Ellen Bergström: Jag har alltid träffat så konstiga killar!

Skådespelerskan Ellen Bergström slog igenom med "Elsas Värld" 2011, och har sedan dess i princip synts överallt i media. Senast såg vi henne i Kjell Sundvalls långfilm "I nöd eller lust", som också var Ellens första filmroll på bioduken. Idag har hon tusentals följare på sitt Instagramkonto och är högaktuell med en av huvudrollerna i "Snövit - The Musical". Dessutom får hon svenskarna att tokskratta till sina härliga sketcher, något hon blivit väldigt uppmärksammad för på senare tid. Men Ellen är också en stor förebild för många unga tjejer. Just därför tog vi ett snack med skådespelerskan. Vi fick bland annat reda på hur hon själv känner inför att erhålla den rollen, vilken kändiskille hon tycker hånglar bäst, vad hon lärt sig av nöjesbranschen och vad hon egentligen tycker om utseendefixeringen som fortfarande råder. Dessutom öppnar Ellen upp om sina tidigare (dåliga) förhållanden, och mycket mer..! En väldigt ärlig intervju alá Ellen helt enkelt.

Mest läst

Hej Ellen! Vi har ju som de flesta hört och sett att du nu spelar en av huvudrollerna i "Snövit – The musical" som just Snövit. Hur är det egentligen?

– Ja, det är ju reklam överallt för den där musikalen, haha! För det första så är det inte baserat på den riktiga Disneysagan om Snövit utan på Grimms berättelser. Dvärgarna heter till exempel inte heller det som vi är vana att höra dem som, såsom Blunder, Trötter och Prosit utan de heter "The Conrads". Det är en familjemusikal och passar i princip för alla åldrar. Ja, kanske inte om man är fyra år då det kan bli lite läskigt i mellan åt. Sedan är det jag, Nanne Grönwall, Niclas Wahlgren och Yohio i huvudkaraktärerna.

Advertisement - Continue Reading Below

Ja, vilken härlig kombo! Vi har förstått att ni fått jättefina recensioner. Trodde du att ni skulle få det så snabbt?

 – Nej, alltså jag tänkte inte på det alls om jag ska vara ärlig. Jag var mest nervös och fick ångestattacker precis innan vi skulle köra igång med föreställningen. Det fick jag mest för att jag var rädd att jag inte skulle vara bra nog och att andra musikalstjärnor skulle komma och bedöma mig.

Mest läst

Åh förstår. Men det där har du ju klarat galant nu! Gillar du att spela i musikaler mer än att göra filmroller eller i tv-serier? Du har ju faktiskt fått äran att göra allt det där.

– Nej, jag gillar mer att göra film och sketcher. Att göra denna musikalen som sträcker sig ända fram till maj nästa år är faktiskt som ett litet test för mig, för jag är en sådan person som tröttnar väldigt fort på saker. När det gäller tv, film och serier så filmar man ju bara en gång och det går snabbare, vilket jag gillar bättre. Dessutom har man ingen livepublik och man kan ta omtagningar, vilket jag nu inte heller kan i en musikal...

Vad har du annars sikte på? 

– Jag skulle vilja göra mer långfilm! Jag gjorde ju "I nöd eller lust", men i och med att jag gjort så mycket humor på sistone så vore det häftigt att få gå in i en djupare karaktär för jag är en känslomänniska överlag, trots att jag älskar humor! Så kanske att få spela i en lite mer tragisk film. Frågan är bara om folk skulle kunna ta mig seriöst då, med tanke på mina humorgrejer… Då får man verkligen kämpa för att bygga upp det tror jag! 

Ja, fast det där hade du nog fixat. Vilken skulle du säga ha varit den största utmaningen som du varit med om i karriären?

– Oj… Det var nog när jag ställde upp i "Kändishoppet" på TV3. Det var nog det jobbigaste jag gjort, både fysiskt och psykiskt. Jag ställde inte upp i det programmet för att bli mer känd, utan för att utmana mig själv och få testa på en ny sport! Men gud det var verkligen inte så lätt som man trodde för helvete vad jobbigt det var! Jag slutade trots det på en 3:e eller 4:e plats. Men det var tufft. 

Ja, det gick ju bra tillslut. Grattis! Du Ellen, vi körde en intervju med din gamla skådespelarkollega Anastasios Soulis härom veckan. Vi snackade då om hur viktigt det är att marknadsföra sig själv och han nämnde då att du om någon är suverän på det där! Hur kommer det sig att du är så duktig på det egentligen? Du syns ju ofta både här och där...

