Hej Måns! Hur är läget? Har du hunnit få någon lugn och ro sedan vi på Cosmo träffade dig på "Allsång på Skansen" i början av sommaren? Du hade en del att stå i då!

– Det är bara bra tack! Just nu håller jag på med produktionsrepen inför turnén. Haha ja, jag hade ju det. Det har väl egentligen bara fortsatt i samma takt. Jag skulle däremot haft fem dagars semester i New York, men den rök för jag var tvungen att göra en spelning i Kina, så det har bara gått i ett. Men det ska bli väldigt skönt att få sätta sig i turnébussen nästa vecka och "bara turnera".    

Advertisement - Continue Reading Below

Förstår det. Du, det var otroligt många som ville läsa intervjun vi gjorde med dig senast. Varför tror du att du är så intressant för läsarna? Det kan väl knappast bara vara för att du gick och vann "Eurovision Song Contest"...

– Haha oj, jag har ingen aning. Jag tror kanske att folk känner att det är intressant att läsa om mig för att de följt mig i tio år nu, och växt upp tillsammans med mig. Då tycker de väl förmodligen att det är roligt att se när det går bra för mig, vilket det nu har gjort. Sedan hoppas jag väl och tror att de ser mig lite som "boy next door", att de får den känslan.

Most Popular

Alright! Att du har hängivna fans är det inget snack om, och på Instagram kan man verkligen se detta. Hur tacklar du den biten med att fansen är så engagerade i ditt liv? Är det inte lite jobbigt? 

– Nej, det är jätteroligt. Jag läser ju de flesta kommentarerna som jag får också, och där är inte så många "haters", så jag är bara tacksam och glad!

Är det sant? Vad roligt! Men om vi snackar lite om din sommarturné istället, hur har den nu varit? Blev den bättre än vad du trodde?

– Ja, det blev den faktiskt. Vi gjorde trettio gig och hade väl ungefär mellan 5000 - 25.000 personer på varje spelning som då kom och tittade på "The Heroes Tour", och vi spelade för en kvarts miljon människor, vilket är helt galet! Därför blev det mer än vad jag hade kunnat drömma om. 

Men wow, det är ju fantastiskt. Kunde du tro det när du steg in till Idoljuryn för ett antal år sedan, att detta kunde hända?

– Nej, då skulle jag nog säga att den absolut största drömmen jag då hade var ju att en dag få göra en sådan turné som jag nu gjort i Sverige. Att få uppleva en sådan sommar som jag fått göra nu var ju det man gick och drömde om, att få stå inför sådana stora folkhav! Nu vill man ju bara försöka hålla det vid liv och samtidigt försöka göra det ännu större.

Ja, vi såg att du hade skrivit att du hade haft din bästa sommar någonsin, vilket måste varit jättekul! Vad skulle du säga nu i efterhand är ditt allra bästa minne från turnén?

– Hmm… Det bästa minnet jag nog har från den här turnén är när vi bara spelade för femhundra personer på "Stålboms Konditori" i Falkenberg. Den kvällen blev väldigt spontan och vi avslutade med acapella på låten "I'm yours" med Jason Mraz uppe på deras tak. Det var en fenomenal stämning där, så frågan är om inte det ändå var bästa minnet… Det var stort!

Härligt! Under turnén har du haft en mängd snygga outfits på dig. Vi på Cosmo gillade framförallt en grön skinnjacka du bar på en av dina spelningar, den fick du 10 av 10 på! Vilken outfit skulle du själv säga varit din favorit?

– Det sjuka är att den skinnjackan hittade jag i en Dieselbutik när jag var i München, haha. Jag skulle nog också säga att den var snyggast! Det står mellan den och en svart skinnjacka från BLK DNM som är i glansig mocka.

Haha, du gillar jackor va? Vilka märken gillar du personligen annars att bära?

– Ja, jag är en jackfantast! Jag älskar jackor, och just BLK DNM och Jofama är märken som jag gillar då. Sedan gillar jag även Axel Arigato och Jim Rickey när det gäller skor. 

OK! I somras fick du äran att uppträda på många livesändningar, bland annat på "Lotta på Liseberg", som blev en riktigt succé. Det var också då som många faktiskt förstod hur pass bra du är på att sjunga just live, vilket vissa artister inte är speciellt bra på. Vad ansåg du själv om ditt framträdande där? Var du nöjd?

– Jag var supernöjd, men inför framträdandet var jag inte sådär jättepepp först. Anledning till det var väl för att jag inte riktigt kände att jag skulle kunna förmedla samma känsla med min nya singel i det programmet, och sedan var det trots allt dagsljus också… Men när jag fick höra att jag skulle få uppträda på taket så kände jag bara 'yes!'. Då blev det också riktigt bra! Grejen är att det var i den perioden som jag uppträde där som jag också var som mest sliten. 

