Välförtjänt! Man grät ju nästan för din skull!

– Haha, men tack snälla! Det kändes verkligen som att folk ville att det skulle gå bra för mig den här gången, vilket var så kul. Folk känner nog att de känner mig på grund av att de följt mig i tio år nu. Det var sjukt roligt! Och vilken jävla resa det har varit ända sedan dess.

Advertisement - Continue Reading Below

Ja, vi var inne och spanade in din Instagram innan, och du verkar flyga runt en hel del nu och promota din musik. Hur är det?

– Det är faktiskt helt sjukt. Det har varit fem länder i veckan nu ungefär!

Det är ju galet! Men du måste ju bli trött på det också?

– Nja, jag går nog fortfarande på någon slags adrenalinkick från när jag vann Eurovision. Det som är skönt är att jag ännu inte riktigt hunnit stanna upp och tänka efter vad som pågår, utan det bara rullar på. Så länge det gör det, så är det helt okej för mig. Dessutom är allt det här riktigt kul, så det är ju värt det i och med att det mynnat ut i en Europaturné nu till hösten också, vilket varit en av mina största drömmar att få göra, så det är ju svinbra.

Most Popular

Wow! Grattis till det också. Hade det länge stått på din "bucketlist" att en dag få ta hem den där ärofyllda vinsten i just Eurovision?

– Ja absolut, eller alltså en grej på min bucketlist var ju egentligen att bara ta sig till Eurovision, sedan att vinna den tävlingen hade jag aldrig kunnat drömma om ens.

Måns kammade hem årets Eurovision Song Contest. Något som han absolut förtjänade.

Alright, men det gjorde du ju! Så kul! Vi på Cosmo tippade dig på tredje plats, vad hade du själv tippat dig på för placering?

– Ja, jag hade också tippat att jag skulle komma på en tredje plats. Jag trodde att Ryssland eller Italien skulle ta hem det. Framförallt så hade ju båda de länderna bättre startnummer än vad jag hade för Sverige...

Förstår. Men vad har Eurovision egentligen betytt för dig genom åren?

– Nej alltså, det har egentligen inte betytt så mycket för mig tror jag, haha. Jag har följt det såklart, men den stora drömmen har ju varit att få vinna Melodifestivalen. Det har framförallt varit det största målet för mig. När jag ställde upp i den tävlingen så var Eurovision bara en bonus, men den tävlingen har ju i sin tur öppnat så många dörrar för mig nu, det är ju helt galet. Sedan är jag ju också medveten om att Eurovision är en slags "bubbla" som är svår att ta sig ur. Just därför blir ju den här Europaturnén som jag nu ska göra så bra! För mig är det jättestort, och det har inte heller något att göra med att jag gick och vann Eurovision, utan på grund av mitt album "Perfectly Damaged". Albumet har tagits emot svinbra i Europa, så det är kul.

Härligt! Nu när du reser runt i Europa med din stora turné så är ju det faktiskt en dröm för många, men verklighet för dig. Hinner du vara lite turist på ställena också eller?

– Nej, allt går ju i ett. Tanken var väl egentligen att det skulle finnas lite tid över till sådant på de flesta ställena, men i och med att jag kombinerar den här turnén med promotionturnén, så blir det bara att jag åker in i ett land, gör konserten, och sedan ut igen. Men när jag ska göra Europaturnén i höst så tror jag att det kommer finnas lite mer tid för sådant, fast det kommer ju fortfarande vara så att det blir en ny stad varje dag.

Efter vinsten har Måns ett fullspäckat schema. Det finns inte mycket tid för nöjen.

Okej, men vad hade du sett till att inte missa i de olika länderna om du hade haft mer tid?

– Är man i Milano som jag till exempel gigat i innan, så vill man ju gärna hinna med att shoppa lite såklart. Det är fruktansvärt bra shopping där! Det mesta är väl i och för sig sådär italienskt sliskigt, men det finns också jäkligt bra butiker. Och i Paris så skulle man väl bara vilja sitta på Montmartre och dricka vin en hel dag.

Ja, det hade väl inte varit helt fel. Du Måns! Den här veckan kommer du att hålla i ett event i Båstad "Summer on Festival", som verkar kunna bli sommarens höjdpunkt för många ungdomar. Vad kommer du bidra med där? Varför ska man ta sig dit?

– Ja! Jag har varit en "Båstad-vän" i hela mitt liv, varit där varje sommar och upplevt tennisen. Jag och "Pepes-killarna" tänkte först att vi ville skapa något litet, men sedan så blev det en tre-dagars-festival istället! Jag är så nöjd med våran line-up på artister också, den är svinbra! Jag ska också giga där. Det finns ju dessutom hur mycket öltält som helst, god mat och lounger att hänga i.