– Haha ja det stämmer nog. Jag har ju hört att man egentligen ska vara lite försiktig med det där, och vara lite mer "hemlighetsfull" får att kunna få roller. I alla fall om man gått någon skådespelarutbildning, men det har ju inte jag. Jag är medveten om att jag syns och jag har ju varit väldigt öppen med mitt liv. Jag började trots allt blogga som väldigt ung och hade inte en tanke på att bli skådespelare då. Det var ju 2011 som dörrarna öppnades då jag var med i "Elsas Värld".  Jag har bara varit väldigt orädd om vad folk ska tycka och tänka, så därför har jag bara kört på!

Ellen har kört sitt egna race och inte direkt brytt sig om vad folk tyckt om henne. Ett vinnande koncept!

Härligt! Men du tror inte att folk har stört sig lite på dig genom åren? Att du synts så pass mycket i media?

– Jo, absolut! Folk kommer alltid att störa sig på vad jag än skulle göra, men så länge som man själv vet vad man tycker om att syssla med, så gör det inte mig någonting om jag ska vara ärlig.

Advertisement - Continue Reading Below

Hur självkritisk är du mot dig själv, gällande både ditt arbete och utseende?

– Jag är nog ganska hård mot mig själv, men jag hänger inte upp mig på saker. Jag går liksom inte runt och analyserar tills att jag mår dåligt! När det gäller utseendet så har det blivit bättre nu när jag fått pojkvän. Då har jag börjat tycka om mig själv mer, för när man är singel så fokuserar man mer på utsidan än insidan. Man har väl då tankar som "Om jag ser ut på det här viset så kanske jag kan träffa mannen i mitt liv", men det funkar ju inte riktigt så, haha! Men sedan tycker jag att man nog blir mer bekväm med sig själv ju äldre man blir. Tillslut orkar man ju inte bry sig längre för man inser att det finns så mycket andra viktigare saker i livet att ägna sin tid åt än sitt utseende!

Mest läst

Tror du att ditt utseende (för du ser ju väldigt bra ut), har hjälpt dig i branschen Ellen?

– Hmm… Jag har ju fått några sådana kommentarer ibland. Typ något i stil med att "Det är bara snygga människor som styr mediavärlden". Jag blir jätteledsen när folk skriver så, för jag kan ju inte rå för att jag ser ut på ett visst sätt. Det som jag själv tycker är bra med mig är att jag vågar visa mig utan smink och så, för oftast är det de folk som ser bra ut som också är väldigt utseendefixerade upplever jag, men så är inte jag. Jag har nog aldrig riktigt reflekterat över om mitt utseende hjälpt mig i denna bransch… Tror inte att det hade spelat någon större roll hur jag sett ut.

OK! Vad känner du att du tröttnat mest på med att vara offentlig eller av att vara i just denna branschen?

– Det känns som att jag slits mellan två världar. Innan uppskattade jag att gå på event för det var något som jag aldrig hade gjort förut, så det var ju skitkul! Men numera uppskattar jag mer genuinitet, människor som man känner att man kan lita på eller bara en sådan sak som att ge sig ut i skogen och plocka svamp! Det har mer värde. Jag har väl varit i denna branschen fyra eller fem år nu och sett mycket. Det jag skulle säga att jag tröttnat på mest under dessa år är väl att se unga tjejer ta efter de så kallade "förebilderna" som egentligen inte alls är några sådana! Jag mår illa då.

Förstår. När kände du att du kunde slappna av och vara dig själv i nöjesbranschen? 

– I början var man ju jättenervös för allting i Stockholm, haha! När jag flyttade upp från Vingåker så trodde man ju såklart att man skulle "försöka passa in" så gott som möjligt, och jag köpte massa märkeskläder och så. Sedan var man ju skitnervös över att ens få prata med "kändisar". Man bara tänkte "WOW" om man hamnade bredvid någon typ! Hahaha. Men det där gick över ganska så fort faktiskt, för jag märkte att så fort som man hade gjort något som ansågs "vara coolt" så blev man genast accepterad. Och jag hade ju då nyss gjort "Elsas Värld"

Just ja! Det blev ju en riktig succé för dig. Men du känner ju otroligt många människor numera. Är du duktig på att se vilka som är falska och vilka som är äkta också?

