Carolina Gynning: Jag gör vad fan jag vill

Finns det någon som har så många bollar i luften som modellen och konstnären Carolina Gynning? Det är tveksamt. Den kvinnan har under åren bevisat att hon hanterar det mesta. Cosmo fick ett snack med Carolina som berättade om livets motgångar, konsten, sitt kändisskap och att man ska få göra som man vill här i livet. Vi pratade också om hur det är att vara framgångsrik i dagens Sverige, skönhet och att slå igenom i Hollywood. Man har aldrig en tråkig stund med Carolina, den saken är klar..!

Mest läst

Hej Carolina, grattis till alla framgångar! Man vet inte riktigt i vilken ände man ska börja när man ska göra en intervju med dig, för du har ju alltid massa bollar i luften, och du har alltid varit tidningarnas favorit att skriva om. Men vi på Cosmo tycker du är en riktig powerkvinna! Var hämtar du all din energi ifrån?

– Tack så mycket! Jag tror bara att man är född med energi, vilket jag har. Just därför tror jag nog att jag kan prestera mycket mer än vad många andra kanske kan. Jag kan till exempel känna när jag gjort jättemycket saker, att "åh herregud, jag har ju knappt gjort någonting!". Jag tror att jag har en annan bild av vad andra har om vad som är mycket eller lite, och jag kan pressa mig själv väldigt hårt!

Advertisement - Continue Reading Below

Men du trivs med det?

– Ja gud ja, absolut! När det gäller mitt arbetsliv så känner jag verkligen att jag lever min dröm nu. Jag gillar att sätta upp mål och sedan fullfölja dem. Jag blir ju uttråkad om jag inte gör någonting. 

Du har ju precis som alla andra, haft en del motgångar i livet. Vilka skulle du säga ha varit dina tuffaste motgångar som du stött på hittills? 

– Ja, jag har haft många. Jag skulle väl kunna ta exemplet med just fördomar som folk haft om mig under flera års tid. Det har ju varit tufft att ändra mitt varumärke från dåligt till någonting bra istället. Det tog ju tid. Det kan fortfarande vara kämpigt när man får höra att folk snackar skit, men jag försöker alltid att jobba emot det där. Jag har kommit så långt nu så jag känner mig mycket mer starkare idag än vad jag tidigare gjort. Nu kan jag skita i det på ett annat sätt! Men visst, det har ju varit något som varit jobbigt genom åren.

Carolina har handskats med fördomar under flera års tid. Men nu känner hon sig starkare än någonsin.
Mest läst

Något annat?

– Ja, jag kan tycka att den här branschen som vi är i, är fylld med folk som vill lura en. Det finns många människor som inte alltid vill ens bästa. Jag kan tycka att många bloggföretag är falska, för de kan till exempel lova en pengar som man inte sedan får. Man lär sig verkligen att det är ett väldigt hårt klimat i just den här branschen! Sedan ska vi inte tala om alla de elaka kommentarerna som jag kan få på mina olika sociala medier. Man betalar ett riktigt högt pris för att vara där man är idag, om du förstår vad jag menar? Man får inte vara för framgångsrik för då sticker det i andras ögon.

Jag förstår helt och hållet! Men du brukar vara bra på att tackla det där väl?

– Ja, jag tycker om att irritera människor tack vare det också! Jag kan till exempel lägga upp en pälsbild där jag bär en pälsjacka en gång för mycket, eller en bild på att jag bara äter en ärta till lunch, haha. Ibland är man lite på krigsstigen själv!

Haha! Ångrar du något i dina dagar?

– Nej, det gör jag inte. Jag menar, nu har jag bildat familj, har barn och hela den där biten. Det finns säkert många som haft det livet som jag har haft bakom sig, det är bara det att jag varit den som gått ut och berättat om det i media. Då blev det genast "oh my god, en bad girl!" - med allt vad det innebär! Men nu känner jag att jag lika gärna kunde bjuda på det. Jag har ju blivit en stor förebild för många unga tjejer som idag känner att de inte behöver vara perfekta och ha ett fläckfritt förflutet för att kunna bli någonting bra när de blir större! Och jag känner att vi kvinnor ska få vara sexuella med vem vi vill, och inte behöva skämmas för det, eller behöva bli kallade för olika saker. Just det skrev jag i min bok "EGO GIRL", och de ämnena är fortfarande på tapeten hela tio år senare! Det är ju förjävligt.

