Anastasios Soulis: Det har resulterat i att en och annan snubbe kommit fram till mig på krogen och vill slåss

Skådespelaren Anastasios Soulis, 28, har i princip växt upp på filmduken. Han fick sitt stora genombrott med filmen "Den bästa sommaren" för femton år sedan och är idag en av Sveriges mest begåvade skådespelare. Dessutom har han en mängd tunga roller i bagaget och blivit nominerad till den ärofyllda Guldbaggen. Cosmo mötte upp "Stasse" på anrika Grand Hotell i Stockholm för att prata karriär. Vi fick också reda på hur det kändes att göra parodier på självaste Prins Carl-Philip i "Partaj", vilken skådespelare han drömmer om att få arbeta med och vad tyngre roller kan resultera i. Dessutom berättar killen att han numera har siktet på Hollywood! Självklart fick vi också ett snack kring hans senaste roll i "En underbar jävla jul" - Filmen alla pratar om just nu..! Vi säger bara watch out for Stasse.

Mest läst

Hej Anastasios, vad roligt att få träffa dig! Det känns som man växt upp med dig på tv. Du känner verkligen att skådespelaryrket är något som du älskar? 

– Ja absolut, jag är inte bra på någonting annat heller, haha så jag vet inte vad jag skulle kunna falla tillbaks på. Nej men, skämt o sido. Jag fick ju möjligheten att börja jobba som skådespelare när jag var väldigt liten. Jag hade väl i och för sig en period under gymnasietiden där jag hade lite svårt för det där med att bli igenkänd på stan, och började själv ifrågasätta om detta yrket var något för mig... Men det där växte jag ifrån ganska så snabbt och sedan strax därefter var jag med i "Underbara älskade". Sedan dess har det bara rullat på.

Advertisement - Continue Reading Below

Förstår! Man har ju sett dig i väldigt många roller genom åren, och vi får ju gratulera dig för jättefina prestationer. Vilken har varit din absoluta favoritkaraktär att spela?

– Tack så mycket! Det är nog en fransk film där jag fick spela en vilsen hippietyp och var tvungen att lära mig flytande franska, vilket jag pluggade i åtta månader inför den rollen. Men sedan skulle jag nog även säga att den karaktären som jag nu är aktuell med (som Simon i "En underbar jävla jul"), också är en favorit. Den var väldigt rolig att spela! 

Mest läst

Ja det förstår vi, du gör ett strålande jobb med den! Vi har bland annat kunnat se dig i barn och ungdoms-serier och filmer såsom "Elsas Värld", "Det brinner", "Partaj" och "Johan Falk". Nu senast ser vi dig alltså i "En underbar jävla jul". Vad tycker du själv om din insats i den filmen, och hur var inspelningarna?

– Man är ju sin största kritiker, men det här är faktiskt en av de rollerna som jag är mest nöjd med. Det var otroligt tacksamt, och att få arbeta med alla dessa skådespelare. Jag blir dessutom nästan aldrig starstrucked, men det var jag nära att bli när jag skulle få arbeta med Robert Gustafsson

Åh, så du hade aldrig träffat honom innan?

– Nej, jag hade aldrig det faktiskt. Så det var en stor upplevelse i sig! 

Och vilket var ditt roligaste minne från inspelningarna?

– Det var när jag och Peshang Rad (som också spelar en roll i filmen), satt och pratade om träning mellan inspelningarna, då vi båda är intresserade av det. Det slutade med att det blev en gymdiskussion som totalt spårade ur, haha! Det blev för mycket snack om det helt enkelt, det gick lite överstyr om man säger så. Det minns jag, haha.

Haha, så pass! Men du, varför tycker du att alla borde gå och se den här filmen?

– Jag tycker att man ska se den om man bara vill gå på bio och skratta loss! Dessutom får man lite olika tankeställare på köpet. Sedan har ju alla i det här landet i princip antingen firat jul eller känner någon som firat jul eller är granne med någon som firat jul, haha. Så de flesta kan relatera till själva julen på ett eller annat sätt! Det är verkligen en rolig film.

Anastasios som Simon i 'En underbar jävla jul'.

Det håller vi med om, superbra! Men du Stasse, vad var det som gjorde att du valde skådespelaryrket egentligen?

– Jag halkade in på det av en slump i början för det var något projekt som "Stockholms stad" hade, att de ville försöka få in mer barn och ungdomar i tv. Därför kom de till vår skola och man fick göra någon provspelning. Jag tror bara att jag hade rätt look för det och den rollen som de då sökte.

Jaha intressant. Var det så det gick till! Därefter har du knappast haft några större problem med att få roller ju. Har du några knep som du brukar ta till innan du ska leverera inför en inspelning, eller tips till de som kanske funderar på att börja med yrket?

