Alla har vi väl någon gång tänkt att "jag undrar hur det känns för en kille?". Nu ger vetenskapen svar på frågan om vem som har den bästa orgasmen.

Medan en kvinnas orgasm i genomsnitt varar i 20+ sekunder, håller mannens extas bara i 3-10 sekunder. Ha! Men vänta - mannen når istället dit betydligt oftare. Enligt Illustrerad Vetenskap förknippas mannens orgasm ofta med slutet på ett samlag, vilket betydligt minskar kvinnans chans att nå sin extas (om hon inte redan hunnit dit). Enligt en undersökning får män orgasm 95% av alla gånger de har sex, medan siffran för kvinnor ligger på ynka 69%. Inte OK.

Related Article
Advertisement - Continue Reading Below

Undersökningen gjordes på heterosexuella par och medan samma siffra har visat sig gälla även för homosexuella män, ska homosexuella tjejer i genomsnitt få 12% mer orgasmer. Anledningen till detta sägs i sin tur kunna bero på hur länge ett samlag varar, vilket alltså verkar vara betydligt längre när risken för en manlig utlösning som slut på samlaget minskar.

Men vad är skillnaden på hur en orgasm KÄNNS då? I en studie ombads kvinnor och män att beskriva sina orgasmer, och det visade sig att de mest använda orden var desamma oavsett kön (tänk explosivt, pulserande, euforiskt...). Forskning visar att olika delar av hjärnan stimuleras hos kvinnor VS män under stadiet av upphetsning, medan samma delar stimuleras under den faktiska orgasmen. Förnuft och kontroll stängs ned i båda fallen…. Oh yeah.

Most Popular

Sammanfattningsvis är det alltså mer skillnad på hur vi upplever upphetsning, än den faktiska orgasmen. Vilken ju hur som helst är riktigt j*kla nice. Och det som i första hand avgör hur vi upplever en orgasm ligger hos oss själva - det är en väldigt personlig sak. Lär känna din egen kropp för att optimera din sexuella upplevelse. Och om killen alltid kommer först - kräv att få ditt du också!

Faith Holland night celebration light fourth of july

Gillade du artikeln? Glöm inte följa oss på Facebook och Instagram!

Related Article

Vad tycker du?