Det syntes inte ett dugg, och du fick ju in känslan i låten. Vad skulle du sätta för betyg på dig där, eller om du får säga på hela turnén? 1-10.

– Jag skulle nog sätta en sjua… eller åtta! Jag tycker att turnén blev jäkligt bra och bandet var också det. Men nu ska vi toppa det under Europaturnén är tanken!

Advertisement - Continue Reading Below

Kul! Men du Måns, i samma veva som du uppträde på Liseberg, la du också ut en bild på din Instagram där du blev "tagen av två poliser" (på skoj), och tjejerna blev som tokiga och älskade se dig lite som "bad boy", haha. Skulle du kunna berätta något bad boy-aktigt som du gjort i dina dagar? Eller om du snattat på ICA? Tagit en springnota kanske..? 

– Det sjuka är att jag omedvetet tagit tre springnotor från krogen den här sommaren, haha! Det hände för att man då själv har tänkt att "det är väl någon annan som kommer att ta det den här gången", och så har typ alla i gänget tänkt så! Helt plötsligt så har man fått ett argt samtal eller mail från krogägaren dagen därpå.

Most Popular

Oj, haha! Lite kul ändå..!

– Haha ja, men då har jag också betalat efteråt!

Men okej, så det här är det mest "bad boy-aktiga" som du kan komma på?

– Nej, haha. Jag kan säkert komma på oerhört mycket värre saker än det där, men det är väl det jag känner att jag kan dela med mig av, haha!

Lugnt, vi förstår, haha! I somras träffade Cosmo på dig på "Rockbjörnens efterfest", där du då kammat hem priset för "Årets Manliga Artist" och "Årets Bästa Låt". Stort grattis, det var välförtjänt! 

– Tack snälla! Det var helt galet och kom faktiskt som en chock, i alla fall när det gällde priset för "Årets Manliga Artist".

Ja, du fick trots allt priset för "Årets Manliga Artist", och det väger ju ganska tungt...

– Ja, verkligen. Det var ett sådant pris som jag tänkte att jag aldrig skulle få.

Åh. Extra kul då ju! Men vad är nästa pris som du siktar in dig på att vinna?

– Det skulle vara roligt att bli nominerad till en Grammis. Rockbjörnen är ju mer folkets pris, medan Grammis är något helt annat. Och den väger också väldigt tungt om man vinner en sådan.

Ah! Men du, om vi nu snackar Europaturnén som du kickar igång nästa vecka. Det måste ju vara riktigt kul, och du lär väl vara superpeppad! Vilka känslor och förväntningar har du inför det?

– Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Det är bra med folk på vissa ställen, och mindre bra på andra, men det ska bli jäkligt kul att få spela inomhus och på klubbar, och därmed få göra mer konsert av det hela. På stadsfestivaler här hemma i Sverige så ska man ju ha en energifylld timme som folk i alla åldrar ska kunna tycka om. Men nu på Europaturnén är det ju lite annat då folk tagit sig dit och faktiskt betalat en biljett för att få se mig och bandet live, så nu får man göra det lite mer konstnärligt på scenen! Man vågar ta ut svängarna lite mer, med mer roliga saker eller flera ballader till exempel. Det är stor skillnad, och det märks på produktionsrepet vi har nu i helgen inför turnén. 

Häftigt! Men du är riktigt taggad nu då, trots att du har mycket att göra non-stop och inte hinner vila speciellt mycket?

– Ja helvete, haha. Det blir ju många mil i buss nu de närmsta två månaderna, men det ska bli så sjukt roligt att bara få vakna upp i ett nytt land varje dag och förhoppningsvis få lite tid till att hitta på saker när man är där. 

Hur stolta är din familj över dig som får göra detta nu? De måste väl vara oerhört stolta över vad du åstadkommer. Inte minst över den här kommande turnén?

– Jag tror att de är väldigt, väldigt stolta. De ska följa med på turnén också! Pappa flyger ju till exempel över nu till Dublin i nästa vecka, och ska även med ner till Amsterdam tror jag. Hela familjen ska med till Madrid också, så de kommer absolut att hänga med!

Åh, vad roligt. Är det något land som du verkligen ser fram emot att få giga lite extra i? 

– Där får jag nog säga Spanien ändå, det är ju trots allt som mitt andra hemland. "Heroes" har dessutom gått allra bäst där.

Alright! Du, i fredags släppte du din nya musikvideo till "Should've Gone Home", som många fans sett fram emot. Hur var inspelningarna?

