The Montazamis: Vi skrek av lycka när vi fick vår första beställning!

Förra året avslöjade Sara Montazami i en intervju för oss på Cosmo om att ett klädmärke var på gång. Sagt och gjort, nu är det äntligen här och i torsdags lanserade mamma Maria, Sara och systern Hanna "Montazami Brand". Vi tog ett snack för att ta reda på mer om kollektionen, arbetet bakom och givetvis vilka deras egna favoritplagg från märket är..! 😍

Mest läst

Hej på er! Stort grattis till lanseringen av ert splitternya klädmärke "Montazami Brand", wow vad kul! Hur känns det? 

– Tack så mycket! Wow, vi kan inte riktigt förstå att dagen är här! Vi har arbetat med detta ungefär ett år nu så det känns overkligt att vi nu äntligen har lanserat det. Vi skrek av lycka när vi fick vår första beställning! 

Åh, kul! Berätta lite, hur kom ni på idén först och främst?

– Vi har bloggat ganska så länge nu och våra läsare har alltid gett oss komplimanger för våran stil. Det var egentligen inte förrän förra året som min mamma, syster och jag kom på idén om att starta ett eget klädmärke. Vi hade absolut ingen som helst aning om vad vi hade gett oss in på, men vi kunde inte vara gladare över att vi bestämde oss för att satsa på det.

The Montazami's.
Advertisement - Continue Reading Below

Hur mycket gillar ni fashion själva? 

– Mode har alltid varit en stor del av våra liv. Att växa upp med en "stylish" mamma gjorde att jag och min syster Hanna lärde oss mycket av vad som är ok och inte i modevärlden. Vi har alltid försökt att få till en unik stil av det vi satt på oss, och vi begränsar oss aldrig i hur vi klär oss. Ena dagen kan vi se lite hippie-aktiga ut med en bohemisk touch, och nästa dag kanske vi kör på en mörkare, intensivare look. Vi har alltid sagt till oss själva att aldrig vara rädda för att "gå utanför boxen".

Mest läst

Förstår! Vilka typer av kvinnor är det som ni riktar er till? Vad för känsla vill ni ge köparna?

– Montazami Brand är ett lyxigt men prisvärt klädmärke som är designat av min mamma, min syster och mig själv. Varje plagg är handgjort med kärlek från Los Angeles! Vi designade dessa kläder för stiliga, självsäkra och eleganta kvinnor och det spelar ingen roll vilken ålder man har. Vi lanserade allt i torsdags, den 21:a januari och vi kommer hela tiden att uppdatera med nya vackra plagg!  

Härligt! Designen, hur har ni arbetat kring det? 

– Att designa var definitivt den svåraste delen av allt. Ingen av oss är designers och vi har inte heller gått i någon designskola eller liknande. Vi var tvungna att lära oss hur man gjorde sketcher som vår sömmerska sedan skulle kunna förstå. Det mest knepiga med allt det här, var att få sömmerskan att förstå oss, och att hon var 100% "on the same page" som vi. Alla vi tre är perfektionister och ville verkligen försäkra oss om att allt var som det skulle, och precis som vi ville ha det. Det är ju alltid lättare sagt än gjort...

Alright, men det ser jättefint ut! Vad skiljer er kollektion jämfört med andra märken?

– Vi är ett väldigt unikt märke med limiterade plagg. Det är väldigt ovanligt att ett klädmärke kan erbjuda något till kvinnor i alla åldrar, och det är något som vi är stolta över att kunna bidra med. Vi vill att alla kvinnor ska kunna känna sig sexiga och fantastiska i våra kläder! Varje plagg är handgjort i riktig bra kvalité. Något som vi älskar med vårt märke är att det är gjort i Los Angeles

Vad är en typisk Montazami-outfit enligt er?

– Våran stil varierar dagligen och kan skilja sig från varandra, men för att summera våran klädstil så skulle vi säga att vi gillar att klä oss i rena, enkla, neutrala och lyxiga vardagsplagg! Jag tycker att vårt märkerepresenterar allt det där perfekt. 

Vilket plagg gillar ni mest i kollektionen? Vad kan vi förvänta oss?

– Min absoluta favorit är Paisley Burnout Skirt. Det har ett oerhört vackert fall som en sjösjungfru och det framhäver ens kurvor superfint. Min mammas favorit är Melrose Mini Dress, vilken är så vacker och feminin! Hanna's är Downtown Crop Top och Mesh Skirt Set. De är perfekta outfits för en natt på stan. Snart kommer några olika varianter av simpla t-shirts och en mönstrad byxdress som vi är helt besatta av, haha!

Sara i sitt favoritplagg från märket.
Maria i sitt favoritplagg från märket.
Hanna i sitt favoritplagg från märket.

Spännande! Vad har varit absolut tuffast med att skapa ett eget märke? Hur mycket har ni varit delaktiga? 

– Att starta ett eget företag har definitivt sina ups and downs. Man gör misstag som en del av processen, men det är också på det viset som man lär sig på. Nu förstår man hur allt fungerar, och vi har alla tre lärt oss så mycket det senaste året. Det har varit en cool process att gå igenom, att få se hur det fungerar i modebranschen och samtidigt kunnat hitta oss själva i den. En sak som vi verkligen lärt oss från det här, är att komma på var och från vem man köper material ifrån. Vi började med att besöka olika tygbutiker och researchade oss fram till showrooms där de hade material, istället för att direkt gå och shoppa i första bästa tygbutik!

Oh, smart. Till sist Sara! Hur tror ni att svenskarna kommer att ta emot detta? 

– Det har bara hunnit gå några dagar sedan vi lanserade det, men redan nu har all feedback varit positiv. Vi gjorde klart från början på både hemsidan och alla våra sociala medier att vi kommer att ta all feedback väldigt seriöst. Vi vill verkligen höra vad alla har att säga om det!!

Alright guys. Vill ni redan nu gå in och shoppa loss på kläderna?! Klicka er då bara in på: www.MontazamiBrand.com - ENJOY!

Ett stort grattis till Maria, Sara och Hanna önskar vi på Cosmo! 😃

Vad tycker du?

Mode
Dela
De populäraste förlovningsringarna på Pinterest
SÅ fina! Vilken skulle du välja?
Mode
Dela
De populäraste bröllopsklänningarna på Pinterest
Så otroligt vackra och eleganta - dessa får du inte missa
Mode
Dela
Streetstyle från de två första dagarna av Stockholm Fashion Week
Stilrent, färgglatt, fluffigt och mönstrat ​
Tattoo collage
Mode
Dela
Vi älskar de här tatueringarna på sidan av bröstet
Hur ska man kunna välja?​
Kläder i större storlekar, Ekineyo
Mode
Dela
Hurra för företaget som även visar upp kläder i större storlekar
För att vi alla har olika kroppar och vill kunna shoppa rätt storlek för just oss​
Mode
Dela
GIRLPOWER-tatueringar som du kommer önska att du hade
Snygga och starka - vi vill ha alla!
bröllop
Mode
Dela
Här är den mest populära brudklänningen på Pinterest
OMG! Någon som vill gifta sig? Idag kanske???? 😍​
Working knickers and pulling knickers on line
Mode
Dela
De rätta trosorna kan göra underverk för din rumpa
Hur väl känner du just ​dina former?​
Mode
Dela
NU! Första bilderna på Kenzo x H&M kollektionen är nu här
H&M avslöjar de första looksen från det kommande samarbetet ​
Mode
Dela
SJUKT fula outfits som kändisar använde på TRL
Vad f*n rökte alla?​