Något som Gynning inte tyckte var speciellt förjävligt var när hon åkte på en fortkörning häromveckan. Carolina försöker se humorn i det mesta!

Men den här fortkörningen som du åkte på för några veckor sedan där du fick böta några tusen kronor kanske du ändå ångrar eller? Haha!

– Nej, jag ångrar inte den heller. Och jag tyckte bilden var så jäkla rolig, haha! Jag var bara tvungen att lägga upp den där bilden för den var så kul, men jag visste ju också att vissa människor skulle tycka "herregud, man kan ju inte göra reklam för att man åkt för fort!". Nej, men det var ju inte riktigt så jag tänkte heller, utan mer att man måste kunna se saker med humor! Som i det där fallet. Jag försöker alltid se humorn i saker och ting!

Haha ja, du var ju trots allt snygg på bilden Carolina!

– Ja, jag vet! Det var ju det som var så komiskt, haha. Det var som att jag hade blivit tagen av en paparazzi lixom. Just på den punkten kan jag känna att Sverige är så himla trångsynt… Att man blir upprörd över saker som inte är något att bli särskilt upprörd över! Jag menar, vem fan har inte blivit tagen för fortkörning? Det har väl många blivit. Det är ju ingenting att vara stolt över, men man kan också gör det till en rolig grej, vilket jag gjorde.

Advertisement - Continue Reading Below

Ja, verkligen! Nu gick du själv lite in på nästa ämne vi tänkte prata med dig om, just när det gäller Sverige och vad du tycker om människorna här? Och vad är bra med vårat land? Du har ju rest mycket i dina dagar…

– Det är ett jättebra land på många olika sätt, och vi har så fin natur! Men det som jag inte gillar är dessa "svennebanan-tankarna". Allt ska vara så lagom! Jag tycker att man ska få göra som man vill. Vill jag unna mig någonting så gör jag det. Ja, jag gör vad fan jag vill! Jag tycker det är otroligt viktigt att man ska kunna få vara så. Dessutom tycker jag att vi kvinnor ska få kunna lyckas exakt lika bra som alla män. I mitt företag så anställer jag bara kvinnor för jag vill att det ska vara girlpower! Jag tycker det är viktigt att vi kvinnor, precis som männen, håller varandra om ryggen. Någon rättvisa måste det ju ändå få vara här!

Gynning tycker man ska få göra som man vill. Och hon anställer endast kvinnor på sitt företag.

I påskas så hade du din årliga konstutställning i Ystad i Skåne, vilket blev en succé även i år! Vad är det som du vill att folk ska känna när de besökt dina utställningar?

– Det som jag tycker är så roligt är att alla känner ju så olika inför konst. Jag kan till exempel ha gjort en tavla när jag mått skit och så kommer det fram någon och bara "Jag blir så glad av den här tavlan!", haha. Då tänker man bara "haha ja med gud så bra då!". Man kan aldrig riktigt bestämma vad folk ska känna av ens konst, men jag vill ju självklart beröra med den. Jag tycker det är så kul att min konst faktiskt blivit konst för alla! Man behöver inte vara någon snobbig kulturnisse och låtsas att man kan allting för att gilla min konst. Här är det så blandat! Det är kultur och konst som många människor kan ta till sig, och det blir jag så glad över.

Sedan hoppas du väl även på att få tavlorna sålda?

– Ja men det får jag ju alltid, säljer ju nästan allt på mina utställningar!

Vad roligt! Det går även bra för Gynning-design, inredningsprylar som du designar. Vad är du mest nöjd med av de du åstadkommit? Vilka är dina bästsäljande prylar?

– Ja, det gör ju det! Jag älskar mina brickbord med "Slice of life-motivet". Jag har mitt som nattduksbord, men man kan ju ha det precis som man vill! Mycket av det jag designar, har jag själv som inredning hemma. Det är ju inte så vanligt att folk arbetar med så mycket färg, men det gör ju jag. Just Slice of life-motivet är bästsäljande av mina produkter, och står till stor del av försäljningen.

