Miriam Bryant: Jag har aldrig gått på en fest där gästerna klätt upp sig till tänderna

I fredags var det dags för årets största modefest på Grand Hotel i Stockholm, nämligen ELLE-galan 2016. Artisten Miriam Bryant var en av de lyckliga vinnarna på galan, där hon kammade hem priset för "Årets look" – ett pris hon inte riktigt kunde förstå själv. Cosmo var på plats och fick ett snack med Bryant där hon både berättade om sitt egna modeintresse, vilken låt hon mest gillade av sina egna tolkningar i "Så mycket bättre", och om känslorna kring att för första gången bära en galaklänning. Och om det är något Miriam är bra på, är det att säga exakt vad hon tycker och tänker. Den här intervjun var inget undantag..!

Mest läst

"Med sin souliga röst och uppenbar känsla för stil gick hon rakt genom rutan och in i våra hjärtan. Signaturdetaljer som de röda läpparna och det avunsvärda håret i kombination med en naturligt bakåtlutad modecoolhet gör henne till en på alla sätt modern stilikon. Årets look går till Miriam Bryant".

Med den motiveringen var vi på Cosmopolitan först ut med att säga ett stort grattis till "Årets look" när vi kikade igång intervjun med Miriam! Såhär gick snacket i fredags:

Advertisement - Continue Reading Below

Grattis Miriam! Wow vad roligt för dig. Lite oväntat?

– Tack så mycket! Nej inte alls, eller? Jag blev bara smickrad liksom! Och när jag fick höra att jag var nominerad blev jag ju självklart glad, sedan att jag gick och vann förstod jag nog inte riktigt…

Men du fick en otroligt fin motivering av ELLE när ditt namn räknades upp, hur kändes det?

– Jaha fick jag? Jag hörde inte det men det var ju kul, haha!

Mest läst

Haha! Det här priset var även i samarbete med L'Oreál Paris. Använder du själv deras produkter?

– Nej inte direkt men min morsa gör det, typ hudkrämer och sådant där. Det finns egentligen inte en direkt anledning till varför jag inte själv använt deras produkter, men jag har väl bara smält för andra grejer. Däremot har jag haft några mascaror från L'Oreál som varit bra tycker jag! Ska jag vara helt ärlig så tycker jag egentligen inte att det spelar så stor roll om vad man har i ansiktet. Visst, hudvård är ju en sak men smink bryr jag inte mig så mycket om. Alla är ju olika!

Miriam är alltid ärlig med vad hon säger och tycker, så även här om sminket.

Ja, absolut. Men du står ju mycket på scen och då krävs det väl att man oftast använder sig av scensmink i alla fall?

– Ja absolut, men det är inget från deras produkter jag använt mig av då vad jag vet, haha.

Du blev ju nu utsedd till just "Årets look", har du några stylingtips du kan dela med dig av, eller hur klär du dig helst själv?

– Oj… det är jävligt olika. Jag själv känner inte att jag behöver vara uppklädd, utan jag gillar att gå runt i mjukisbyxor osminkad och känna mig bekväm med det. Men det har inte alltid varit så kan jag ju säga… Jag kan numera tycka att det är ännu jobbigare och mer obekvämt om man har lagt på för mycket smink, eller klätt upp sig mer än nödvändigt. Det känns betydligt mer obekvämt att vara klädd så, än att glida runt i ett par sneakers! 

Förstår, men vad för plagg kör du oftast på?

– Kängor gillar jag, det är väl lite typiskt min stil kanske. Jag kan tycka det ser schysst ut till en klänning eller kjol. Jag är modeintresserad, det är inte så att jag skiter i det liksom!  Jag gillar kläder och tycker om att se lite cool ut. Jag gillar inte att känna mig så tråkig...

Nej tråkig ser du aldrig ut att vara, och du har ju helt klart en egen stil Miriam!

– Det är jättekul att du säger det, för jag har faktiskt ingen aning själv om vad min stil egentligen är! Men uppenbarligen gillar folk den i och med att jag nu också blev utsedd till just "Årets Look", haha.

 Du har ingen favoritdesigner?

– Nej det har jag inte. Ser jag något jag gillar så gillar det, det spelar ingen roll varifrån det är eller vilken designer som designat plagget. 

Och vilken färg på kläder gillar du helst?