–  Ja alltså, man måste hitta känslan som det är tänkt att man ska förmedla. Det måste verkligen komma inifrån. Det räcker inte med att bara "se arg ut" om det nu är tänkt att du ska göra det. Du måste känna det också, så att det blir äkta.  Ett tränat öga kan ju direkt se om det är en fejkad reaktion! Det är väl det jag skulle säga är det viktigaste med skådespeleriet.

Alright. Och vad gillar du helst att jobba i för genré och vad för typ av karaktärer?

– Om jag måste välja så är det nog film och tv, men teater var faktiskt roligare än vad jag trodde, vilket jag hållit på med nu sedan jag var 26 år. Så jag var ju ganska så sen med det… Idag är jag ju 28. När det gäller vilka karaktärer jag gillar att spela så är det ganska roligt för när jag var yngre så blev det ofta att jag skulle spela roller där jag var snäll och blyg, eller försiktig. Men på senare år har det blivit att jag fått spela skurk eller lite mer elak! Ja, förutom den här senaste rollen i "En underbar jävla jul" förstås, där är jag snäll igen, haha!

Advertisement - Continue Reading Below

Haha ja det är ju sant. Men på tal om att spela någon som är elak. Något vi på Cosmo verkligen tyckte du gjorde bra ifrån dig i var som "Felix Rydell" i Johan Falk-fimerna tillsammans med Joel Kinnaman och co. Hur tyckte du själv att det var att spela in dem?

– Jaha, tack så mycket! Det liknade ju ingenting av det som jag tidigare hade gjort, och det var faktiskt också lite av en vändpunkt för det var den första rollen där jag fick spela ond under en längre period. Så det var väldigt spännande att få sätta sig in i det! Sedan blir det ju en viss jargong under inspelningarna i och med att man har ett sådant tema att jobba med, och det tyckte jag var kul att få vara med och uppleva.

Mest läst

Ja, den rollen var verkligen tuff. Mycket action!

– Haha ja, den karaktären är ju den som tittarna verkligen ska ogilla. Det har ju till och med resulterat i att en och annan snubbe kommit fram till mig på krogen och vill slåss och leka tuff. Det har hänt!

Är det sant?! Då går du in i karaktären direkt eller? Haha.

– Haha ja precis! Nej då drar jag mig undan direkt.

Nog lika bra det. Du, om vi går över till någonting helt annat. Du har ju gjort parodi på självaste Prins Carl-Philip i humorserien "Partaj", så därför måste jag ju faktiskt fråga dig varför man tackar ja till att göra något sådant? Känner man sig aldrig taskig när man gör en sådan grej? För vi kan inte riktigt tänka oss att du är så som person...

– Nej, jag är ganska så snäll. Det säger mamma i alla fall, haha! Nej men jag är en schysst person. Grejen är den att jag började arbeta med "Partaj" för lite drygt två år sedan för jag ville prova på någonting nytt. Det är inte så att jag sitter och väljer vilka sketcher jag själv ska göra, utan man blir tillfrågad om man har lust att göra dem, och jag svarade ja på den fronten. Sedan ville produktionen göra en spin-off på att det bara skulle vara jag som Prinsen och skådespelaren Pelle Arhio som "Chris", och inte hela kungafamiljen som det var från början. Det är väl ungefär exakt ett år sedan Prinsen själv gick ut med att han inte tyckte att det var så speciellt roligt att man gör parodier på honom, och det kan jag absolut förstå. Det måste man ju respektera också. 

Har du träffat honom personligen?

– Nej, jag har aldrig träffat Kronprinsen och känner inte honom, men jag tror inte att han skulle hålla det emot mig… När den där intervjun hos David Hellenius sändes, så var det ungefär drygt en månad innan jag slutade på "Partaj". Skulle Prinsen direkt tagit illa upp av en särskild sketch som vi gjorde, så hade han gärna fått ta en kaffe med mig och förklara, haha! Men personligen tyckte jag aldrig att vi gick över gränsen, däremot fanns det några sketcher som vi valde att stryka helt för det kändes inte okej. 

OK. Du har ju fått spela mot många etablerade skådespelare genom åren. Det måste ju vara fantastiskt att få spela mot alla dessa! Vilken eller vilka personer har du själv uppskattat att få jobba med?

Micke Nyqvist har ju en speciell plats i mitt hjärta. Vi har spelat far och son i två filmer och han har blivit lite som en "filmpappa".  Jag brukar skoja om det. Vi hörs av lite då och då! Sedan är det ju Helena Bergström och Lena Endre också. 

Har du lärt dig någonting av dem?

– Oh ja, verkligen! Det är också viktigt att poängtera att jag inte gått någon utbildning utan jag lär ju mig av sådana duktiga människor som jag får äran att jobba med.

