Supermodellen Jourdan Dunn pryder numera ansiktet utåt för Maybelline, och det är lätt att anta att Jourdan aldrig blivit mobbad en enda sekund av sitt liv – men det är helt fel. Skönheten berättade nämligen i en intervju med The Times att ungdomarna under hennes uppväxt mobbade henne så pass mycket att hon till sist valde att inte medverka på lektionerna, utan istället bli undervisad hemma.

Advertisement - Continue Reading Below

"Jag kommer ihåg att jag inte ville lämna huset", sa hon till tidningen. "Jag ville inte titta mig själv i spegeln för då mådde jag psykiskt dåligt. Jag hatade mig själv." Modellen berättade även att hon hatade att gå till skolan. "Jag gillade ju redan inte mig själv, därför gjorde det inte saken bättre när ingen annan i min skola heller gjorde det. De fick mig att må så dåligt."

Most Popular

Men allt ändrades när Jourdan upptäcktes som 15-åring när hon var på väg att handla solglasögon. Sedan dess har hon hunnit med några av världens främsta modelljobb och gått catwalk för b.la. fabulösa Victoria Secrets. Däremot berättade modellen för tidningen att mobbarna fortfarande finns kvar än idag. 

"Det är tufft att vara en svart modell i den här världen. Det är jättesvårt för svarta tjejer! Många ger upp på vägen för att de inte har en agentur som pushar dem och vill dem väl, utan istället så står de bara där, gör ingenting och får istället bara matas med negativa kommentarer".

Jourdan hade tur och lyckades inom branschen – och känner  därför nu en enorm skyldighet att inspirera andra svarta tjejer till att fortsätta drömma om att bli modeller. "Jag känner att jag är skyldig dem det. För vet ni varför? Det var tufft för mig med där ett tag, men jag var liksom bara tvungen att komma över det".

Och snacka om att tjejen vet vad hon pratar om! Nyligen gick supermodellen till historien som den första svarta modellen att fronta modetidningen VOGUE på hela tolv år!

WOW säger vi på Cosmo! You go girl!

Vad tycker du?