– Ja, men det är jag. Man blir ju lite på sin vakt för man vet att det är många som har en baktanke med att lära känna en. Däremot så försöker jag ändå att behandla alla lika och bara vara den jag är! Jag blir kompis med folk ganska så fort...

Haha ja, det kan vi tänka oss! Du är en lättsam person. Precis som alla andra tjejer gillar du också att ta selfies. Hur många selfies tar du innan du är nöjd och kan lägga upp en bild?

– När jag tar bilder tänker jag nog inte att jag ska lägga upp dem först, utan det är väl mer om jag tycker att jag gjort en fin sminkning eller så. Om jag tittar på mina bilder nu så ser jag att jag tagit runt sju bilder som resulterade i en upplagd selfie, haha. Jag tar inte så mycket selfies numera, men det blev ju så när jag kände mig trygg med min pojkvän Mike. Innan dess, om man var lite "heartbroken", så ville man ju bara slänga upp en snygg bild där man tänkte "In your face motherf*cker", haha! Och så fick man den killens uppmärksamhet igen. Men man blev ju inte mycket lyckligare för det…

Ellen har slutat att ta massa selfies sedan hon blev tillsammans med sin kärlek Mike.

Genom åren har du gått och blivit en förebild för många unga tjejer, framförallt gällande den utseendefixering som fortfarande råder. För några månader sedan visade du ju upp dina lår med celluliter för att uppmärksamma att de flesta har sådana och inte ska behöva skämmas. Du fick mycket positiva reaktioner då. Hur var det?

– Alltså ibland kan jag känna att jag blivit FÖR MYCKET förebild för unga tjejer. Jag har liksom nästan blivit lite knäpp på kuppen. För jag kan få dåligt samvete om någon tjej skriver "Åh vad jag vill se ut som dig" eller "Jag önskar jag kunde vara lika rolig som du". Då tänker jag bara "Men gud", för jag får ångest över det! Men jag försöker också tänka att jag är mänsklig. När det gäller det med cellulitbilden så ville jag få folk att känna sig bekväma med sina egna kroppar, och att ingen ska behöva vara rädd för att våga visa sig i bikini. Jag har ju själv haft komplex för det sedan jag var femton! Jag ville bara visa att jag är lika mycket människa som alla andra, och jag blev så glad över den positiva feedbacken som jag då fick! 

Advertisement - Continue Reading Below

Kul!! Det var faktiskt modigt gjort av dig. På tal om just förebilder, vilken är din?

– Jag har egentligen aldrig haft någon. När jag var liten gillade jag Robyn, men numera är det ju snarare David Hellenius eller Carolina Gynning. Jag tycker de är jävligt coola och jag gillar David för hans humor! 

Du har berättat i media att du inte haft några speciellt bra killar i ditt liv, men nu verkar du ha hittat mannen i ditt liv! Hur ska tjejer tänka när det gäller att hitta drömkillen? Du lär ju vara rätt person att fråga efter allt du fått gå igenom...

– Haha ja, jag har verkligen fått lära mig!! Men det jag kan säga till tjejer är väl att de ALDRIG ska träffa en kille som är otrogen med andra när han är med dig, alltså att han träffar dig samtidigt som han kanske är på väg ut ur ett förhållande, för han kommer garanterat göra samma sak mot dig senare! Man ska även akta sig för att dejta killar som är svartsjuka för de är osäkra på sig själva och behöver bekräftelse. Man ska inte heller LETA efter en kille, för då hittar du honom aldrig. Fokuserar du på dig själv istället så kommer du att hitta honom tillslut. Men hittar du väl en kille så ska du se till att han respekterar dig, att ni respekterar varandra. Då blir det lyckat!

Mest läst

Bra tips. Vad är det jobbigaste du råkat ut för när det gäller killar? Vi hörde något om en kille som varit våldsam mot dig, men att han sitter i fängelse nu?! Berätta!

– Ja jag har alltid träffat så konstiga killar! Och han var en av dem. Han sitter nu åtalad för försök till mord på en tjej, helt sjukt. Ofta har jag dragits till karismatiska killar med humor. Alltså sådana killar som kan få dig att skratta på en sekund! Det är sådana man ska akta sig för, för det är de som är psyk! Hmm.. det jobbigaste var väl när mitt ex hade sex med en annan brud i min säng och bytte inte ens lakan efteråt! Det var sjukt jobbigt då. 

Usch ja. Det måste vara varje tjejs mardröm att gå igenom! Till något helt annat Ellen. Du lägger ju upp en del klockrena, men också ganska så korkade videos på dig själv - som folk verkligen diggar! Vilken video är du själv mest nöjd med?