– Jag klär mig gärna i svart, det är ett säkert kort tycker jag. Men visst, det kanske är en lite tråkig färg när man tänker efter, haha. 

Haha, nej, svart är helt klart bästa färgen om du frågar oss! Om vi går in på något helt annat, nämligen musiken. Vi måste ju gratulera dig till alla grymma framgångar i "Så mycket bättre" förra året. Det var fantastiskt kul att få se dig både hur du är som person, men också se vilken talang du har. Låtarna var riktigt bra! Vilken blev din favoritlåt?

– Tack snälla! Jag tror det är "Ett sista glas" nu såhär i efterhand men det har skiftat lite...

Advertisement - Continue Reading Below

Alright! Vi på Cosmo föll ju pladask för "Allt jag behöver", som du tolkade i programmet. Det var riktigt mycket girlpower i den!

– Vad roligt att ni gillade den, tack så mycket!!

Coola och duktiga Miriam hade stora framgångar med sin musik förra året.
Mest läst

Var ser vi dig härnäst Miriam?

– Det blir ny musik till våren så det blir mycket jobb nu framöver. Sedan väntar en vårturné i samband med det, och därefter blir det en sommarturné. Det blir säkert både en höst-och vinterturné också, haha.

Kul! Du var ju en del i USA ett tag och hade stora framgångar även där, saknar du det någonting?

– Nej inte alls. Ibland kan man väl bli lite sentimental men det gäller att leva här och nu tycker jag! 

Sant! Vad blir det för outfit för kvällen nu då? (Läs ELLE-galan fredag)

– För första gången så ska jag ha en galaklänning på mig, haha! Om det är någon gång som jag ska ha en sådan dress på mig, så är det nog ikväll alltså! Någon gång måste man ju ha det, men det känns väl inte direkt som "min hemmaplan". Jag kan tycka att det blir lite maskerad över det hela för jag har aldrig gått på en fest där gästerna klätt upp sig till tänderna som folk gör här ikväll...

Men det måste ju vara extra roligt då! Nu är vi ju supernyfikna vilken design det blir kvällen till ära?

– Det blir design från Ida Lanto. Jag hade sett hennes klänningar på andra i branschen och sett att hon är jävligt duktig, men kanske inte riktigt designar för just min stil. Men vi kom verkligen på något coolt ihop, det är väldigt mycket hennes stil samtidigt som min egen, så jag ser fram emot att få bära den! 

Miriam på Röda Mattan tillsammans med pojkvännen Tommy.

…Och VOILÁ! Såhär blev resultatet. Pretty damn cool, eller hur?! 😎 STORT GRATTIS till utmärkelsen Miriam önskar vi på Cosmopolitan!

(Har ni missat spana in Cosmo's favoritlåt med den här grymma bruden, så ska ni definitivt lyssna in den här nedan. Den här låten tröttnar man inte på i första taget, det är en sak som är säker..!) 

Vad tycker du?

Kändis
Dela
Paradise Hotel-deltagarna avslöjar deras värsta sexminnen
​Spyor, sperma och sönderslagna trumhinnor...
Kändis
Dela
21 kändispar och deras extremt stora längdskillnader
Faller du för den långa eller korta killen?
De bäst betalda modellerna 2016
Kändis
Dela
Här är världens bäst betalda modeller
Vill du vara i toppen?
Kändis
Dela
Kändisarna du måste följa på Instagram
Så mycket snygga sommarbilder!​​​
Kändis
Dela
Hemligheten bakom Alicia Vikanders vackra hy
Det är SÅ mycket enklare och billigare än du tror!
Kändis
Dela
Kändisarnas bikinibilder som kommer att få dig att vilja gå till gymmet i sommar
Blake Livelys bild är bara för bra ​
Kändis
Dela
Här är kändisparens stora ålderskillnader
They found love in an ageless place...♫​
Kändis
Dela
Alicia Vikander utmanar Jimmy Fallon i svensk dryckeslek
​"Du har en väldigt lång en, jag har en väldigt kort en"​
Kändis
Dela
Här ser du kändisarnas allra första Instagrambilder (och det är konstigare än vad man kan tro...)
Var är alla selfies?!?
Kändis
Dela
Kändisarnas smutsigaste och sjukaste breakups genom tiderna
Så många otroheter, så många stela situationer ​