Mest läst

Och dina fina glas då? Det gick väl ganska bra för dem ett tag?

– Ja gud ja, glasen går nästan ännu bättre nu med! Det blir bättre för varje år.

Härligt, grattis! Du Carolina. Sverige har ju praktiskt taget drabbats av "Gynning-feber" de senaste åren, och det känns som om du är en av de i Sverige som både unga och äldre kvinnor ser upp till. Kan du förstå hur pass känt ditt namn, och varumärke faktiskt är idag? Hur känner du inför det?

– Nej, det kan jag verkligen inte förstå! Det är ofta som jag känner "oj men herregud, bryr sig folk verkligen om lilla mig", när jag hamnar i vissa situationer där det verkligen visar hur stort mitt varumärke faktiskt är idag. Det är så konstigt, och jag tror att man nog aldrig riktigt kan förstå det heller. Jag går ju lixom inte runt om dagarna och bara tänker "Jag är Carolina Gynning!". Haha, det vore ju fruktansvärt! Jag kan nästan vara lite väl ödmjuk ibland, och vet du vad? Jag kan lika gärna umgås med en uteliggare som med en prins, jag gillar alla.

Carolina har svårt att greppa hur känd hon faktiskt är idag. Och hon kan gärna tänka sig umgås med vem som helst.

När började du förstå att folk började gilla dig på riktigt? Det var ju tufft för dig där ett tag efter "Big Brother" väl? 

– Det har ju ändrats succesivt, men det kanske var efter sju år. Så nu är det väl fyra år sedan som jag verkligen kände att det började vända! Det har ju varit många år som man kämpat för att få folk att gilla en.

Ja, men nu har du ju verkligen lyckats! Vi pratade med bloggerskan och modetjejen Fanny Lyckman tidigare. Hon sa att det inte är konstigt att man påverkas av all social media idag, och att vara mån om sitt utseende. Hur höga krav har du på dig själv gällande ditt utseende? Påverkas du av sociala medier?

– Ja, det tror jag absolut att jag gör, det gör väl alla! Sedan har jag väl fortfarande lite sådana där spöken kvar i mitt huvud sedan min tid som modell... För den skönhetsindustrin är otroligt krävande! Man måste ju väga ett visst antal kilon och sådant. Så jag kommer nog alltid ha lite av de där tankarna kvar. När det gäller sociala medier så vill ju folk bara visa upp det som är bra med sitt liv. Och jag som själv håller på med sociala medier kan känna att man inte orkar dela med sig av de jobbiga sakerna i livet! Man kan göra det ibland, men jag försöker ofta hålla någon slags spärr till mina läsare för annars är det så lätt att folk börjar spekulera i saker och ting. Sedan kan jag ju säga såhär, att skulle jag ha varit på sociala medier, och det hade funnits när jag var med i "Big Brother", då hade ju inte det varit speciellt kul.

Nej, det förstår vi. Till någonting helt annat! Nyligen designade du en box för Glossybox som svenskarna nu kan köpa med "Ibiza-tema". Ibiza står dig väldigt nära. Tror du dina barn Alicia och Adele kommer att ta efter dig och hänga där när de blir äldre? Vilka råd hade du gett dem då?

– Ja, det hoppas jag verkligen! Min dröm har ju alltid varit att få skaffa ett hus på Ibiza, och det kommer jag att göra lite senare när jag känner att jag kan spendera tid i det huset. Då kommer ju det senare bli mina barns hus som dem kommer att få ta över en dag. Det enda jag skulle vilja säga till dem då är de måste vara försiktiga med vilka de hänger med och så, annars är det helt fantastiskt där!

Alright! Du är ju grym på att klä dig både sexigt, snyggt, feminint och classy. Och du fullständigt dominerar alla "Röda Mattan-event". Vad är det säkraste kortet att köra på om du ska på en sådan tillställning? Har du några tips till vad tjejerna borde klä sig i?

– Vad kul att du tycker det, tack! Jag tycker att man ska ta ut svängarna om man ska gå på sådana typer av event. Jag kör gärna på någon kvinnlig långklänning från Valentino eller någon kostym från Yves Saint Laurent. Det handlar också om vad för känsla jag har just den dagen som tillställningen är. Mitt tips till tjejer är att om de nu ska gå på någon stor fest, ta då chansen och klä upp er! Ta något stilfullt och klä er i något som ni inte brukar ha på er. Jag menar, ska man gå på ELLE-galan en gång i livet, då ska man väl ändå fan vara snyggast där eller hur?