– Jag har nog runt 204.000 följare på min Instagram nu, och det är ju tack vare mina videos tror jag. Jag tror jag bäst gillar min Youtube-video "Nu gör jag slut". Den är överdriven men riktigt rolig! Jag brukar ju ofta sitta och titta på mina egna videos och skratta åt mig själv, haha. Typ "Fy fan vad du är rolig nu Ellen!", haha.  

Ellen gillar att skratta åt sig själv och sina videos.

När upptäckte du att du hade talang för att underhålla folk? 

– Jag har ju alltid fått kommentarer om att jag varit jobbig så det har ju varit lite svårt att tro på sig själv då, men det är väl de senaste två åren som jag verkligen märkt att jag har talang för det. Att göra dessa videos har även gjort mig själv mer lugn eftersom jag då jag får utlopp för min kreativitet! Jag har mycket inom mig.

Perfekt ju! Du, nämn fyra saker ingen vet om dig!

– Jag gillar att fiska, älskar falukorv, är en riktig prylsamlare och älskar att rea-shoppa! Det är det bästa jag vet. Däremot är jag inte så bra på att rea-shoppa, jag köper alltid fel saker, haha. 

Haha, klassiker. Har du något frikort på någon kändis?

– Nej, jag har typ tappat tron på kändiskillar. De tror att de kan få vad och vem de vill! När man var yngre ville man ju ligga med kändiskillar, men idag tycker jag att de är sämre än vanliga killar, haha! Så nej, jag har inget frikort eller crush på någon sådan. Fråga mig om några år igen, haha. Nu är jag ju nykär så det är ju jättesvårt att säga!

Alright! Du har ju däremot fått hångla med en del snyggingar genom åren i tv-rutan. Vilken skulle du säga varit bäst på lite hångel?

– Då skulle jag säga Adam Pålsson. Han är mysig! 

OK! Till sist Ellen. Vad betyder Cosmopolitan för dig?

– När jag tänker på Cosmopolitan tänker jag liksom "Sex and the city". Jag tänker också väldigt mycket lyx och internationellt! Den känns mest lyxig av alla tidningar i Sverige just nu. 

Och med de orden avslutade vi en väldigt underhållande, men också givande intervju med skådespelerskan. Nog får hon en alltid att skratta den där fröken Bergström, och tur är det väl det att vi har en lite glädjespridare i vår vardag. Ja, speciellt på sociala medier! Vill ni följa Ellens äventyr, eller bara kolla in hennes roliga videos så gör ni det på hennes Instagram!

Passa också på att spana in hennes kanske mest omtalade videos här nedan. Vi lovar, ni kommer att ÄLSKA DEM (ja, om ni inte redan sett dem förstås). 😉 😂

Vad tycker du?

Cornelia Gyllborg Paradise Hotel
Kändis
Dela
Paradise Hotels Cornelia Gyllborg: "Det är lätt att vara efterklok"
Cosmo pratar med årets Paradise Hotel-deltagare Cornelia om programmet, dejting och fjärilar i magen.
brangelina
Kändis
Dela
Slutet på Brangelina
Droger, alkohol, ilska, otro och prostituerade - nu har Jolie fått nog
Kändis
Dela
Se hur Game of Thrones-stjärnorna ser ut i verkligheten
Vi kunde knappt tro våra ögon när stjärnorna från Game of Thrones fotades på röda mattan.
My Sundberg från Hela Sverige Bakar
Kändis
Dela
My Sundberg – "Det kändes som att jag vunnit hela programmet bara genom att bli utvald"
ÄR magen verkligen vägen till en mans hjärta?
Kändis
Dela
Paradise Hotel-deltagarna avslöjar deras värsta sexminnen
​Spyor, sperma och sönderslagna trumhinnor...
Kändis
Dela
21 kändispar och deras extremt stora längdskillnader
Faller du för den långa eller korta killen?
De bäst betalda modellerna 2016
Kändis
Dela
Här är världens bäst betalda modeller
Vill du vara i toppen?
Kändis
Dela
Kändisarna du måste följa på Instagram
Så mycket snygga sommarbilder!​​​
Kändis
Dela
Hemligheten bakom Alicia Vikanders vackra hy
Det är SÅ mycket enklare och billigare än du tror!
Kändis
Dela
Kändisarnas bikinibilder som kommer att få dig att vilja gå till gymmet i sommar
Blake Livelys bild är bara för bra ​