Advertisement - Continue Reading Below

Låter grymt, bra initiativ! Till något helt annat. Något som vi tittare inte får höra så mycket om, är all den träning som du faktiskt lägger ner på koreografi och sång. Hur många timmar skulle du säga att du lägger ner på det? Om du bara fått välja en grej av det – vad väljer du då?

– Dans lägger jag faktiskt inte ner någonting alls på. Det är klart att vi repade det dansnumret jag hade i Mello och Eurovision. Jag har ju på senare tid gått ifrån det där med dans en del... Jag menar, i början av min karriär så skulle jag ju dansa i varenda jävla låt! Men nuförtiden så känner jag hellre för att fokusera på att sjunga. Jag tror att det finns andra sätt att förmedla energi på scenen med, såsom att bara använda sitt kroppsspråk och sina andra uttryck. Då får i alla fall jag fram samma energi som om jag skulle dansa. Så därför har det blivit mindre dans. Det är svinkul nu på turnén att ha en integration med bandet och att vi tillsammans förmedlar energin, istället för att man är fast i en koreografi. Så jag väljer ju garanterat sång istället för dans om jag bara skulle välja ett av dem!

Om Måns får välja mellan dans och sång är det garanterat sången som han väljer.

Så du gillar inte att ha en koreografi?

– Nej, inte riktigt…

Men på tal om dans så har du gjort en hel del musikaler genom åren. Det var väl trots allt lite så du började din karriär?

– Ja, jag gjorde ju först en del skolmusikaler, sedan efter Idol och Let's Dance så gjorde jag ju Grease på Slagthuset i Malmö, sedan blev det ju Footloose, Romeo & Julia och Spök.

Ja, i "Spök" jobbade du väl tillsammans med Lena Philipsson och Björn Skifs? Är musikaler helt utelämnat i ditt liv nu?

– Ja, och de var helt fantastiska att jobba med! Nej, jag kan säkert komma tillbaka till musikaler, men just nu känns det så skönt att få satsa på artisteriet igen och få ge det en ärlig chans.

Most Popular

Alright, och det är det väl ganska många som tycker att du gör rätt i?

– Jo, men när jag till exempel slutade på "Allsång på Skansen" efter tre år som programledare så var det väldigt många som sa att "det aldrig kommer gå att gå tillbaka som artist". Så det känns väldigt skönt att knäppa dem som sa så på näsan nu.

Ja, det är alltid kul att knäppa folk lite på näsan. Att du kan klä dig och se bra ut på scen är det inget snack om. Men när det gäller styling, har du själv idéer då om hur du vill ha det? Har du många stylister?

– Jag har ju gått ifrån det där att vara lite propert klädd. Nu kör jag gärna på t-shirts och jackor. Men fram till för kanske tre månader sedan, så har jag alltid klätt mig själv, men nu är det typ fem tv-program i veckan och jag hinner inte shoppa själv. Så nu har jag en stylist som heter Niklas Berglind som sköter det. Han är en riktig klippa! Allt går så fort och han har full koll på vad han gör.

Måns har alltid stylat sig själv, men numera har han hjälp av en stylist.

Men har du någon gång blivit påtvingad kläder som du inte velat ha och verkligen tänkt "det där skulle jag inte satt på mig"?

– Ja, det har absolut hänt och det skulle jag nog inte göra idag! Eller jo, förresten, det hände för två veckor sedan, haha! Jag gjorde en plåtning för en spansk gaytidning och de hade med sig kläder till mig som de ville jag skulle plåtas i.

Och hur var dem kläderna..?

– Det var inte vackra grejer alltså… Skitfult var det! Det var riktigt sliskmode.

Haha! Är du mån om dina kläder och utseende annars Måns? Eller du har bara fått utseendet med dig?

– Jag är inte så fåfäng faktiskt, jag hinner inte ens vara det! Jag är så sjukt morgontrött och går alltid upp bara tjugo minuter innan jag ska befinna mig på möten. Det är precis så att jag hinner duscha, borsta tänderna och sedan är det bara "bye bye!". Det är klart det är kul med kläder, jag har ju en väldigt stor garderob och är väl ganska bra på att välja vad jag ska ha på mig.

Det tvivlar vi inte en sekund på. Det var ju mycket snack om ditt klädval under Eurovision, men vi på Cosmo hoppades att du skulle behålla det du hade i Mello, vilket du gjorde. Hur kände du gällande det?

– Nej jag kände inte heller att jag borde byta plaggen. Numret behövde inte mer än det jag hade på mig, det hade bara känts mer påklätt då.