Advertisement - Continue Reading Below

Ja haha, helt klart! Hur tycker du att vi tjejer borde tänka gällande självförtroende? Vad brukar du själv tänka?

– Man måste ju själv hitta sin identitet, och något som man själv tycker är kul. När man väl hittat det, så kommer ens självförtroende också att växa med just det. Jag tror det mycket handlar om att gå på sin egna intuition och våga följa sitt hjärta!

Sant. Vilka är dina beautyfavoriter Carolina?

– Till håret använder jag en produkt som heter "The One", som man har i blött hår. Man får superlent och fint hår av det. Sedan älskar jag "MoroccanOil", och gillar Rodials produkter till ansiktet. Min hud är faktiskt väldigt fin för att vara 36 år, haha!

Mest läst

Haha, ja det håller vi med om. Vad för klädstil skulle du säga att du har, och vilka butiker handlar du helst i?

– Oj, jag har ju nästan två helt olika stilar. På vintern går jag ofta i kostymer eller mer enkla, strikta kläder och kör på den looken. På sommaren gillar jag mer bohochick-stilen, älskar den och skulle gärna vilja klä mig så mer, men det är svårt att vara "hippieindian" mitt i vintern om du förstår vad jag menar? Haha. Jag handlar helst på Mathilde i Stockholm, de har fina saker! Sedan gillar jag NK på NK Internationella designers eller Diane Von Furstenberg. Jag handlar också otroligt mycket när jag är utomlands, sedan mixar jag gärna ihop plaggen. Det brukar bli bra!

Att klä sig bohemiskt chic gillar Carolina. Hon trivs i den stilen på sommaren och handlar gärna på 'Mathilde' i Stockholm.

Vad var det senaste du unnade dig? Något lyxigt!

– Det senaste jag unnade mig var en behandling på Grand Hotell i Stockholm. Det behöver jag verkligen prioritera ibland, det är så skönt! Och när jag var i Italien senast så unnade jag mig en barnfrikväll och gick ut och åt med min mamma på världens lyxigaste restaurang, drack riktigt gott vin och åt det dyraste som de hade på menyn, haha! Ibland är det så härligt!  

Åh, det gör du rätt i. Du har sagt att du inte gillar människor med dålig och negativ energi. Människor med en baktanke. Kan du berätta något som någon gjort mot dig genom åren?

– När jag var yngre fick jag höra uttrycket "There is nothing but a free lunch", och jag förstod inte riktigt innebörden med det då, men det gör jag ju verkligen nu. Det uttrycket tycker jag är så himla bra, för det finns absolut ingen gratis lunch här i världen, utan personen vill alltid ha någonting tillbaka! Jag tycker det är jobbigt att inse att det faktiskt är så här i livet, sedan finns det ju undantag också. Ja eller kanske, en på hundra, haha! Världen är tyvärr lite falsk, så man måste hitta sina riktiga vänner, sedan får man bara spela det där spelet ihop med resten…

Ja, det är sant. På din blogg svarade du nyligen på frågan om du ville gifta dig  ett ämne som många tidningar skrivit om på sistone. Men du svarade då "Jag har gett upp hoppet med att Alexander ska fria, så jag struntar i det med giftermål". Så rolig är du! Men, känner du ändå någon form av besvikelse trots allt?

– Haha nej det gör jag faktiskt inte, man kan klara sig fint utan att behöva gå och gifta sig. Jag tycker bara det är så himla konstigt att så många killar inte förstår att de ska göra det bara, haha! Jag har många kvinnor som kommer till mig och säger "jag friade till min kille". Då kan jag bara känna "Vad fan gjorde du det för?!", haha. Jag kan nästan bli lite provocerad över att vi kvinnor ska behöva föda barn och allting, och så kan mannen inte ens gå ner på knä och fria! Haha, herre min jesus lixom! Det är väl ändå det minsta som man kan begära från dem eller hur?

