Varför killar från ingenstans drar sig undan: Topp 3 anledningarna

Och hur du ska agera när det händer

Mest läst

Nästan alla tjejer har någon gång varit med om en paniken när en kille helt plötsligt drar sig tillbaks. Kanske händer det helt ur det blå, kanske är det något som triggar det eller så är det en hemsk känsla som får dig att känna dig helt hjälplös och osäker.

Du undrar varför detta händer, varför han helt plötsligt beter sig såhär och vad du kan ha gjort för att orsaka denna plötsliga vändning. Du kan överanalysera detta hur mycket som helst men svaret är förvånansvärt enkelt och kan appliceras i nästan alla situationer.

Advertisement - Continue Reading Below

Så varför dras sig killar tillbaks? Självklart är alla situationer och förhållanden olika men efter att ha läst ett flertal artiklar och pratat med många tjej- och killkompisar är det tre orsaker som är överrepresenterade.

1. Han är stressad

Det är känt att när en kille är stressad drar han sig tillbaks till sin "man cave". Många tjejer har svårt att förstå att detta faktiskt är fallet med killar. När tjejer har mycket saker i tankarna ringer de tjejkompisarna eller familjen och ventilerar men killar fungerar inte på detta sätt. När en kille går igenom en jobbig period behöver han dra sig tillbaks och jobba igenom sina problem. Det största misstaget du kan göra är att inte ge honom space att göra det.

Mest läst

Om du märker att han drar sig tillbaks och istället pushar honom att prata med dig finns det en stor risk att han kommer dra sig tillbaks ännu mer för han känner sig pressad in i ett hörn. Tro mig, jag känner igen detta så väl. De gånger jag har känt att jag behöver space från en kille, har dragit mig tillbaks och jag känner att killen har fortsatt att pusha så har det varit slutet på den relationen. Istället är det bästa rådet du kan få att bara dra dig undan själv och hålla dig sysselsatt med dina saker, tills han kommer till dig.

2. Du är alldeles för needy och han känner sig kvävd.

En kille behöver inte hantera personliga problem för att känna att de ska dra tillbaks. Ibland är för mycket "neediness" från din sida anledningen till att han drar sig tillbaks. Om en kille känner att du behöver honom i ditt liv för att känna dig okej så kommer han att instinktivt att dra sig tillbaks. Detta gäller verkligen båda vägarna. För ett förhållande ska kännas bra och vara sunt så ska båda ha en stabil grund utanför förhållandet. Om tjejen blir alldeles för klängig och inte ger killen den frihet han vill ha kommer det med största sannolikhet leda till att killen drar sig tillbaks. Om du läser detta och tänker "Shit! Jag har nog varit alldeles för needy" så är mitt enda råd till dig att inte ligga på och försöka förklara dig eller pusha det ännu mer – detta kommer bara att ge motsatt effekt. Fokusera istället på dina egna saker och må bra utan honom – om han gillar dig kommer han att komma tillbaks. Tålamod.

3. Han tvekar på förhållandet

Hur mycket man än gillar varandra kan det inte kännas hundraprocentigt hela tiden. Ibland är man helt enkelt inte gjorda för varandra eller så vill han inte ha något seriöst. Det kan även var något som har hänt som har triggat dess tankar – ett bra, avundsjuka, förtroendeproblem etc.) eller så kom det bara helt från det blå. Det sämsta du kan göra i denna situation är att försöka överanalysera och pinpointa exakt vad som hänt. Det kommer bara att göra dig tokig! Fortsätt istället att vara ditt bästa jag, och om han inte vill ha dig då är det bäst att strunta i honom och hitta någon som är rätt för dig. För att ett förhållande ska fungera måste båda vara engagerade i det. Och om du istället för att nojja över en kille fokuserar på att vara lycklig och älska ditt liv kommer du att träffa rätt – och även om det tar tid så kommer du inte märka av det för du är så upptagen med att optimera ditt eget liv.

Gillade du artikeln? Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!

Vad tycker du?

Couple playing in bed
Relationer
Dela
8 sätt att hålla sexet hett (utan piskor och kedjor)
Vanilj är den populäraste glassen av en anledning, okej?
Relationer
Dela
Varför du aldrig ska ligga med dina vänner
Är det verkligen värt det?
Shot of a young man piggybacking his girlfriend through a foreign city
Relationer
Dela
Saker din pojkvän gör som visar att han är en keeper
Så här vet du om du har en keeper på kroken
Relationer
Dela
De enda metoderna som garanterar att en kille bli kär i dig
De psykologiska tricken som fungerar på alla killar
Relationer
Dela
Övningen som ger dig ökad sexlust
Ny studie visar sensationella resultat!
Relationer
Dela
10 saker alla lyckliga par gör
Det är viktigt att ta vara på dig själv - och på varandra!
Relationer
Dela
Fråga en kille: Vad gillar killar i en tjej?
Cosmopolitans dejtingexpert Erik svarar på dina frågor
Relationer
Dela
De bästa relationsråden från par i lyckliga förhållanden
Äntligen får vi veta hemligheten 💕
Relationer
Dela
Det största misstaget tjejer gör när de dejtar, enligt mannen
Cosmopolitan pratar med ett gäng svenska killar om hur tjejer beter sig när de dejtar
Relationer
Dela
Sexställningar perfekta för par med stor längdskillnad
Små ändringar kan göra extrema skillnader till erat sexliv!