– Det var en lång inspelning, men sjukt rolig. Jag var ju tvungen att lära mig hela låten baklänges dessutom, i och med att vi skulle spela in hela videon på det viset. Så om ni kollar in den så kan ni tänka på det, att jag gör allting baklänges, både går och sjunger så! 

Jaha oj. Men hade du en egen idé om hur du ville ha videon?

– Nej, men vi ville hitta en ny effekt som man inte hade använt sig så mycket av, så kom regissören och sa att han hade försökt få till det här med flera andra artister men att ingen direkt hade orkat lära sig allt baklänges... 

Haha, alltså du är FÖR ambitiös Måns! Men du blev nöjd med resultatet?

– Haha! Ja, jag tycker låten och videon är jättesnygg, och jag har nog faktiskt aldrig fått så mycket positiv respons av folk, eller ens av polare i branschen för en låt eller video som den här. Alltså inte ens för "Heroes"

Advertisement - Continue Reading Below

Men det är ganska förståeligt ändå. Den här låten har mycket känsla i sig, det tycker du själv också eller?

– Ja, första gången som jag hörde den så blev jag ju helt tagen. Jag har ju inte skrivit den här själv, utan den här låten och "Heroes" är ju de enda låtarna som jag inte har skrivit på plattan "Perfectly Damaged". Så när jag fick den här låten, satt jag i bilen och lyssnade och började nästan gråta när jag hörde den. Jag tänkte ju om låtskrivarna hade skrivit den direkt till och för mig, vilket de inte alls hade! Jag kan fortfarande bli väldigt tagen av låten när jag står och sjunger den. 

Most Popular

Är det en favorit från albumet?

– Ja, absolut det är det. Och man tröttnar aldrig på den.

Det har ju spekulerats galet mycket i om du ska leda "Eurovision Song Contest". Hur ligger till på den fronten? Vi antar att du inte kan säga så mycket om det...

– Nej, jag kan tyvärr inte säga någonting om det, men jag hoppas att jag kommer vara en del av Eurovision på något sätt, men hur får vi se! 

Men om vi säger såhär då Måns. Om du skulle få uppdraget att vara programledare för det, hade du känt stor press på dig själv av att leverera inför alla dessa människor då?

– Ja, men det känner jag ju vad jag än tar mig an. Vad jag än gör så ska jag leverera rejält! Men om det nu skulle vara så att jag fått förfrågan, och om det i så fall skulle vara att jag skulle leda den, så skulle det inte kännas speciellt jobbigt. Det känns som ett jobb som skulle passa mig ganska så bra. 

Absolut! Du, tidigare nämnde du att det "känns som att folk känner dig" och "har följt dig under tio års tid nu". Det känns som att du faktiskt är en av de få artisterna i Sverige som alltid är dig själv, och fortfarande har fötterna på jorden. Det är ju svårt att inte påverkas i musikbranschen. Hur kommer det sig att du fortfarande är samma person som när du slog igenom?

– Tack, det är typ den finaste komplimangen som man kan få. Men jag tror det har att göra med att jag för det första står väldigt nära min familj, och dels att jag har mitt gamla kompisgäng från Lund här uppe i Stockholm. Framförallt så tror jag att det handlar om att jag fortfarande inte tar allt på så stort allvar. Det är klart att jag får kämpa för min karriär, men jag tror det är väldigt viktigt att ha många andra bollar i luften samtidigt. Jag har ju min stiftelse, festival i Båstad och padelcenter till exempel, som gör att jag tänker på annat vid sidan av karriären. Att åka ner till Sydafrika och Kenya och träffa barnen där, gör ju verkligen att man får perspektiv på saker. 

Förstår... Det är ju mycket droger i musikbranschen, men sådant är inget som du direkt märkt av under alla dina år eller? Vi såg nämligen att några fans på din Instagram var lite oroliga för att du skulle falla för sådant när du inte hinner sova så mycket…

– Nej, faktiskt inte. Jag har inte sett så mycket av det överhuvudtaget. Det är lugnt med allt sådant, det känns som att man passerat alla de farliga åren!

Då vet vi. Grymt! Du till sist nu då Måns. Vi kan bara gissa att tjejerna flockats kring dig i sommar. Är du fortfarande singel, och hur pass kräsen är du när det kommer till att dejta tjejer?

– Ja... absolut, jag är fortfarande singel. Jag är inte så kräsen när det kommer till att dejta, men däremot att gå på en andra dejt med en tjej, då måste det kännas bra. 

Så ladies, ni har alltså fortfarande en chans på killen. Vi på Cosmo önskar Måns ett STORT LYCKA TILL på Europaturnén och tycker att ni alla borde spana in hans nya musikvideo för "Should've Gone Home" här nedan! 

Och en sak är klar. Den där rösten Måns sitter inne på, den slår man inte i första taget! That's for sure. 

Vad tycker du?