Carolina tycker att det är killarna som ska fria till sina tjejer och absolut inte tvärtom!

Haha, absolut! Hur har dina tankar kring giftermål varit när du växt upp och så?

– Ska jag vara helt ärlig så har jag inte funderat så mycket på det. Jag gjorde ju ett program som hette "I huvudet på Gynning" där jag hade en punkt som hette "Giftermål, vad fan är grejen?". Jag har inte haft några stora tankar på att jag måste vara en prinsessa och gå och gifta mig och tyckt att det är det stora i livet. Så har jag faktiskt aldrig känt. Men skulle det bli av hade det ju varit jätteroligt såklart!

Ja, Måns Zelmerlöw ville mest gifta sig för att anordna en riktigt grym fest! Vi tyckte det var riktigt kul och ett annorlunda svar. Vad säger du om hans teori?

– Jo men det ligger ju lite i det, just det här med att få samla alla sina nära och ha en skitstor fest, det är ju jättekul! Men det kan man ju ha ändå! Så det säger jag till Måns nu, haha. Man kan ha det ändå!

Haha! Du är ju sambo med din Alexander. Vi tjejer brukar ju ofta skämta lite om frikort. Har du något frikort?

– Nej det har jag faktiskt inte, och jag tror inte att Alexander skulle tyckt att det hade varit så roligt att skämta om heller. Tyvärr får jag väl säga, haha!

Till sist Carolina. En till filmroll vet vi att du vill göra framöver, vad skulle det vara för typ av roll i så fall?

– Jag skulle egentligen vilja göra vilken roll som helst, men det hade varit kul att utmana sig och spela något som är långt ifrån mig själv. Men kommer det så kommer det! Det roliga är att mitt medium säger att det kommer att hända, haha. Jag själv känner väl mer att "när fan kommer det hända då, för jag är ju redan 36 år gammal. Ska det lixom komma när jag är 50 år?".

Carolina vill utmana sig själv i en ny filmroll och har (med en gnutta humor) siktet på Hollywood.

Ja fast Carolina, vissa får ju sena break i Hollywood, haha. Och om det är någon som kan klara det, så är det ju faktiskt du eller hur?

– Ja, det är möjligt! Jag kör ett break där när jag är 50 år, haha! You'll never know.

Nej, man vet då aldrig med Gynning. Kanske blir hon Sveriges nästa Hollywoodstjärna trots allt? Kanske överraskar hon oss alla med ett hemligt bröllop tillslut?  Only time will tell. Cosmo hjärta Carolina – FOREVER.

Vad tycker du?

Cornelia Gyllborg Paradise Hotel
Kändis
Dela
Paradise Hotels Cornelia Gyllborg: "Det är lätt att vara efterklok"
Cosmo pratar med årets Paradise Hotel-deltagare Cornelia om programmet, dejting och fjärilar i magen.
brangelina
Kändis
Dela
Slutet på Brangelina
Droger, alkohol, ilska, otro och prostituerade - nu har Jolie fått nog
Kändis
Dela
Se hur Game of Thrones-stjärnorna ser ut i verkligheten
Vi kunde knappt tro våra ögon när stjärnorna från Game of Thrones fotades på röda mattan.
My Sundberg från Hela Sverige Bakar
Kändis
Dela
My Sundberg – "Det kändes som att jag vunnit hela programmet bara genom att bli utvald"
ÄR magen verkligen vägen till en mans hjärta?
Kändis
Dela
Paradise Hotel-deltagarna avslöjar deras värsta sexminnen
​Spyor, sperma och sönderslagna trumhinnor...
Kändis
Dela
21 kändispar och deras extremt stora längdskillnader
Faller du för den långa eller korta killen?
De bäst betalda modellerna 2016
Kändis
Dela
Här är världens bäst betalda modeller
Vill du vara i toppen?
Kändis
Dela
Kändisarna du måste följa på Instagram
Så mycket snygga sommarbilder!​​​
Kändis
Dela
Hemligheten bakom Alicia Vikanders vackra hy
Det är SÅ mycket enklare och billigare än du tror!
Kändis
Dela
Kändisarnas bikinibilder som kommer att få dig att vilja gå till gymmet i sommar
Blake Livelys bild är bara för bra ​