Zelmerlöw valde att behålla kläderna han hade i Mello i Eurovison. Det blev ett vinnande koncept.

Sant. Något som du fått höra genom åren är vilken svärmorsdröm du är för många. Det måste såklart vara kul att höra, men känner du inte någon form av prestationsångest när du väl har flickvän? Att du måste leva upp till det där?

– Absolut inte! Jag tror, och hoppas att jag är ganska så trevlig som jag är, haha, och känner inte att jag måste göra mig till så mycket.

Haha okej, skönt! Om vi går in på ämnet tjejer… Vad för tjejsmak har du?

– Jag har väl egentligen inte någon tydlig tjejsmak. Jag är svag för leenden, skratt och humor. Sedan har jag väl fått för mig att jag oftast går igång på tjejer som är kortare än vad jag är.

Advertisement - Continue Reading Below

Dina ex-flickvänner har väl varit brunhåriga, är det något du vill att tjejer ska vara?

– Nej, det behöver dem inte vara. När jag och Marie (Serneholt) träffades så var ju hon blond. Så det är lite blandat vad jag gillar.

Vill du gifta dig i framtiden?

– Ja, jag vill gifta mig och skaffa barn. Alltså, själva giftermålet vet jag inte riktigt, det skulle väl mest i så fall vara för att få ställa till med en riktigt bra fest!

Haha, det var lite oväntat men riktigt kul. Det där är det nog ingen som har sagt!

– Nej, haha! Men jag vill ha barn i alla fall, haha.

Måns har en lite annorlunda tanke gällande att gifta sig. Men barn, det vill han ha!
Most Popular

Det har skrivits mycket om dig i media. Du har ju gjort massvis med intervjuer genom åren, och särskilt nu efter vinsten i Eurovision. Hur känner du inför det faktum att du är granskad av så många, och därmed tusentals människor som vet saker om dig och ditt privatliv?

– Jag tror bara att jag har vant mig vid att det är så. Man slutar att tänka på det tillslut. Framförallt nu när det är så bisarrt mycket jobb för min del. När det skrivs så mycket om en så vet man att det mesta ändå försvinner i mängden av skriverier senare. Folk kan höja lite på ögonbrynen, men sedan går de vidare.

Har du någon gång känt att folk vill utnyttja dig för ditt kändisskap? Hur hanterar du det?

– Nja, jag är nog ganska bra på att sortera mina vänner och vilka som "bara är där för sådant". Jag är nog på riktigt en ganska tråkig kändis att "hänga med". Jag går knappt på några kändisfester längre utan gjorde det mest i början. Jag känner väl lite att jag lika väl kan betala 150 spänn för en biobiljett än det.

Du sa du gick på sådana fester i början av din karriär. Hur länge är det nu som du bott i Stockholm egentligen? Saknar du din hemstad Lund?

– Jag har bott här i tio år nu, det är helt sjukt. Klart att jag kan sakna Lund, men jag känner väl mer och mer att Stockholm har blivit ett hem för mig nu efter dessa år. Men det tog ju ett jäkla tag innan jag kände så också! Jag kan väl fortfarande tänka mig att flytta hem till Skåne igen. Men just nu är allt jobb här i Stockholm så det blir lite svårt...

OK! Vad är det dyraste du äger? Hur ofta unnar du dig lyxprylar?

– Min lägenhet är ju det absolut dyraste jag äger. Jag är väl ganska så bra på att unna mig saker… Impulsköp är ju något av mina favoritgrenar, haha. När jag tycker att jag gjort något bra, eller att jag förtjänar något, så kan jag absolut gå och köpa en tv eller så.

Det gör du rätt i. Till sist Måns! Vilken låt sjunger du helst? Vilka artister lyssnar och inspirerar dig?

– Oj det finns ju en del! Men "I'm yours" med Jason Mraz är väl en av de roligaste låtarna att göra live om jag ska köra en cover. Men jag inspireras av Chris Martin, John Mayer och Bruno Mars. Och Michael.

Haha åh Michael Jackson, är det därifrån du fått movsen eller..?

– Haha nej tyvärr, jag önskar att jag hade fått mer av dem!

Vi på Cosmopolitan önskar Måns all lycka till med både livet, musiken och resten av karriären. Vi har garanterat inte sett det sista av Zelmerlöw, that's for sure. Har ni inte sett Måns framföra sina nya låt "Kingdom in the Sky" (som för övrigt är helt magisk), från sitt nya album - så bara måste ni göra det nu. Vilket talang han är, Måns. Lyssna och njut – för det här ladies, det här är riktigt, riktigt BRA. Vilken röst killen har!

Vad tycker du?