Wow! Vilka andra kända skådespelare skulle du vilja spela mot och har du någon drömroll?

– Då skulle jag absolut säga Kevin Spacey. Jag siktar högt. Och drömroll… Det finns ett gäng böcker som det sägs ska bli film av som jag skulle vilja göra. Jag kan inte gå in på vilka. Något som också vore kul att göra är att få spela en riktig superhjälte, och få vara en del av en 150-miljonerdollars film och ha inspelning i åtta månader.

Anastasios gillar att sikta högt och hade inte tackat nej till en roll med Kevin Spacey.
Advertisement - Continue Reading Below

Ja precis, vi tänkte just fråga dig det, om du inte har något sikte på Hollywood Anastasios? Som Kinnaman och bröderna Skarsgård?

–  Jo, jag siktar dit också. Definitivt. Det som är skönt är ju att man har en karriär här hemma som går bra, men det är klart att jag skulle vilja göra roller där borta också. Faktum är att jag nyligen kom hem från L.A. där jag nu fixat agent och gjort lite provspelningar.

Men åh vad roligt för dig! Så det är lite på gång med andra ord?

– Ja, lite grann. Och jag ska troligtvis åka tillbaka igen nu i år. En liten sväng!

Spännande, känns som du verkligen förtjänar det. Vi håller tummarna!

– Tack! Mitt mål är ju inte att flytta dit och bara lämna min karriär i Sverige utan i så fall kunna balansera det, och ha det bästa av två världar. Det är väl egentligen drömmen!

Förstår! Men somsagt, du har ju verkligen ett namn nu inom den här branschen i Sverige, det måste ju kännas bra?

– Ja, absolut! Däremot har jag aldrig haft ett mål att bli känd. Sedan är det klart att man vill vinna Guldbaggar, Oscars och så, haha!

Hur känner dina föräldrar över ditt val av yrke? De måste vara stolta! Och hur är du som person, om man bortser från dina karaktärer?

– Ja de är stolta! De tycker väl att så länge som det går bra för mig, och att jag kan livnära mig på det så tycker de att jag bara ska köra på! Som person är jag, enligt mina vänner, lojal, långsint och organiserad, haha. Jag kan nog uppfattas som lite sur ibland också, för att jag har ett ansiktsuttryck som ser så ut typ. Så när jag träffat på vissa människor så har de bara "Fan, du är ju ganska trevlig ändå". Och jag själv tänker "Ja jo, men det är jag väl haha". Jag är seriös, social och gillar att jobba!

Haha okej. Grymt! Till sist Anastasios. Var kommer vi nu få se dig härnäst, förutom filmpremiären den 13 november? 

– Jag har ett par riktigt roliga provspelningar framför mig som jag ser fram emot! Jag är ledsen, men jag kan inte gå in på vilka de är just nu. Sedan blir det tillbaka till USA!

Vi på Cosmo önskar Stasse ETT STORT lycka till, och håller såklart alla tummarna för Hollywood! Att killen sitter inne på en grym talang, det går inte att ta misste på. Och hey, glöm nu INTE att gå och se "En underbar jävla jul", med svensk premiär idag fredagen den 13 november. Ni ser ett smakprov med Anastasios från filmen här nedan:

Fantastiskt! Fortsätt så och Hollywood kommer digga dig, Stasse. For sure. 🙌 

Vad tycker du?

My Sundberg från Hela Sverige Bakar
Kändis
Dela
My Sundberg – "Det kändes som att jag vunnit hela programmet bara genom att bli utvald"
ÄR magen verkligen vägen till en mans hjärta?
Kändis
Dela
Paradise Hotel-deltagarna avslöjar deras värsta sexminnen
​Spyor, sperma och sönderslagna trumhinnor...
Kändis
Dela
21 kändispar och deras extremt stora längdskillnader
Faller du för den långa eller korta killen?
De bäst betalda modellerna 2016
Kändis
Dela
Här är världens bäst betalda modeller
Vill du vara i toppen?
Kändis
Dela
Kändisarna du måste följa på Instagram
Så mycket snygga sommarbilder!​​​
Kändis
Dela
Hemligheten bakom Alicia Vikanders vackra hy
Det är SÅ mycket enklare och billigare än du tror!
Kändis
Dela
Kändisarnas bikinibilder som kommer att få dig att vilja gå till gymmet i sommar
Blake Livelys bild är bara för bra ​
Kändis
Dela
Här är kändisparens stora ålderskillnader
They found love in an ageless place...♫​
Kändis
Dela
Alicia Vikander utmanar Jimmy Fallon i svensk dryckeslek
​"Du har en väldigt lång en, jag har en väldigt kort en"​
Kändis
Dela
Här ser du kändisarnas allra första Instagrambilder (och det är konstigare än vad man kan tro...)
Var är alla selfies?!?